bovenste luchtweginfectie/virusinfectie en pijn op de borst…

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  hallo,

  ik heb een goede bovenstluchtweginfectie te pakken. Ik begon twee en halve week geleden met keelpijn en dat werd een keelonsteking. Nadat deze afnam, werd ik verkouden en begon erg te hoesten, met slijm.

  Afgelopen maandag begon de keelpijn weer opnieuw en mijn verkoudheid was nog niet over. Ik heb sinds gisteren echter af en toe, ineens pijn rechtsboven mijn borst. Het is een soort krampachtige pijn die heel even is en vrij snel ook weer wegtrekt. Ben verder een klein beetje benauwd, erg moe, en dus nog snotterig en hoesten.

  Ben vanmiddag bij de dokter geweest en die zei gewoon uitzieken en echt rustig aan doen. Kan het gewoon door het hoesten komen of door de infectie? Het voelt ook meer als spieren, dan iets met mijn hart of longen. Dokter heeft ook geluisterd en alles klonk verder prima in orde.

  Gewoon uitzieken?? Herkend iemand dit??

  Reactie
  #2

  het is vaak dat ik de pijn krijg als ik bijvoorbeeld even gezeten heb en dan opsta of voorover buk om iets te pakken. Of als ik bijvoorbeeld van mijn werk naar de trein loop. misschien komt het door het wat krampachtig ademhalen vanwege mijn benauwdheid door verkoudheid e.d.??

  Reactie
  #3

  Waar krijgt u pijn bij het naar de trein lopen of bij het vooroverbuigen? Aan de oren, het hoofd, of misschien op de borst...? Wat bedoelt u precies? En kunt u de pijn omschrijven (stekend, snijdend, drukkend, continu, aanvalsgewijs...)?

  Reactie
  #4

  De meest voor de hand liggende verklaring voor de klachten zou een uitbreiding van de luchtweginfectie naar de longen kunnen zijn. Hoe is het trouwens mogelijk dat je zo lang last hebt van een luchtweginfectie? Heb je hiervoor een behandeling gekregen, bijvoorbeeld een antibioticum?

  Reactie
  #5

  ik krijg dan (zoals ik al omschreef) een soort van krampend/stekend gevoel rechts boven mijn borst. Het is geen drukkend of beklemmend gevoel. Voel het ook een beetje naar mijn sleutelbeen trekken. Het trekt vrij snel weer weg en heb dan ook nergens last meer van. Hopelijk heb je zo genoeg info.

  Reactie
  #6

  nee heb geen antibiotica gekregen, omdat antibiotica tegen een virale infectie vaak helemaal niets doet. Ik heb vaker een bovenste luchtweginfectie gehad en soms kan het best even duren voordat je er vanaf bent. Volgens de dokter heb ik een dubbele opgelopen, en heeft het gewoon even tijd nodig. Ik hou het natuurlijk wel in de gaten. Alles klonk verder goed (hart en longen).

  Reactie
  #7

  Wat bedoelt de huisarts met een dubbele infectie? Is dit misschien toch een bacteriƫle superinfectie bovenop een virale infectie? Misschien ben je wel een beetje benauwd. Pijn bij voorover bukken in het hoofd kan wijzen op een infectie van de holten in het voorhoofd.

  Reactie
  #8

  daar bedoelt hij mee dat ik boven de luchtweginfectie waar ik herstellende van was, er nog eentje heb gekregen. Het ziet er naar uit dat het niet bacterieel is.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik zou de huisarts vragen of hij even naar de longen zou willen luisteren.

  Reactie
  #10

  Lees ook:

  Voorhoofdsholte ontsteking
  http://www.dokter.nl/search_gcse/?q=FORID%3A11&cx=partner-pub-8575168267605921%3Aeak94u-kmbq&ie=UTF-8&q=voorhoofdsholte+ontsteking&sa=zoeken#1140

  Sinusitis
  http://www.dokter.nl/search_gcse/?q=FORID%3A11&cx=partner-pub-8575168267605921%3Aeak94u-kmbq&ie=UTF-8&q=sinusitis&sa=zoeken

  Reactie
  #11

  Bij mij ook luchtwegenninfectie .dokter zei je lichaam moet zelf aan pakken moest wel dubbel dosis vit d gaan slikke ..voor me afweer sterker te maken

  Reactie
  #12

  Hallo hier al weken het zelfde..1 ste x na huisarts...omdat ik net bij de tandarts vandaan kwam na een heftige kiespijn kreeg ik voor 5 dagen dan toch maar een antibiotica voor geschreven....die hielp niet...het weer werd slechter en met mijn ging het beter, zei iemand tegen mij heb jij geen last van hooikoorts? nooit geen last van gehad...op int..een test gedaan...en die gaf aan allergie of astma...ik terug n de huisarts...bloed laten afnemen...na eindelijk over en weer gebel.na een week..mocht na 4 dagen bellen!!je kent het wel.geen tijd...en al die gein...mw u heeft een virus infectie.oke?? en wat krijg ik hiervoor??? nou wij raden u aan veel drop te eten en veel water te drinken???? en dan te bedenken dat je iedere maand voor je huisarts moet betalen..jaja mocht je het nog niet weten...tis werkelijk zo bijna 3 euro per maand.of je nu komt of niet....weet ik ook pas sinds kort...ben nu al meer als 3 maanden bezig om beter te worden!!maar die dropjes en al dat water helpen echt niet...terug na me huisarts ?? nee...we gaan nu opzoek na een betere huis arts in Arnhem Zuid..Dit kan niet de bedoeling zijn !! je wordt gewoon weggevaagd...zoek het zelf maar uit....maar we betalen er wel elke maand voor en mijn dosier bestaat niet meer dan 5 blaadjes en ik ben al 53 jaar.....dus ik ben woest.heb je echt pijn in je keel,krijg je de bloed uitslag...virus infectie...zegen ze gewoon veel dropjes eten en water drinken.....wie is er hier nu gek????

  Reactie
  #13

  Als het een virale luchtweginfectie is, kan de huisarts helaas ook niks doen. Er zijn geen medicijnen voor...Je lichaam zal het virus zelf moeten opruimen...

  Reactie
Reageer op: bovenste luchtweginfectie/virusinfectie en pijn op de borst…
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief