Buiten bewustzijn door flitsend licht

 • #1

  Vorige week ben ik met een paar vrienden gaan stappen en toen is er een situatie ontstaan waar ik toch wel van ben geschrokken:

  We gingen naar een club waar ze in een klein zaaltje een grote stroboscoop hebben hangen. Tijdens de avond merkte ik dat ik daar een beetje duizelig van werd, maar dat vond ik niet buitensporig. Maar later op de nacht werd het steeds erger. Telkens wanneer de stroboscoop aan het flitsen was, was ik niet bij bewustzijn, en wanneer het stopte kwam ik meteen weer "terug". Toen gebeurde dit: de stroboscoop ging aan, het werd zwart voor m'n ogen, ik kreeg een hallucinatie, de stroboscoop ging weer uit, ik "schrok" als het ware van het terugkomen van de realiteit en viel bijna achterover. Ik riep tegen een vriend dat ik even ging pauzeren en ik wou weg gaan uit het zaaltje, toen ging de stroboscoop weer aan, van dat moment weet ik niks meer. Daarna weet ik weer dat ik een vreemde zag die schrok en zijn armen strekte om me op te vangen, ik leunde snel tegen een statafel, en kon nog maar net blijven staan. Ik was bijna weggevallen. De stroboscoop was gestopt, ik kon weglopen en was tegen een muurtje gaan staan, ik merkte dat ik een beetje trilde dus daarna ging ik even zitten.

  Ik heb nog nooit eerder last gehad van zo'n situatie, of van flitsend licht/beeld in het algemeen.

  Misschien belangrijk:

  -Ik ben 19 jaar

  - Ik heb de nacht ervoor middelmatig geslapen (5 รก 6 uur)

  -Ik heb licht ondergewicht, ik heb overigens geen eetstoornis en heb die avond goed gegeten

  -Ik had hoogstens 4 glazen alcohol op en geen drugs gebruikt

   

  Kan dit gewoon een ongelukkige opsomming van dingen zijn?

  Misschien weinig suiker / lage bloeddruk i.c.m. een paar glazen alcohol en de stroboscoop?

  Of is het toch wel verstandig om even langs de huisarts te gaan? Ik twijfel hierover omdat de huisarts wellicht nu niks kan waarnemen, alleen dit verhaal.

  Reactie
  #2

  Een stroboscoop kan onder ongunstige omstandigheden een vorm van epileptische aanvallen veroorzaken. Je hebt dan geen epilepsie, maar er kunnen aanvallen optreden die daar op lijken

  Reactie
Reageer op: Buiten bewustzijn door flitsend licht
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief