Tintelingen en prikken over hele lichaam.

  • #1

    Hallo,

    Ik ben een man van 46, 1m83, weeg 100 kilo en heb wel wat stress.
    Sinds enkele weken heb ik soms wat tintelingen in mijn voeten en dat werd armen erbij en nu het gehele lichaam.
    De tintelingen zijn nu ook gewoon prikken geworden, nog steeds over het hele lichaam. (Hals, hoofd, rug, kruis, benen en armen)

    Nu komt het; ik wil het oplossen en (lekker eigenwijs) ik ga domweg niet naar de dokter; dat durf ik niet en krijg ik echt niet voor elkaar.

    Ik wil dus eerst eens wat proberen; waar zou dit vandaan kunnen komen en hoe kan ik dat "oplossen"?
    Waar moet ik op letten zegmaar?

    Alvast bedankt.

    Reageer
    #2
    Reageer
    #3

    Hartelijk bedankt! Dat heb ik gedaan en de score was 48. Hoger dan 42 zou wijzen op tekenen van hyperventilatie inderdaad.

    Zelf had ik al een tijdje zitten denken aan bloedarmoede ook; dat heb ik vroeger altijd gehad en zit in de vrouwelijke kant van de familie (B12, prik eens in de maand voor mijn oma en moeder).

    Dat had ik in ieder geval gevonden zo rond zoekende; stress en bloedarmoede.
    Ja, nog wel wat zaken zoals een ader verstopping oid, maar dat leek mij onlogisch voor het gehele lichaam.

    Maar hoe nu verder? Gewoon "rustig aan doen"?

    Heeft het nut om ijzerpillen te nemen tegen de (misschien wel) bloedarmoede? Die heb ik nog liggen van mijn vrouw een maand terug en zij heeft niet meer nodig.

    Reageer
    #4

    Reeds enkele maanden ook last van, stond ook vaak onder stress en had allerlei klachten, oa tintelingen, hevige hoofdpijn, nekpijn, neiging tot flauwvallen, geen adem meer krijgen.., naar dokter geweest:  chronische hyperventilatie.

    Tijdelijk medicatie om wat rustiger te worden en rusten, en tijd nemen voor jezelf!. Goeie 3 maanden thuis geweest van het werk, en nu gaat het stukken beter, mits voldoende rust op tijd, en signalen leren herkennen, en concentreren op ademhaling. Ben ook langs geweest naar kinesist.

    Reageer
    #5

    Honderd kilo is ook met jouw lengte overgewicht. Het is niet alleen het overgewicht zelf maar de ontregelingen in je lichaam. Je kan eens googlen op insulineresistentie en wat er aan te doen. Vaak eten we teveel snelle suikers, wat schommelingen in je bloedsuikerspiegel geeft, wat kan zorgen voor ontregelingen in je hormonen en neurotransmitters. Beter dus zorgen voor een evenwichtig voedingspatroon met ongeraffineerde producten, zoals bruine rijst en voldoende eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels. Hierdoor blijft je bloedsuikerspiegel stabieler dan wanneer je een koekje, frisdrank of bier nuttigt.

    Voor je hele gezondheid en voor het stabiel houden van je bloedsuikerspiegel zijn ook allerlei voedingsstoffen nodig. Denk aan magnesium, zink, vitamine B en D, omega 3, om er een paar te noemen. Om de insulinegevoeligheid te verbeteren zijn ook stoffen als inuline, taurine, carnitine, D-chiro-inositol en chroom van belang. Eet zelf edelgistvlokken, waar onder andere chroom in zit.

    De tintelingen zouden kunnen wijzen op tekorten als vitamine D en B12 maar omdat allerlei stoffen samenwerken zijn combinaties vaak beter. Bij eventuele bloedarmoede is niet alleen ijzer belangrijk maar ook stoffen als vitamine C, B12, lysine en taurine.

    Reageer
    #6

    @ Andre T

    Ijzerpillen alleen maar nemen als er ook daadwerkelijk sprake is van ijzertekort. dat zou dan eerst moeten worden getest. Ok raad je aan om naar een fysiotherapeut te gaan voor ademhalingsoefeningen.

    Reageer
    #7

    Hartelijk bedankt voor de nuttige reacties beste mensen; geweldig!

    Ik ben inderdaad wel redelijk aan het "leren weer gezond te eten" de laatste tijd en dat gaat met ups en downs; misschien dat daar ook wat in ligt. Uiteraard zal ik daar beter op moeten letten.

    Wat betreft de ademhaling; ik was al een tijdje bezig hiermee. Ik had namelijk het gevoel dat ik al mijn lucht bovenin ademde, heel hoog hield zegmaar.
    Dan probeer ik via de buik te ademen zoals met wel zegt dat goed is voor je, maar zodra ik ook maar een vogeltje zie vliegen, denk ik daar al niet meer aan en dat gaat dus geen 4 keer achter elkaar goed.
    Therapie; moet je weer voor langs de dokter 😉

    Marijke; die klachten zoals jij ze omschrijft heb ik vrijwel hetzelfde. Last van mijn nek had ik er nog niet eens bij betrokken omdat ik dacht dat het kwam doordat ik wat scheef met mijn hoofd op de bank lag.
    Kan jij een tip geven over hoe te ademen? Of andere nuttige tips?

    Overigens ben ik een paar weken terug gestopt met roken (leek ook wel verstandig) maa had de tintelingen ervoor al. Vreemd dat het nu alleen maar erger wordt, toch?

    Reageer
    #8

    Voor goede ademhalingsoefeningen hoef je niet naar dokter. (alsof dat zo erg zou zijn)    Je kunt daarvoor zonder verwijzing naar een fysiotherapeut gaan.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Beste Andre,

    Ik heb geleerd om heel rustig in te ademen en je buik heel dik te laten worden, daarna rustig uitademen. Vooral als ik het in de nacht voel opkomen kan ik het via dit onderdrukken, en weer mijn ademhaling ter controle krijgen, je word er dan ook rustiger van.

    Ik zou je toch aanraden om even naar de dokter te gaan met je klachten. Het zal je misschien ook goed om er eens over te praten.

    Niet altijd denken dat je het alleen kan oplossen 😉

    Vroeger was ik ook zo, en ben blij dat ik toch de stap gezet heb naar hulp. Je kan er alleen maar beter van worden toch?

     

    Reageer
    #10

    iK HEB AL EEN MAAND LAST V.TINTELINGEN OVER MYN HELE LICHAAM.iK heb v. de dokterB. 12

    1000mg en Paracet

    amol 1000. gehad het helpt niet wat kan ik doen deze klachten heb ik een paar maanden yerug ook gehad nu is het erger

    Reageer
    #11

    mijn ouders zijn pas overleden in 2 weken tyd zijn ze alletwee overleden nu ben ik al een jaar mantelzorger voor mijn demente man ik ben 20 kilo afgevallen ben duizelug last gewrichten hoofdpijn en heb stekende prikkels en pinlijke tintelingen ik ben kapot ik ben moe maar slaap slecht

    Reageer
    #12

    @karen, ik zou wel ondersteuning zoeken bij je zorgtaken. In overleg ook bekijken of het verstandig is om thuis voor hem te blijven zorgen. Denk verder aan het belang van volwaardige voeding en misschien gebruik van wat voedingssupplementen. Een orthomoleculair therapeut kan je van advies voorzien. En kijken hoe je het misschien iets makkelijker kan maken voor jezelf. Niet teveel willen doen.

    Reageer
    #13

    Ik denk dat het goed is om dit toch met je huisarts te bespreken zodat er hulp voor jou kan worden ingeschakeld

    Reageer
Reageer op: Tintelingen en prikken over hele lichaam.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief