Runners en lage hsv

 • #1

  Ik zit even in de rats. Ik zit niet helemaal lekker in mn hum. Veel meer runners, bloeddruk is wat verhoogd (tussen 160/95 en 136/91). Dus niet extreem hoog, maar toch. Ik gebruik een halve carvedilol van 6,25, zo nodig. De laatste dagen ae dagen. Daarnaast soms een halve oxazepam (van 10mg). Soms moet ik echt hoesten om mn hartslag weer in normaal ritme te krijgen.

  Maar ik heb al een tijd een fitbit. Tegenwoordig kun je ook je hartslag variabiliteit bekijken. Ik had m vaak tussen de 27 en 30. En het blijkt, las ik vandaag, dat dat rond de 59,3 gemiddeld ligt.

  Nu zakte het bij mij deze week van 24, naar 17 afgelopen nacht. Wat me nog meer angst in boezemt. Ik ben echt bang dat s nachts mn hart weer op hol slaat, (wanr dat houdt die 17 van hsv toch in) en niet naar normaal ritme gaat.

  Ja, ik maak me hier druk om. Loop al jaren bij cardioloog. Kan geen kwaad. Maar gezien wat verandering komt er een holter. Door corona vanuit zh vaak geannukeerd.

  Ben eerlijk als ik zeg dat ik nu ook niet naar het zh wil of naar de huisarts.

  Mijn hoifd loopt soms beetje over. Maak me zorgen ivm corona, maar ook zorgen ivm corona en mijn werk.

  Ben zo bang dat het niet helemaal goed komt met mn hart... Ik hoop dat iemand me gerust kan stellen en me tevens meer kan vertellen over de hartslagvariabiliteit, hoe dat dat zit.

  Alvast bedankt!

  Reageer
  #2

  Kleine toevoeging,

  Soms ook pijn linker arm/oksel,elleboog.

  En momenteel neusverkouden (negatief getest)

  Reageer
  #3

  als je een hartslag van 24 naar 17 zou hebben , was je dood geweest. Die fitbit is absoluut niet betrouwbaar dus. En door zoiets te gebruiken maak je het alleen maar erger voor jezelf. Nog meer stress, nog meer angst en nog meer klachten

  Reageer
  #4

  Die snap ik 😀

  Het gaat om de hartsag variabiliteit. Zoals zo mooi omschreven... als t hart 60x per minuut klopt, wil dat niet zeggen dat t elke seconde 1x klopt. Gemiddeld genomen komt dit neer op 59,3x. Bij mij zit dat dus schijnbaar al laag (tussen 27 en 30 gemiddeld). Mar deze week dus alleen maar dalend, naae afgelopen nacht naar 17. Er staat bij, hoe hoger, hoe gezonder de persoon in t algemeen is.

  Dus ja, dan schrik ik wel!

  Reageer
  #5

  Het zijn allemaal leuke dingen maar niet betrouwbaar. En al helemaal niet 's nachts als je slaapt

  Reageer
Reageer op: Runners en lage hsv
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief