Extreme toestanden na nac"/> Extreme toestanden na nachtelijk ontwaken - Medische Forum - Dokter.nl

Extreme toestanden na nachtelijk ontwaken

 • #1

  Het is bijna 4 jaar geleden dat ik met de ambulance opgehaald werd met verdenkingen van een hartaanval/-infarct.

  Ik werd midden in de nacht wakker en voelde me extreem ongemakkelijk. Hoge hartslag, koud (rillen en trillen), misselijk, gevoel van flauwvallen, banauwd. Zo extreem dat ik het gevoel had dat mijn lichaam het ging begeven. .

  Paniekaanval!..... zou je denken. En ja. Ook bijna iedere arts denkt dit.

  Het verschil met een paniekaanval is alleen dat helemaal niet in paniek ben (ik onderga het in rust en zit het gewoon uit) en dat het 4 tot 6 uur lang in alle hevigheid aanhoudt. Het is bijna niet uit te leggen, zo ongemakkelijk voelt het.

  Ik heb inmiddels iedere specialist gezien in het ziekenhuis en allemaal (inclusief de cardioloog) weten zich geen raad. Het eerste waar aan gedacht werd zijn paniekaanvallen, toen slaapapneu. Ik heb diverse malen vol met plakkers, apparaten en horloges geslapen, maar daar komt niets verontrustends uit.

  Opvallend genoeg heb ik in de afgelopen 4 jaar nog een ander probleem ontdekt. Indien ik een verdoving krijg toegediend met hierin adrenaline, dan krijg ik kortstondig dezelfde klachten..gelukkig houden deze maar een kwartier tot een half uur aan. Een ander verdovingsmiddel (citanest) lost deze problemen helemaal op.

  Ik heb ook met enige regelmaat last van hartritmestoornissen. Deze houden een aantal uren aan en verdwijnen dan weer. Het is vooral een irritant gevoel, maar verder heb ik daar weinig last van. Deze gaan ook niet gepaard met eerder beschreven klachten.

  Ik weet dat er mensen zijn met dezelfde klachten die ook bij de cardioloog zijn geweest en waarbij ook niets gevonden wordt.

  Ik zoek mensen met dezelfde ervaring.

  Reageer
Reageer op: Extreme toestanden na nachtelijk ontwaken
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif