Tintelingen, prikjes onder huid en hartkloppingen

  • #1

    Een paar weken geleden, lag ik op de bank en kreeg ik ineens allemaal zenuwprikkels te voelen.
    Ook voordat ik ging slapen kreeg ik erge harkloppingen. (niet te verklaren).
    Ik wist niet wat het was! Daarna verminderde plots mijn eetlust, kreeg soms diaree, moest elke dag 2 keer naar het toilet (normale ontlasting), maar meer als voorheen dus. Toen kreeg ik het snel erg warm en weer koud. Ik rilde en voelde me raar. Beetje duidelig, misselijk en wilde alleen maar slapen.

    Toen ben ik langs de dokter geweest, hij constateerde enteritis, omdat ik pijn ervaarde toen hij op mijn maag drukte.
    Toen een week doxycicline geslikt en daarna probiotica.

    Nu ben ik gestopt met de probiotica en mijn eetlust is gelukkig weer aardig normaal.
    Zit wel snel vol, maar ben blij dat ik wat eet.

    Ik hoop dat iemand mij kan vertellen waarom ik nog steeds de zenuwprikkels ervaar over heel mijn lichaam. Eerst was het mierenlopen gevoel er, daarna gewoon prikjes van naalden (soms met jeuk). (heb verder geen huiduitslag). Dit gecombineert nog steeds met hartkloppingen.
    Dit ervaar ik nog steeds en wil er graag vanaf. Hopelijk kan iemand mij vertellen wat het is, of er ook ervaring in heeft.

    Reageer
    #2

    Paresthesieën als gevolg van een vitamine B12 tekort?

    Reageer
    #3

    Hoi,

    Ik zie dat de berichten al van een tijd geleden zijn maar kun je mij misschien vertellen of je al wat meer te weten bent gekomen? Ik heb namelijk sinds enkele dagen ook last van prikkelingen over mijn hele lichaam alsof er elke keer met naalden prikjes worden gegeven en vraag me echt af wat het kan zijn.

    Groetjes

    Reageer
    #4

    ik ben ook erg benieuwd.... herkenbaar !

    Reageer
    #5

    ik heb al jaren (zenuwprikkels) over mijn lichaam. Soms heftig, soms minder. Eerst een half jaar rond de heup, en nu in voet en been.Ik ben er nog steeds niet achter welk medicijn me kan helpen. Paracetamol helpt niks, het is een zeer heftige, maar korte pijn afgewisseld met kleine prikjes. Wie weet hier meer over? Ik slik genoeg vitaminus.

    Reageer
    #6

    Hoe oud ben je?
    Gebruik je nog andere medicijnen, alcohol of drugs?
    Heb je nog andere aandoeningen of ziekten?
    Ben je met de klachten ook al bij de huisarts geweest?

    Reageer
    #7

    je bescherm laag om je zenuwen is aangetast .
    je voelt je eigen stroom als prikkels .
    door emoties en stress kan je het soms opwekken .
    eerst krijg je hartkloppingen en daarna een hartinfarct .
    als je het overleef en je over de prikkels begint dan vertellen ze dat het depressie is .
    ga gezond leven en eten voor mij is het al te laat .
    stop met dierlijk vet en alcohol en roken .
    veel sterkte

    Reageer
    #8

    Hoe gaat het nu?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Bij mij hebben de kriebel, prikken/steken geen lichamelijke oorzaak - ze komen van buitenaf; een wants, mijt of mugje. Soms vliegt er iets om me heen of voelt het alsof er iets héél lichts op me loopt. Heb het ook in onze tuin en als ik uit deze omgeving ben, wordt het acuut minder.

    Maag, darmen, eetlust, opgeblazen gevoel heb ik ook sinds een maand of 2. Volgende week wordt een echo gemaakt. En bulten rond gewrichten (m.n. enkels, knieën, polsen) en tintelende armen.
    Na 4 jaar is in mijn bloed trouwens (eindelijk) een verhoogde hoeveelheid van een specifiek soort witte bloedlichaampjes gevonden die duidt op een parasitaire infectie dus misschien dat ik nu de goeie lift (omhoog) heb. (allergisch ben ik niet want ik ben op vrijwel alles getest wat je maar kunt bedenken)

    Succes allemaal! Jullie horen me nog wel.

    Reageer
    #10

    Ik weet natuurlijk niet hoe oud jullie zijn.

    Maar ik heb sinds kort vernomen dat het ook door de overgang kan komen, dat je prikkels of tintelingen ervaart in benen en armen en gezicht en een opgewonden gevoel kan gepaard gaan.

    Reageer
    #11

    Ik ervaar prikkelingen over het hele lichaam. Soms als heftige speldenprik, het kan overal voorkomen. Soms is de prik zo heftig dat als het in mijn arm of hand is, ik wel eens iets uit mijn handen laat vallen. Zou het nog tot de overgang kunnen horen of is dit iets anders.

    Reageer
    #12

    Dat is een vraag die ik zo helaas ook niet kan beantwoorden. Ga met de klachten naar de huisarts

    Reageer
    #13

    Ik heb ook prikkelingen over gans mijn lichaam. Begint in de namiddag en verergert naar de avond. Dokter vindt niets. Denkt dat het hormonaal is. Herkenbaar ?

    Reageer
    #14

    Het probleem is neurologisch, zoals iemand eerder al suggereerde. Best je laten checken door een neuroloog.

     

    Reageer
    #15

    Hallo allen. Na mijn 3 maanden Gordelroos. Heb ik na het verdwijnen van de Gordelroos regelmatig last van prikkelingen rond om mijn ogen en in mijn lippen van mijn mond ook wanneer ik in een emotie zit doet een kant van mijn lichaam verrekte pijn. Dat kan overdags zijn of wanneer ik niet goed geslapen hebt, s'ochtens in bed vooral het omdraaiien doet dan zeer.  Wanner ik vroeg in bed lig en de gehele nacht goed geslapen hebt is mijn lichaam geheel rustig. Sommige zeggen stress een te veel aan Cortisol in een reactie. Tja, een te hoog sensitiviteit. Erg lastig al had ik daar voor mijn 3 jaar geleden voor mijn zware depressie geen last van. Tja overleven op deze aardbol. Wat een zoektocht. Dank voor het lezen. Mvg Bhavani.

    Reageer
Reageer op: Tintelingen, prikjes onder huid en hartkloppingen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief