Wat vraagjes over bloeddrukmeters

  • #1

    Ik studeer Industrial Design op de TUDelft, en nu moet voor een project het een en ander weten over een bloeddrukmeter. Nu hoop ik dat een meerdere(online)dokter(s) mijn vraagjes kunnen beantwoorden. Bij voorbaat dank!

    [b]Wat willen we weten?[/b]
    Visie op toekomst. Opvolging van bloeddrukmeter. Technologische vernieuwingen.
    [b]
    Vragen:[/b]
    Nog niet zo lang geleden is het digitaal meten van bloeddruk mogelijk gemaakt. Wat vindt u van deze overgang van analoog naar digitaal?

    Huisartsen gebruiken veelal nog de analoge apparatuur. Wat denkt u dat daarvan de rede is (nauwkeurigheid/betrouwbaarheid)?

    Wat zou u zelf kiezen: analoog of digitaal? Waarom?

    Hoe denkt u dat de toekomst van de bloeddrukmeter er uit komt te zien? Waar liggen de verbeterpunten van deze technologie?

    Hoe ziet u de toekomst van de huisarts? Bent u bekend met het TeleHealth programma wat wordt ontwikkeld door Philips? (Een patient kan daarmee thuis zelf bloeddruk meten, wegen, zuurstofniveau in bloed meten, etc en dit wordt via een station naar de dokter gestuurd. Op deze manier hoeft een patient niet vaker naar de dokter/ziekenhuis voor onderzoekjes). Heeft dit concept de toekomst (kosten/gebruiksvriendelijkheid/betrouwbaarheid)?

    Ik kijk uit naar antwoorden!
    Bedankt!
    Groetjes,
    Pauline

    Reageer
    #2

    Ik ben op zoek naar een goede Omron bloeddrukmeter. Ik weet alleen niet welke type goed is.

    Ik hoop op goed advies.

    Horn

    Reageer
Reageer op: Wat vraagjes over bloeddrukmeters


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief