Angst voor darmkanker

 • #1

  Hallo Allemaal,

  Ik loop nu een klein half jaar rond met pijn in wat ik denk mijn darmen.
  Ik ben meerdere malen bij de dokter geweest, deze heeft een echo laten maken van mijn buik en mijn bloed laten onderzoeken (buisje of 4), allebei de uitslagen waren prima. Verder kan mijn dokter niets voor me doen. Buiten de merkbare pijn (die zich altijd op dezelfde plek bevindt en als drukkend omschreven kan worden) ben ik ook echt doodmoe maar verder voel ik me eigenlijk wel heel goed, geen problemen met de ontlasting of eten ofzo!

  Als ik de symptomen ga googlen (wat ook niet heel slim is, maar de wanhoop neemt af en toe de controle over) kom ik echter telkens uit bij darmkanker. De vraag die ik heb is heel simpel; is de constante pijn een symptoom dat past bij darmkanker (op internet wordt wel gesproken over 'buikpijn' maar dat is nogal een breed begrip) of ben ik mezelf nu te gek aan het maken? Als er op de echo niets te zien was kan ik deze angst dan doorstrepen?

  Reageer
  #2

  Ik denk dat je je zelf inderdaad gek aan het maken bent. Je zou toch echt nog andere klachten moeten hebben. Daarnaast zou dat op een echo wel te zien zijn geweest en zou je ook problemen met de ontlasting hebben.
  Je zou PDS kunnen hebben.

  Reageer
Reageer op: Angst voor darmkanker
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief