Hart probleem (?)

 • #1

  Hoi,

  Ik ben een man van 26 en heb een probleem, ben erg bang dat er iets mis is met mijn hart.

  Het begon allemaal vorige zondag 2 week geleden, ik heb mijn beenspieren getrained bij de fitness. Op een bepaald moment voelde ik mij duizelig en mijn hart had wat moeite. Opzich normaal aangezien de beenspieren een erg zware inspanning is. Tevens heb ik dit gevoel van duizeligheid wel vaker gehad bij erg zware inspanning.(alleen fitness) Overigens verder nooit problemen gehad.

  Training was klaar en verder niks aan de hand, totdat ik de nacht wakker wordt van wat het voelt als een onregelmatige hartslag. De rest van de week voel ik mij duizelig, vooral bij bv het opstaan uit een stoel. Mijn hart voel ik ook continu kloppen, erg vervelend omdat je er dan steeds aan denkt. Verder wel kunnen sporten ect. deze week.

  Afgelopen zaterdag ben ik op stap geweest en tijdens het trugnaar huis fietsen ( was erg snel aan het fietsen )voelde het net alsof mijn hart ontplofte zo hard klopte het ( in verhouding niet snel )
  De dag erna weer aan het sporten geweest en toen viel ik bijna flauw na een aantal oefeningen. Voelde me onrustig en gelijk naar dokterspost gegaan. ( tevens was ik die woensdag daarvoor al bij de huisarts geweest ) Mijn hartslag werd gemeten en evenals mijn bloeddruk, heeft de huisarts ook gedaan.

  Beiden gaven aan dat de hartslag goed was en ook de bloeddruk was perfect. Tijdens de meting kwam ook naar voren dat er 100% zuurstof in het bloed zit dus dat was ook prima.

  Echter heb ik sinds afgelopen weekend een erg zwaar kloppend hart, ik voel elke slag. Vooral als ik slaap is dit heel erg aangezien je er dan op let. Ik heb 2 dagen niet kunnen slapen hierdoor. Tevens had ik deze 2 dagen ook last van mijn ademhaling, alsof ik niet meer wist hoe ik moet ademhalen. Vooral bij het bijna in slaap vallen schoot ik wakker met een erg raar gevoel!
  Door de dag heen voel ik me raar, vooral duizelig gevoel. Lijkt net of mijn hart heel erg zwaar klopt maar zonder enige reden. Ik ben dus bang dat mijn hart niet genoeg zuurstof pompt naar mijn hersenen en dat ik daarom duizelig ben. Mijn hart heel wel een normaal ritme naar mijn idee.

  De huisarts denk aan hyperventilatie, echter heb ik het de hele dag door het zijn dus geen aanvallen oid.

  Ik wil hem graag geloven maar hoe mijn hart nu klopt is gewoon niet goed. Kan iemand mij gerust stellen?

  p.s. heb vandaag een egc holter omgehad, over 2 weken de uitslag.
  Tevens ook beta blokkers meegekregen.

  Reageer
  #2

  Ik denk niet dat je een hartprobleem hebt. Overigens wel heel goed dat de hartslag nu 14 dagen achtereen wordt gemeten. Dat geeft veel informatie. Het zou ook kunnen wijzen op bloedarmoede, misschien moet dat eens gecontroleerd worden.
  Succes

  Reageer
  #3

  biggydeen, toevallig al meer te weten gekomen wat de oorzaak is? Ik ervaar namelijk ook bepaalde dingen die je in je verhaal vermeldt, en ook beweren alle dokters dat er niks scheelt met mijn hart.. Ik vertrouw het toch niet, dus als je meer moest weten ondertussen, graag reactie.

  Reageer
  #4

  Jefke, toevallig lees ik je bericht net. Tja wat de oorzaak is geweest weet ik nog steeds niet, maar ik heb wel een vermoeden (bepaalde soort shake welke ik voor het trainen nam) Uit de test kwam verder niks dan dat alles goed was. Uiteindelijk niet veel tijd meer aan besteed, nog wel een keertje naar de fysio geweest maar die vertelde mij dingen wat ik al wist. (dat kost je dan weer 60euro...) Maargoed, het is dus hyperventilatie. Zo heeel af en toe merk ik er nog een klein beetje last van heb maar dat is sporadisch.

  Indien je ook dezelfde symptonen hebt moet je je er niet al te druk over maken, hoewel ik weet hoe je je voelt is het niet veel bijzonders. Indien je een zwaar kloppend hart hebt moet je beta blokkers halen bij je huisarts, deze hebben mij wel erg geholpen. Ik heb ze een week of 2 moeten slikken en daarna af en toe eentje als ik weer last kreeg. Na +- een maand was het over en kon ik zonder pillen weer goed slapen.

  Mocht je nog vragen hebben hoor ik dat graag πŸ™‚

  Reageer
  #5

  Ik heb nog vele vragen πŸ™‚ maar binnenkort weet ik mss meer.. heb vorige zaterdag een holter gedragen, maar volgende week maandag krijg ik een 'r-test'? Het zou iets zijn dat een week mijn hartslag registreert.. Op het einde van de maand moet ik trouwens een mri van het hart laten maken, omdat op echo een twijfelgeval van 'structureel hartlijden' was opgedoken.. De dokter was niet zeker, daarom dus de mri om het al dan niet uit te sluiten of te bevestigen.

  Voorlopig dus proberen kalm te blijven en het gewone leven zijn gang laten gaan, maar het minste gevoel dat je hebt denk je natuurlijk het ergste etc, vicieuze cirkel eigenlijk..

  Volgens de huisdokter kan het ook te maken hebben met te snel/te laat eten, alsook een slokdarmprobleem. Ik eet redelijk snel en soms ook wel veel te laat door werk, waardoor het eten niet goed kan verteren.. Ik probeer er nu dus op te letten wat op zich wel een hele opgave is als je al 30 jaar zo eet πŸ™‚

  Andere reden kan stress en vermoeidheid zijn. Het zijn drukke lange dagen geweest, waardoor stress en vermoeidheid parten kan spelen. Ik ervaar wel geen stress, wel de vermoeidheid.(wanneer heeft een mens stress, wat is er de definitie ervan?)

  Achjah, allemaal theorieΓ«n, dus hopelijk binnenkort meer duidelijkheid zodat ik eindelijk eens weet wat ik mankeer!

  Alvast bedankt voor de snelle reactie en de info! Ben ik toch terug beetje gerust πŸ™‚

  Reageer
  #6

  Het is dan even de vraag welke klachten je precies hebt? Heb je de uitslag van de holter al? Een r-test zegt mij verder niks. Achteraf gezien was die holter ook niet nodig geweest. Geeft wel een goed gevoel dat je hartslag gemeten wordt maar ik kreeg achteraf wel een rekening van bijna 200euro voor het dragen van dat ding... (werd niet vergoed via de basisverzekerin van Menzis)

  Lijkt me sterk dat te snel eten hartproblemen veroorzaakt maar dat zou natuurlijk kunnen. Stress en vermoeidheid kunnen zeker ook bijdragen aan de klachten, ik zou zeggen neem elke dag minimaal 8uur slaap en kijk hoe het over een week gaat.

  Voor de rest kun je weinig anders doen dan afwachten op de MRI, indien daar niks op te zien is zul je zien dat je ook snel van de klachten af bent omdat je dan weet dat het niks ernstigs is πŸ™‚

  Laat maar weten wat eruit komt, ben altijd wel nieuwschierig πŸ™‚

  Reageer
  #7

  Ik krijg regelmatig opeens een heel raar gevoel zoals jij het omschreef, kan het zelf niet goed omschrijven, en aangezien ik schrik had omdat het mss met mijn hart te maken had, voelde ik onmiddellijk mijn hartslag, en die was zeer traag op dat moment.. Erna weer terug iets sneller en dan stabiel, maar ik spreek hier over max een minuut ofzo.. Diezelfde dag heb ik dat snachts ook gekregen tot 2x toe, en de 2de maal voelde ik zelfs geen pols meer waardoor ik denk ik paniek kreeg en opeens zeer hoge hartslag (nu begin ik te twijfelen omdat ik niet 100% zeker ben dat ik juist gevoeld had voor pols..) dus naar spoed gegaan want ik vertrouwde het niet meer..

  Sindsdien heb ik ook een bepaalde druk op mijn borst, en dat is hetgeen de dokter mss linkte aan slokdarmprobleem of snel/laat eten, omdat een probleem daarmee kan ook druk veroorzaken ter hoogte van het hart..

  Zullen zien, ik zal het laten weten zodra ik iets weet, nu maar weer eens werken πŸ™‚

  Reageer
  #8

  Hier ben ik weer, en ik leef nog πŸ˜‰
  Alle testen zijn gedaan, allemaal negatief, 1 test bestaat er nog maar is een zeer agressieve test op het hart, maar daar ga ik voor passen..

  Eindconclusie is dat ik hartoverslagen heb, en geen ritmestoornissen.. Deze zijn 'onschuldig' en beangstigend, wat stress en angst meebrengt dus, met als gevolg dat de overslagen (extra-systolen) gestimuleerd worden.. Ik wist toen niet wat ik voelde, waardoor ik ook paniekaanval kreeg, hogere bloeddruk, extra prikkels voor het hart etc..

  Veel mensen hebben dit, maar merken het niet, eenmaal je het merkt, focus je je er vaak op, wat angst opwekt, en dan begint het spelletje weer.. Enige wat eraan gedaan kan worden is leren mee leven, en in mijn geval ook minder eten, want de maag ligt in de buurt van het hart, en teveel eten kan druk veroorzaken en onaangenaam gevoel.. Cola koffie en stress zijn ook hoofdoorzaken dus die ook beperken..

  Ik ben redelijk op weg met het te aanvaarden en leren mee leven, alleen heb ik nog niet de stap durven zetten om terug te sporten. Vroeger deed ik het in teamverband, nu ging ik alleen lopen in het bos, en stel dat daar iets moet gebeuren.. Dus ik ben nog even op zoek naar wat ik ga/kan doen en terwijl probeer ik er verder mee te leven.

  The End πŸ™‚

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hallo,

  Ik heb deze nacht een zoekopdracht gedaan naar "hart klopt zwaar" omdat mijn hart zwaar aan het kloppen was. Ik kwam hier terecht en realiseerde me dat alles wat jullie beschreven bij mij ook zo was. Daarna was ik gerustgesteld en ging het vanzelf over! Bedankt! πŸ˜‰

  Reageer
  #10

  denk, magnesium tekort !!!!

  Reageer
  #12

  ik heb ongeveer hetzelfde ervaren als jullie en sukkel er ook al een tijdje mee, heb holtes onderzoek gedaan en bloedonderzoek en alles sluit iets 'erg' uit. Verder zeiden ze dat ik ook hartverslagen heb en dat dit waarschijnlijk door stress komt hoewel ik eerlijk gezegd me niet van deze stress realiseer. Ik hoop dat ik sterker terug kom jullie geven me hoop πŸ™‚

  Reageer
Reageer op: Hart probleem (?)
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief