Maag en hartritmestoornis, stuwingen

 • #1

  Dit jaar heb ik steeds hartritmestoornissen. Maar erger nog stuwingen wat naar zijkant hals tot de slapen trekt. Veroorzaakt ook soort hoofdpijn. Soms heb ik 2 dagen niks en loop ik 3-4 uren...ineens kan ik deze stoornis hebben al vanaf ik wakker word en nog erger in stuwingen omhoog leidt! Dan kan het zwart worden en moet ik even stil staan tot stuwing afzakt! Ik vind dit zeer eng. Ook maagklachten: irritatie gevoel en idioot veel boeren. Dit gaat hele dag door! Loop al bij cardioloog, maar weet oorzaak niet. Wil mij allerlei pillen voorschrijven, maar ben ik geen voorstander van. Zelf heb ik 5 jaar terug trage schildklier, hashimoto ineens gekregen! Sinds die tijd sukkel ik met van alles. Endocrinologen zelfs van amc dragen mij snel weer over naar huisarts die weet ook geen bal van! Nu gebruik ik tirosint 25 mcg maar. Ik ontdekte na 3j levothyroxine teva 75 mcg ik bijwerkingen had. Huiduitslag, benauwdheid, buikpijn...na 2 weken zelf stoppen verdween het als sneeuw voor zon. Na 3 mnd liep schildklierwaarden achteruit...toen amc tirosint. Nu besproken met huisarts ik wil 13 mcg bijnemen om te zien beter wordt? Alhoewel ik liever niks neem. Soms denk ik ik maagklachten heb van tirosint! Nu neem ik al paar dgn niet op nuchtere maag, eet eerst wat. Maar die stuwingen naar hoofd vanaf borst is echt verontrustend. Misschien moet cardioloog maar echo van hartpompen doen?! Hij heeft alleen hartfilmpje of fietstest gedaan... of wil maagzuurremmer geven of dat hartprikkel afzwakt... ik ga bellen om een echo aan te vragen. Hoe kun je iemand behandelen als je niet eens weet wat oorzaak is???!!!
  Die stuwing bevalt mij niets!! Het is net effect als je midden in ballon knijpt en druk naar boven krijgt. Is er iemand die meer weet???

  Reageer
  #2

  Wat vervelend! Klinkt ook alsof je erg veel zorgen maakt. Voel je ook paniek? Zo leest het.

  Dat kan trouwens ook als je te hoog bent ingesteld voor je schildklier. Weet je je tsh, t4, t3?
  Te snelle schildklier agv medicatie geeft ook klachten die lijken op hartklachten.
  Te snelle schildklier is schadelijker dan een iets te trage. Misschien iets om te overwegen als instellen zo'n probleem is. ouderen laten ze bv soms onbehandeld (milde hypo) ivm voordelen voor het hart tov risico van schildkliermedicatie. Ligt natuurlijk wel aan de ernst.

  Ik weet niet zo goed wat je met stuwing bedoelt. Dat gevoel als je te snel opstaat of iets anders?

  Ik sla zelf met een hyper weleens een dagdosis over. Dan is het meteen een stuk rustiger. Bij erge klachten schrijft een HA ook wel een betablokker voor.

  Geen idee of je hier iets aan hebt.

  Reageer
  #3

  Schildklierproblemen krijg je niet zomaar ineens. Heeft te maken met allerlei factoren, zoals voedingspatroon, insulineresistentie, belasting door gifstoffen, tekort aan voedingsstoffen enz. Veel vrouwen die oestrogeendominantie hebben, vaak verergerd door pilgebruik. Teveel oestrogeen vermindert de omzetting van je schildklierhormonen. Ik zou dus eens kijken naar oorzaken er advies bij vragen.

  Reageer
Reageer op: Maag en hartritmestoornis, stuwingen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief