Kan dit een angststoornis zijn?

  • #1

    sinds ik een vervelende situatie heb meegemaakt (aanranding) merk ik dat ik een bepaalde angst heb ontwikkeld voor situaties waar ik geen controle over heb.

    Waar ik met name last van heb is het ineens terugdenken aan situaties met uitgaan waarbij ik wat gedronken heb en ik niet meer elke seconde van de avond precies meer weet (niet alleen maar door de drank hoor, ook omdat het soms al een tijdje geleden is). Voor het voorval van de aanranding had ik hier geen last van maar ik ben ineens bang er misschien wel dingen gebeurd zijn die ik niet meer weet (en waar ik dus geen controle over had). Een voorbeeld: een jaar terug ben ik wezen stappen met wat vriendinnen en ik kan me nog herinneren dat ik op een bepaald moment bij t naar buiten lopen mijn hand tussen de deur kreeg, ik herinner me ook dat ik op dat moment niet samen was met vriendinnen toen ik naar buiten liep waardoor ik ineens dacht: wat als ik vlak daarvoor met een jongen was en dit niet meer weet? En wat is er gebeurd ?

    naast het feit dat ik een vriend heb en dus nu ook ineens steeds bang ben dat ik vreemd ben gegaan zonder dat ik dit nog weet, maakt het me ook gek dat ik ineens over al dit soort dingen nadenk, en ik vroeg me af of dig misschien wel een serieuze angststoornis zou kunnen zijn. In het verleden (toen ik echt in mijn uitgaansjaren zat) is het wel eens sporadisch voorgekomen dat ik met iemand had gezoend en hier niet meer veel/ niets meer van afwist de dag erna. Dit helpt ook niet erg mee in het vertrouwen in mezelf.

    Ik had hier al een topic over geopend bij relaties maar ik denk dat het hier gepaster is.. wat kan ik nu het beste doen ?

    Reageer
    #2

    Ik denk dat het toch verstandig is om eens met een psycholoog te gaan praten.

    Reageer
Reageer op: Kan dit een angststoornis zijn?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief