Opmerking onder eventrecorder …. pvc

 • #1

  Goedenavond,

  Omdat ik vaker overslagen etc heb, heb ik een echo gehad en een eventrecorder voor 2 weken. Vandaag voor uitslag naar (een vervangend) cardioloog (ik loop al jaren bij de cardioloog).

  Een ontzettend fijne arts. Echo was goed. Pompfunctie en kleppen etc.

  Eventrecorder liet vele overslagen zien, zowel uit kamers als uit boezems. Maar er zaten ook runners tussen, zoals de arts ze noemde. Maar dit was niet gevaarlijk en doordat ze van verschillende plekkenkomen, is ablatie niet mogelijk. Ook is mn hartslag s avonds laat en s nachts best hoog, rond de 100. Ik heb nu carvidilol in laagste dosis voorgeschreven gekregen. Tevens bloed geprikt op bieren, schildklier en bloed armoede.

  Maar onder een deel van de uitdraai van de event recorder stond iets geschreven in de trant van gepolleerde, gepolladeerde pvc. Zoiets... Kan En iemand me vertellen wat dat inhoud? Ik heb een heel aantal vragen gesteld, alleen die ben ik vergeten.

  Alvast bedankt.

  Reactie
  #2

  Een afwijkend hartritme dat we allemaal kennen is het overslaan van het hart, een overslag of extrasystole. Dat kan aanvoelen als een slag op de grote trom. Je hart knijpt krachtig samen door een afwijking in het hartritme kort daarvoor. De voorafgaande slag viel te vroeg, waardoor het interval tussen de vroege slag en de tromslag langer is dan normaal. Het hart krijgt meer tijd om zich met bloed te vullen en moet krachtiger samentrekken om die grotere hoeveelheid bloed weg te pompen. Dit wordt ook wel het Prematuur Ventriculair Complex (PVC) genoemd. 'Prematuur' staat hier voor te vroeg, 'ventriculair' heeft betrekking op de kamers (ventrikels) van het hart, en 'complex' op de manier waarop het op een ECG (hartfilmpje) te zien is.

  Het hart kan overslaan door een sterke emotie of zelfs zonder aanwijsbare reden, maar ook alcohol en koffie kunnen een rol spelen. Uit onderzoek blijkt dat alcohol, koffie en sommige medicijnen de kans op een overslag vergroten.

  Bron NVVC

  Reactie
  #3

  Dank u wel.ik weet inderdaad wat pvc is. Ik drink een enkel glas wijn per jaar. Koffie amper.

  Maar er stond iets voor de pvc, gepikeerde of gepolardeerd pvc? Zoiets...

  Weet u wat dat betekend?

  Reactie
  #4

  Dat zal te maken hebben met het moment in het ECG waar ze voor komen. Vrij normaal bij hartkloppingen

  Reactie
  #5

  Laatste vraag. Ze komen bij mij zowel uit de kamer als uit de boezems. Is dat normaal? Een jaar of 4 a 5 geleden kwamen ze alleen uit de kamers. Hoe kan zoiets zich uitbreiden, in dit geval naar de boezems? Kan zoiets ook helemaal overgaan of kan het nog erger worden?

  Reactie
  #6

  Dat zijn vragen die ik helaas niet kan beantwoorden. Dat zul je dan toch met een cardioloog moeten bespreken. Die heeft alle info van het ECG en heeft je dossier.

  Reactie
  #7

  hoogstwaarschijnlijk moet er staan "geïnterpoleerd", dat zijn pvc's die in het ritme vallen dus:  Normaal           Normaal           Normaal    pvc    Normaal

  Reactie
Reageer op: Opmerking onder eventrecorder …. pvc
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief