Helemaal zat

 • #1

  hallo allen, ik heb al langer dan 3 maanden last van een licht gevoel in het hoofd. Er is geen enkel dag geweest, dat ik het niet had. Ik ben het echt zat. De huisarts legt de diagnose op angst en ademhaling. In de ochtend heb ik het niet echt, maar als ik bijvoorbeeld van huis naar school ga, moet ik nog wel 35 minuten reizen.  Als ik eenmaal op school ben, voel ik me opeens licht in het hoofd en zie ik zweverige vlekken voor het oog. Ook heb ik voornamelijk zo'n licht gevoel in het hoofd in de avond. Buiten voel ik met gewoon niet op me gemak, ik denk er telkens aan.

  Weet iemand mogelijke oorzaken hiervan of kan mij tips geven om er van af te komen?

  heb echt jullie hulp nodig!

  bij voorbaat dank.

  Reactie
  #2

  doe eens de test op:
  https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

  Reactie
  #3

  Je voedingspatroon kan een rol spelen. Beste zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Misschien bepaalde voedingssupplementen. Vraag hiervoor advies.

  Verder misschien last van electromagnetische velden. Misschien ben je gevoelig voor invloeden van andere mensen. Er zijn wel manieren en middelen om dan beter bij jezelf te blijven. Ben je hooggevoelig?

  Reactie
  #4

  klopt, het kan aan mijn eetpatroon liggen. Ik weeg 48 kili en bent 1,64m. Heb ondergewicht. Ik heb dit al 3 maanden en ben bang dat het niet overgaat, want ik lees ook dat er mensen zijn die al jaren met duizeligheid lopen. Hoop niet dat het nog langer blijft. Heeft u nog enige informatie of tips? Telkens als ik ook licht in het hoofd word, denk ik dat ik een tumor heb……

  Reactie
  #5

  Heb je de test ook eens gedaan die ik gegeven had?

  Reactie
  #6

  ja, die heb ik gedaan. De resultaten kwamen hoog uit, maar toch denk ik dat het licht gevoel in mijn hoofd niet door hyperventilatie komt, want ik heb het al echt 3 maanden. Elke keer als het weer opkomt denk ik aan het ergste ( erge ziekte ). En als het hyperventilatie is, zijn er dan bepaalde behandelingen of medicijnen voor?

  Reactie
  #7

  Het kan wel hyperventilatie zijn. Maar dan in een chronische vorm. Daar zijn ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen voor. Jr zou daarvoor naar een fysiotherapeut kunnen gaan.

  Reactie
  #8

  Hi,

  Persoonlijk denk ik dat het met meerdere dingen te maken kan hebben, zoals catootje al beschreef zou de voeding een rol kunnen spelen want dit is onwijs belangrijk en wordt nog wel eens onderschat.

  Heb je het gevoel dat je de laatste periode (afgelopen 2 jaar) veel stress of angsten hebt gehad? als je zoals je beschreef angsten hebt voor enge ziektes kan ik begrijpen dat je hierdoor ook een bepaalde angst opbouwt wat resulteert in stress. Ik zou naar de huisarts gaan met je klachten en daar bespreken wat verstandig is in deze situatie!

  Sterkte!

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Helemaal zat
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief