hartprobleem?

 • #1

  De huisarts weet op dit moment niet goed waar hij het zoeken moet, ik dacht eerst aan de longen maar die blijken volgens een foto schoon. Wie herkent dit als een hartprobleem? Al langer dan 2 jaar een beklemd gevoel op de borst (geen pijn) dat zich eerst vooral uitte bij het gaan liggen/slapen, bij staan/lopen niet of veel minder. Lijkt ook de stembanden te beïnvloeden (hees). Lijkt geen invloed te hebben op inspanningen zoals bv bij angina pectoris gemeld wordt, ook geen sprake van acute aanvallen maar het is een permanent gevoel. Zo langzamerhand begint het ook overdag steeds merkbaarder te worden. Wegens een chronisch half verstopte neus (al vele jaren) krijg ik waarschijnlijk wél chronisch te weinig zuurstof, hoewel ik me daar prima mee redden kan en bv niet kortademig ben.

  Reactie
  #2

  "een chronisch half verstopte neus (al vele jaren) krijg ik waarschijnlijk wél chronisch te weinig zuurstof" Je krijgt daar niet te weinig zuurstof door.
  Doe eens de test op:
  https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

  Reactie
  #3

  Totaal geen last van hyperventilatie 😉

  Reactie
  #4

  Hoe oud ben je?

  Reactie
  #5
  Reactie
  #6

  Om hartproblemen te kunnen uitsluiten zou ik dan toch een verwijzing voor een ECG en een inspanningstest vragen aan de huisarts

  Reactie
Reageer op: hartprobleem?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief