Snel overprikkeld

  • #1

    Er is iets raars met me aan de hand , als ik teveel doe op een dag dan kan ik niet meer slapen.Mijn rusthartslag gaat dan omhoog ik ga hyperventileren en ik lig overactief in bed.De dag daarna moet ik echt rustig aan doen anders wordt het erger en krijg ik last van depressieve gevoelens en derealisatie en mijn oogleden gaan bewegen.Het is nu al 5 maanden aan de gang en ik wordt er gek van.heb helemaal moeten stoppen met sporten terwijl ik altijd heel fanatiek was.
    De dokter zei eerst dat het stress was, dus ging ik wandelen echter als ik te ver loop dan begint het weer.Voel me ook niet overspannen of zo.

    Reageer
    #2

    Er gaat toch blijkbaar iets mis met je ademhaling als je gaat hyperventileren...Mijn rusthartslag gaat dan omhoog ik ga hyperventileren . Als je hartslag omhoog gaat, zorgt dat dan voor angst/spanningen? Maak je je daar ongerust over?

    Doe eens de test op:  https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

    Reageer
    #3

    Belangrijk is wel om als je bezig bent rustig te blijven ademen. Als je ingespannen bezig bent heb je vaak de neiging om te hoog en te frequent te ademen. Het kan dan goed zijn om activiteiten te hebben waarbij je adem rustiger wordt, zoals yoga.

    Toch kan er ook een lichamelijke factor zijn. In ieder geval zorgen voor volwaardige voeding. Snelle suikers beter vermijden en bij elk eetmoment zorgen voor voldoende eiwitten, gezonde vetten en vezels. Schommelingen in de bloedsuikerspiegel kunnen onder andere hyperventilatieklachten uitlokken

    Verder zou je nog bepaalde tekorten kunnen hebben. Onder andere magnesium, zink, vitamine B/B12, vitamine D, omega 3 en bepaalde aminozuren. Een bloedtest zegt niet alles.

    Ook zou je serotonine en andere neurotransmitters wat ontregeld zijn. Is ook bij te sturen met de juiste voeding, vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Zo kunnen middelen als rhodiola en griffonia, en theanine helpen om de neurotransmitters te balanceren. Niet als medicijn maar aanvulling naast goede voeding en wat vitaminen/mineralen/vetzuren. Ook niet die drie middelen tegelijk en ze mogen ook niet in combinatie met sommige medicijnen. Mij helpt de griffonia in combinatie met visolie in elk geval bij het ontspannen en beter slapen. Is een beetje individueel waar je het meeste baat bij hebt. Beste zou zijn om je deskundig te laten adviseren. Ik ben geen deskundige maar wil je laten zien in welke richting je het zou kunnen zoeken.

    Reageer
Reageer op: Snel overprikkeld


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief