Jeukende blauwe/rode plekken

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  Al sinds een paar weken heb ik rode/ blauwe plekken op mn boven benen. Het begon met een klein rood plekje met een kring er om heen, en word steeds groter. Nu komen er een soort korstjes in, en jeukt al sinds het er zit! Eerst zat het maar op 1 been, en nu ook op het andere been! Ben er al mee naar de dokter geweest en naar de dokterswacht, heb een hormoon zalfje gekregen, dat hielp niet, heb allergie pillen gekregen, hielp ook niet! Nu moet ik volgende week naar de dermatoloog.. Weet iemand toevallig wat dit is? Of iemand die dit herkent??

  http://www.mijnalbum.nl/Album=BBG3B8EH

  http://www.mijnalbum.nl/Album=BBG3B8EH

  Alvast bedankt!
  Sabrina

  Reactie
  #2

  Welke diagnosen heeft de huisarts overwogen? De behandeling met corticosteroïden is een hele brede agressieve behandeling namelijk.

  Ik denk dat het erythema nodosum (http://nl.wikipedia.org/wiki/Erythema_nodosum) is, maar andere mogelijke opties zouden tinea corporis, urticaria, eczeem en dermatitis kunnen zijn.

  Reactie
Reageer op: Jeukende blauwe/rode plekken
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief