Tintelingen/steken/branden/prikkend op verschillende plekken in lichaam.

 • #1

  Ik heb geen idee waar ik dit anders moet posten. Maar het voelt alsof het aan de zenuwen ligt. Het kan ook door mijn spieren komen. Waar ik last van heb:

  Ik voel op verschillende plaatsen in mijn lichaam een soort van brandende steken, brandend gevoel, tintelingen zonder dat er wat te zien is. Dit gebeurd in mijn onderarmen, ellebogen, bovenbeen, onderbeen, tenen, vingers. Soms voelt het ook wel wat kouder aan op die plaatsen. Spieren zijn ook wat stijf.

  Voorbeeld: Ik zat gister rustig achter mijn pc en voelde een hevige steek in mijn been. Die steek ging vanuit het topje van mijn grote teen helemaal naar mijn ruggengraat. Maar vooral op willekeurige plekken in het lichaam ervaar ik lichte prikjes, steken, branden gevoel, tintelingen.

  Ik heb geen idee waar dit door kan komen? Misschien dat het komt doordat ik ben begonnen weer met opdrukken. Dat kan de klachten in mijn armen geven ja. Maar de rest van mijn lichaam?

  De klachten zijn sinds een paar dagen redelijk continue aanwezig. Ik ben sinds een paar dagen gestopt met diclofenac dus misschien komt het daardoor?

  Ik heb ook een kuur gekregen van ciprofloxacine, maar dat is echt al 6 weken terug. Kreeg toen soortgelijke klachten. Ik denk niet dat dat nog klachten kan geven nu? Vooral omdat dit plotseling komt.

  Ik plaats het eerst hier omdat ik al 4 keer bij de huisarts ben geweest voor andere klachten. Dus misschien weet iemand hier er wat van?

   

  Reactie
  #2

  Pc draadloos? Wordt het erger als jij bijvoorbeeld veel data gebruikt zoals het kijken van films, downloaden of gamen? Krijg je dan een het gevoel alsof je hoofd overvol raakt na een tijd? Een spanning die je voelt in het voorhoofd dat naarmate de tijd verstrijkt meer in de hersenen lijkt te trekken? Gevoel van buiten adem zijn en lijkt te snakken naar zuurstof? Krijg je na het op zetten van je headset na een tijd een geirriteerd gevoel in je hoofd en zet je hem dan af?

  Probeer eerst eens de 5Ghz wifi uit te zetten op je wifi-router. Houden de steken/tintelingen/brand gevoelens nog aan nadat je dit hebt gedaan? De standaard wifi (2,45Ghz) is ruim voldoende namelijk en mochten de klachten die jij omschrijft verdwijnen dan weet je waar het door komt.

  Reactie
  #3

  Nee al die dingen lijken totaal geen invloed hier op te hebben. Maar bedankt voor je bericht.

  Reactie
  #4

  "Denk je dat"  of heb je het geprobeerd uit te zetten? Want deze klachten ervaar ik namelijk ook iedere dag, en deze specifieke klachten heb ik gekregen sinds de buren 5Ghz wifi zijn gaan gebruiken omdat de gewone wifi te traag was(doordat de buren op hetzelfde kanaal zitten en de sterkste dus de overhand krijgt). Hoe dan ook, succes.

  Reactie
  #5

  Doe eens de test op:
  https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

  Reactie
  #6

  Ik denk zelf dat het nog kleine bijwerkingen zijn van de ciproflaxine die ik ongeveer 6 weken geleden voor het laatst heb gehad. Had toen namelijk zelfde soort klachten. Lees ook dat sommige klachten maanden lang kunnen aanhouden. Alleen raar dat ik er een lange tijd geen last van heb gehad en dat het nu opeens terug komt. Vandaag is het wel stukken minder dan gisteren.

  Score van de test is 47.

  Reactie
  #7

  Dan zullen het toch hyperventilatie klachten zijn. Ga naar een fysiotherapeut voor ademhalingsoefeningen en spierontspanningsoefeningen

  Reactie
  #8

  Kan dat ook zorgen voor zelfs die gevoelens op het topje van mijn hoofd? Of in mijn grote teen? Ik voel het letterlijk overal in mijn lichaam.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik ben namelijk bang voor ms. Ik zou eens moeten stoppen met alles op het internet op te zoeken haha.

  Reactie
  #10

  Dat zou kunnen

  Reactie
  #11

  Oke, ik heb zelfs soms lichte steekjes op mijn ogen in in mijn mond en neus. Ik ben bang voor ms. Ik moet morgen bloedprikken. De dokter had het ook over hyperventilatie of eventueel tekort aan vitamines etc. Ze gaan testen op heel veel dingen. Daarnaast is mijn rug en nek ook stijf.

  Reactie
  #12

  Vanochtend bloed laten prikken. Ben net op bed gaan liggen om even uit te rusten en voelde een contstante branderige prikkel/tinteling in mijn gezicht, armen, handen, benen en voeten. Ik heb echt het idee dat het ms is want wat kan het anders uberhaupt zijn dat deze klachten zo aanwezig laat blijken?

  Reactie
  #13

  Hyperventilatieklachten. Met MS heeft dat helemaal niets te maken

  Reactie
  #14

  Kan het ook zijn dat ze al een paar dagen bijna alleen maar te voelen zijn? Ik heb maar af en toe dat ik het niet voel.  Vooral als ik afgeleid ben voel ik het minder tot niet. Voor de rest redelijk aan 1 stuk door te voelen. En ook soms koude steken en plekken. Kan dat allemaal door hyperventilatie komen?

  Reactie
  #15

  Ik voelde ook aan 1 kant een flinke rilling/tinteling komen. Die was ook zo weer weg. Kan dit echt allemaal door hyperventilatie komen? Of een psychiesch iets? Bedankt voor uw antwoorden trouwens!

  Reactie
Reageer op: Tintelingen/steken/branden/prikkend op verschillende plekken in lichaam.
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief