Hoge hartslag in rust

 • #1

  Hallo,
  Ik ben in behandeling bij een psycholoog in verband met ziekte angst. Dat gaat op zich redelijk goed maar er is een angst die ik (en de angst mij) maar niet los kan laten. Ik val in een risicogroep om een verhoogde kans te krijgen op hart- en vaatziekten. Mijn hartslag in rust is altijd al hoog geweest (tussen 85 en 90). De laatste weken is deze echter in rust nog hoger (95-110). Ik ben al bij de huisarts geweest, bloeddruk gemeten (is goed) en deze geeft aan dat ik me geen zorgen hoef te maken en dat het komt door de angst (ik let veel op mijn hartslag). Maar ik ben bang dat de huisarts alles op de angst gooit en vergeet dat ik in de risicogroep zit (naaste familie hart- en vaatziekten en zwangerschapsvergiftiging gehad). Zelfs als ik heel rustig zit en voor mijn gevoel echt ontspannen ben, is de hartslag hoog. Ik ben heel erg bang dat er toch iets ernstigs aan de hand is maar de huisarts vind doorsturen niet nodig omdat het een consistent ritme is. Kan de continu hoge hartslag van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat (nacht weet ik niet ivm slaap) echt komen door angst? Bij hoge hartslag door angst komt het toch meer in aanvallen?
  Ik vraag me af of ik toch met spoed mijn huisarts moet verzoeken en een doorverwijzing. Ik maak me zo’n zorgen.

  Reageer
  #2

  Kleine toevoeging, ik heb af en toe ook wel eens last van hartkloppingen (dan gaat het hart een slag of 10 heel onregelmatig). Ook dan vond de huisarts normaal maar beangstig mij.

  Reageer
  #3

  Als je constant, al dan niet bewust, in angst zit of stress hebt, zal je hartslag daardoor ook constant verhoogd zijn.

  Reageer
  #4

  Bedankt voor de reactie. En kunnen die hartkloppingen/overslagen daar ook door komen? Voel me gewoon erg angstig hierdoor.

  Reageer
  #5

  Ja dat kan idd

  Reageer
Reageer op: Hoge hartslag in rust


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief