Onaangename slaap

 • #1

  Eventjes voorstellen : ik ben een 62-jarige man en heb sinds een jaartje ofzo een heel vervelend en ronduit angstaanjagende ervaring. Het gebeurt niet alle nachten maar 4 van de 7 nachten is het toch zo ver.

  Tijdens het inslapen lijkt het alsof ik iets aan mijn hart ga krijgen. Rond 3 uur ‘s nachts word ik meestal wakker en is het alsof er een “stroomgolf” langzaam vanuit mijn onderlichaam naar omhoog komt waardoor mijn hart raar begint te doen. Kan natuurlijk ook zijn dat de spieren ter hoogte van mijn hart raar beginnen doen. Ik heb dan ook automatisch de neiging van mij uit te rekken waardoor weeral mijn hart vreemd aanvoelt. Ook voelt het aan alsof mijn armen en bovenlichaam lichtjes gevoelloos worden. Eigenlijk kan je het gevoel een beetje vergelijken alsof je heel hard schrikt maar dan in slow motion, een trage opbouw dus. Als ik dan helemaal wakker begin te worden ebt het langzaam weg. Ik heb nochans een bloedonderzoek laten doen waarin wel een verhoging van cholesterol werd waargenomen waarvoor ik nu echter medicijnen voor neem. Ook neem ik een kwartje Bisoprolol (heel lichte betablokker) om de overslag tegen te gaan. Ook ben ik onder de scanner geweest en heb een volledige cardiologische test laten uitvoeren (met uitputtingsfietsproef).

  Daarna 24 uur met een holter rondgelopen waarop ook niks te zien was. Eigenlijk is er met mijn hart niks aan de hand volgens het medisch rapport maar ik weet wat ik voel. Geen enkele dokter, die ik gesproken heb althans, is bekend met deze verschijnselen.

  Eventjes terzijde : ik ben geen zenuwachtig type en heb al helemaal geen last van stress 😉

  Reageer
  #2

  Ik denk ook niet dat het je hart is, ook al voelt dat zo. Laat eens een slaaponderzoek doen om te kijken of je slaapapneus hebt.

  Reageer
Reageer op: Onaangename slaap
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief