Hartritmestoornis (PVC’s) en Maagklachten

 • #1

  Na veel zoeken en doorlzen van forums op het internet heb ik maar besloten om mijn probleem te posten gezien ik niet een topic kan vinden die het zelfde als mij beschrijft.

  Ben een jonge van net 23 jaar en heb nu zo'n 3/4 jaar last van pijnen/irritatie op mijn borst. Het is allemaal begonnen vlak na een rugbywedstrijd, ik trok me er in eerste instantie niet zo heel veel van aan. Zal wel een te harde klap hebben gehad met een te slechte conditie.

  Nu bleef dit gevoel aanhouden totdat ik in februarie dit jaar mij een keer echt niet goed voelde. Hart ging erg tekeer, ligt in het hoofd. Stond op om de huisartsen post te bellen en toen voelde ik de linker helft van mijn lichaam tintelen. Heb hierdoor een nacht in het ziekenhuis gelegen, daarna nog een dag lang zo'n mooi kastje mogen dragen. Hier kwam uit naar voren dat ik last heb van PVC's.

  Nu als ik alle berichten op het forum lees lijkt het er op dat mensen hier af en toe last van ondervinden. Ik lijkt het de hele dag lang te kunnen voelen, niet pijnlijk maar wel erg irritant. Bij mij voel ik ook niet alleen de "overslag"maar ook alle normale slagen, voelde vroegen nooit mijn hart kloppen en nu voel ik het constant tenzij ik druk ben met wekr of iets. een film kijken is weer niet genoeg afleiding, dan voel ik mijn hart gewoon kloppen(opzich ook wel goed om te weten dat hij nog klapt maar toch). Er lijk ook bijna ritme in mijn stoornis te zitten, 2 "normale" slagen een harde.

  Naast het kloppen van mijn hart wat ik constant voel heb ik ook last van een knijpend/branden/irriteren gevoel onder de linker helft van mijn borstkast. Dit is niet constant op de zelfde plek, soms vlak tegen mijn borstbeen, soms lijkt het of het net onder mijn oksel zit. Dit voel ik niet de hele dag door maar wel voor een groot gedeelte van de dag, het is ook niet met 5 minuten voorbij, soms heb ik er echt uren last van.

  Ook lijkt ik steeds meer last van maagzuur te hebben, de huisart heeft mij omeprazol hiervoor gegeven, dit werkte in het begin erg goed. Nu begin ik het idee te krijgen dat ik imuun begin te raken.

  Ik vraag mij ook af in hoeverre ik last heb van mijn hartritme stoornis en niet van iets anders waardoor ik mijn hartritmestoornis beter voel dan normaal(bm, maagklachten, iets gescheurd tijdens rugby).

  Heb het allemaal met mijn huisarts besproken maar heb het idee dat ik daar niet echt verder kom. Ze probeert het er op te schuiven dat ik met te druk maak. Ik maak me soms helemaal niet druk en heb er toch last van, bv als ik een hele goede film aan het kijken ben.

  Zijn er lotgenoten of kenners die dit herkennen en een oplossing weten? Ik ben een beetje ten einde raad.

  Alvast bedankt

  Reageer
  #2

  ik heb precies dezelfde klachten als jou , aleen heb ik dat niet gekregen na het sporten.
  Ik zou graag willen weten of het gevaarlijk is want ik wil er zelf mee naar de huisarts gaan waar ik al eens geweest ben voor een bloedonderzoek maar waar nix uit kwam...Soms heb ik zelfs het gevoel dat me hart stilstaat en daarna moeite heeft nog te pompen dus een harde slag maakt en daarna op hol slaat.

  Ik wou zelf een cardiogram laten maken of mri scan, zodat ik weet wat er van binnen gebeurt, want het lijkt soms alsof er iets met me maag is maar tegelijk ook met me hart en borst .

  Reageer
  #3

  hey ik heb precies hetzelfde enorm vervelend,ik bven zeker al 5keer naar spoed geweest,men hart doet zo raar maar ik weet gewoon dat het van men maag komt!!Ik heb ook vaak het zuur...Heb je enige tips??ps ben ook 24jaar

  Reageer
  #4

  Hallo ik ben 24jaar,hartklachten ritmestoornissen,overslagen,enz...
  En ja eindelijk een lotgenoot gevonden ik ben ook al naar cardioloog,huisarts geweest met de melding dat het ook vanuit men maag komt,precies men maag gevuld met lucht en dat drukt tegen men hart aan,zo ervaar ik het maar volgens hen heeft dit geen verband!!Die steken heb ik ook vaak aan de linkerrib(naar het midden toe van je lichaam)een cm of 7 onder men tepel...hopelijk hoor ik iets van je terug

  Reageer
  #5

  precies die klachten heb ik ook , maar daarij heb ik geregeld last gehad van kortademigheid wat waarschijnlijk doord e schrik kwam.
  ik heb de klachten nu zo ongeveer een jaar en ben meerdere xren naar de huisarts gegaan heb een filmpje laten maken en heb zon cardiogram kastje om gehad voor 24 uur..maar er kwam uit dat ik een goed hart had heb daarna nog een fietstest gedaan maar daar kwam ook nix vreemds uit , ik heb de klachten nog steeds en ze lijken in vlagen te verdwijnen en weer terug te komen, het ergst vind ik nog dat het onverwachts is en dat de hartritmestoornissen niet aan te tonen zijn maar wel degelijk voelbaar zijn soms zonder aanleiding , wat niet zoals de huisarts zei een hartneurose kan zijn..(wat ik trouwens belachelijkvind om te zeggen tegen een patient als ie dat soort klachten heeft)pijn bij de linkerribben heb ik ook soms en een stressend gevoel in de maag wat hartkloppingen veroorzaakt..de klachten varieren ook van pijn in de linkerborst naar pijn in de rug of onder de oksels .Ik laat een mri doen in de hoop dat ik er verder mee kom , ik rook niet drink amper sport 4 x in de week dus een gezondheidsprobleem heb ik hoogswaarschijnlijk niet......ik hoop dat er mensen zijn die deze klachten ook hebben en me kunnen helpen met de informatie die hun hebben gekregen die hebben geholpen..!

  Reageer
  #6

  Herkenbare klachten! Ik heb dit al van rond mijn dertigste (ben nu ruim 60). Vroeger heel vaak hyperventilatie gekend, nu gelukkig niet meer, maar wel de klacht hartritme stoornis is gebleven en ik breng dit ook in verband met mijn maag.
  Enkele symptomen (voor de zoekenden hiernaar): vlak na het eten (ben een normale eter) of het drinken van water/thee/koffie (maakt niet zoveel verschil in resultaat) gebeurt heel regelmatig dat mijn hart een ritmestoornis heeft, soms een paar minuten, soms korter. Ik heb het ook wel een dag of langer gehad, met tussenpozen. Hoewel ik het al jaren heb, kan ik er best nog van schrikken. Ben geen dokterloper en vroeger weleens zo'n kastje gehad en een ECG, maar alles was oke! Zal dus inderdaad mijn maag wel zijn.
  Nog een extraatje is dat ik meer last van zuurbranden heb gekregen de laatste jaren en van die rare luide hikaanvallen (als ik opsta of buiten loop)... Herkenbaar?
  Al deze klachten zijn bij mij niet afhankelijk van wat ik eet, maar wel dat ik eet. Hoewel het ook kan gebeuren bij een lege maag.
  Ik zet dit alles hier op het forum zodat anderen zich mogelijk hierin kunnen herkennen en zich niet al te ongerust maken, want angst lokt dit soort klachten ook uit en voor je het weet zit je in het beruchte cirkeltje.
  Ja, de klachten blijven vervelend en ik had ze liever niet, maar het zij zo en er schijnt weinig aan te doen te zijn.
  Nog wat meer weten? Mail me gerust!

  Groetjes,
  van een 62-jarige hippie

  Reageer
  #7

  Op het moment dat ik dit schrijf heb ik last van pijn in mijn linkerarm. Eergisteren deed mijn linkerschouder ook erg pijn. Verder 's nachts voel ik mijn hart soms in mijn matras!! bonzen. Misselijk gevoel. Moet veel boeren om het gevoel van misselijkheid kwijt te raken. Af en toe ook steken in mijn borst.
  Filmpje laten maken, fietstest gedaan. Jaarlijkse checkup gedaan. Alles is oke. Alleen cholesterol is ietsiepietsie hoog. Als ik het verhaal van hippie lees dan heb ik, denk ik, gewoon een beetje stress

  Reageer
  #8

  precies die klachten heb ik ook , maar daarij heb ik geregeld last gehad van kortademigheid wat waarschijnlijk doord e schrik kwam.
  ik heb de klachten nu zo ongeveer een jaar en ben meerdere xren naar de huisarts gegaan heb een filmpje laten maken en heb zon cardiogram kastje om gehad voor 24 uur..maar er kwam uit dat ik een goed hart had heb daarna nog een fietstest gedaan maar daar kwam ook nix vreemds uit , ik heb de klachten nog steeds en ze lijken in vlagen te verdwijnen en weer terug te komen, het ergst vind ik nog dat het onverwachts is en dat de hartritmestoornissen niet aan te tonen zijn maar wel degelijk voelbaar zijn soms zonder aanleiding , wat niet zoals de huisarts zei een hartneurose kan zijn..(wat ik trouwens belachelijkvind om te zeggen tegen een patient als ie dat soort klachten heeft)pijn bij de linkerribben heb ik ook soms en een stressend gevoel in de maag wat hartkloppingen veroorzaakt..de klachten varieren ook van pijn in de linkerborst naar pijn in de rug of onder de oksels .Ik laat een mri doen in de hoop dat ik er verder mee kom , ik rook niet drink amper sport 4 x in de week dus een gezondheidsprobleem heb ik hoogswaarschijnlijk niet......ik hoop dat er mensen zijn die deze klachten ook hebben en me kunnen helpen met de informatie die hun hebben gekregen die hebben geholpen.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Voor alle duidelijkheid: Jullie zeggen steeds dat je hartritme stoornissen hebt of hartklachten. Dit is niet juist. Als je hartritme stoornissen zou hebben dan is dat op een ECG duidelijt te zien. Ook andere afwijkingen zoals hartinfart of oud infarct zijn hierop te zien. De term hartklachten en ritmestoornis zijn dus niet juist. Het zijn hartkloppingen of soms overslaan van het hart. Dit is erg vervelend maar niet schadelijk of bedreigend. Veel mensen kampen met deze problemen.
  In mijn optiek een westerse wereld probleem.
  veelal veroorzaakt door stress en spanning of psychishe problemen.

  Reageer
  #10

  Juist Peter. Een waarheid als een koe. Als je iets omschrijft, gebruik dan de juiste terminologie.

  Reageer
  #11

  Ik herken veel van je klachten en top op dit moment zelf ook om een juiste diagnose te krijgen. Uit een ander soort test in het alternatieve circuit bleek dat ik een 'maagverzakking' zou hebben. Ook zou dit nog samen kunnen hangen met een middenrif-breuk. Lijkt me niet onlogisch na een rugby-wedstrijd?

  Reageer
  #12

  Ik zou voor deze klachten eerst gewoon de huisarts vragen wat er aan de hand kan zijn.

  Pas als deze je gerustgesteld heeft, kun je verder zoeken binnen de paramedische disciplines. Alternatieve geneeswijzen zijn zeker een goede aanvulling op de westerse geneeskunde.

  Maar blindvaren op een mening van iemand die geen arts is, lijkt mij niet verstandig.

  Reageer
  #13

  Dan zal ik jullie iets leuks vertellen , ik heb voor 2 weken lang een ecg horloge om gehad en er kwam wel degelijk een hartritmestoornis uit , compact tachycardie ofzoiets en boezemflutter, heb nu nog een afspraak bij de cardioloog voor verder onderzoek ...

  Reageer
  #14

  Zo zie je maar dat je met bewust leven en aanvullend onderzoek toch meer te weten kunt komen over je gezondheid. Welk horloge heb jij? Type en merk?

  Reageer
  #15

  Ik heb met thaiboxe een klap op mijn linker borst gehad 3 jaar geleden en daarna voelde ik pijn bij het inspannen, dat heb ik nu nogsteeds zonder dat het beter is geworden. ook ben ik een halfjaar geleden opgenomen omdat me hart rond de 200 slagen per minuut klopte. ik heb testjes laten doen en ik heb een lekkende hartklep en last van hartritme stoornissen. dat met me borst heeft er niets mee te maken denken ze. ze vinden het niet op foto's dus ze denken dat het een litteken op me spierweefsel is. wel vaag dat jullie ook zoiets hebben

  Reageer
Reageer op: Hartritmestoornis (PVC’s) en Maagklachten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief