seroquel en diabetes

  • #1

    ik heb 2 jaar seroquel genomen, voorgeschreven door psychiater vanwege angstklachten en mijn gedachten niet meer stil kunnen zetten.
    Ik slikte 25 mg per dag. Ik ben ermee gestopt vanwege de vele artikelen die omschrijven hoe slecht seroquel voor je is(ontstaan hartklachten, diabetes)

    Nu ik gestopt ben ben ik veel onrustiger. ik zou graag weer de medicatie willen gebruiken, maar wil graag weten of je met een lage dosering (25 mg), ik slik vaak maar 12 mg, dat helpt al bij mij....of je diabetes kunt krijgen.

    ik wil sowieso graag weten hoe seroquel diabetes kan veroorzaken.
    Is dit doordat je van het middel enorme eetbuien kunt krijgen en daardoor je lichaam dus veel meer suiker moet verwerken? of werkt het middel op 1 of andere manier op je alvleesklier of andere organenen?

    alvast bedankt voor jullie antwoord

    Reageer
    #2

    Lang niet iedereen krijgt of heeft last van de beschreven bijwerkingen. En diabetes is sowieso een zelden voorkomende bijwerking en ligt dan niet alleen maar aan de seroquel. Als je alle bijsluiters zo serieus gaat nemen, dan zou je geen paracetamol meer durven nemen

    Reageer
    #3

    Antipsychotica zorgen voor tekorten aan stoffen als Q10, diverse B-vitaminen, vitamine D, vitamine K, vitamine A, carnitine, naast dat ze de melatonineproductie verminderen. Dit alles kan klachten geven.
    Veel mensen eten teveel snelle suikers, wat schommelingen geeft in je bloedsuikerspiegel, wat ontregelingen kan geven in je hormonen en neurotransmitters. Dit kan allerlei klachten geven, zoals angsten en insulineresistentie bevorderen, wat uit kan monden in diabetes.
    Zorgen dus voor volwaardige voeding met complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Daarnaast kan gebruik van diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren helpen de insulinegevoeligheid te verbeteren en de angstklachten te verminderen. Denk bij angstklachten ook aan de rol van histamine in de voeding. Ook allerlei toevoegingen als smaakversterker kunnen ontregelend werken.

    Reageer
    #4

    je kunt wel degelijk suikerziekte van seroquel krijgen ik heb er vele ervaringen mee een aantal jaren geleden was het al aan de orde nu geven de psychiaters het ook toe terwijl het in het verleden verzwegen werd

    Reageer
    #5

    dat zal het zijn idd ondanks dat het nu bekend gemaakt is door psychiaters dat seroquel suikerziekte kan veroorzaken vindt ik ook dat ze tegen de gebruikers eerlijk moeten zijn over hoe of wat en dat ze goed op hun voeding moeten letten en als de client daar niet sterk genoeg voor is dat er een speciale dietiste moet komen voor de clienten het zelfde geld natuurlijk ook voor ziprexa en nog een aantal anti psychoticum.

    Reageer
    #6

    Als ik zo de bijsluiter doorlees, dan staan er 2 opvallende bijwerkingen:
    - het bevordert de eetlust
    - het verhoogt de hoeveelheid glucose in het bloed bij 1-10% van de gebruikers

    Dat het glucosegehalte in het bloed hoger wordt wil niet zeggen dat je dan diabetes krijgt. Het kan wel dezelfde verschijnselen geven. Stop met Seroquel en de bijwerking verdwijnt ook weer. Ik denk ook niet dat een psychiater de aangewezen persoon is om diabetes te constateren. Welke dan? Type-1 of type-2? Dat zijn namelijk compleet verschillende aandoeningen die niets met elkaar te maken hebben.
    Het zou prettig zijn als mensen bijsluiters eens beter zouden lezen dan Facebook.

    Reageer
    #7

    het gaat om type 2 nadat ik 600 mg seroquel kreeg best een hoge dosering kreeg ik diabetes type 2 na maanden gebruikt te hebben gestopt en mij suikerspiegel was binnen een tydje weer normaal dus een gezonde suikerspiegel maar voor mij was het dubbel omdat mijn familie dus bloedverwante ook diabetes zijn het is zeer erfelijk ik heb toch maar weer een afspraak gemaakt om even de controles uit te laten voeren door mijn diabetes verpleegkundige naardat ik ook in 1x gestopt ben met metformine ben benieuwd.

    Reageer
    #8

    @karen. Antipsychotica remmen de aanmaak van melatonine en onttrekken - net als de meeste medicijnen - diverse vitaminen, mineralen en andere stoffen aan je lichaam, waaronder Q10 en vitamine B. Een te laag melatonine kan ontregeling van andere hormonen en neurotransmitters geven en tekorten aan voedingsstoffen kunnen ervoor zorgen dat allerlei lichaamsprocessen minder goed verlopen. Zo zijn Q10 en vitamine B belangrijk voor de insulinegevoeligheid.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    ja wat je zegt kan wel kloppen ik heb ook vele vitamine tekorten ik sli al van mijn 20e antipsychoticum hoe beroerd ook slik nu weer klassieke medicijnen waar ontzettend veel bijwerkingen aan vast zitten maar ik heb geen andere keus ik moet idd ook 1x in de 4 weken naar ha om vitamines te halen voor de rest gaat het wel goed.

    Reageer
    #10

    Mijn suik is ook te hoog door quetiapine die ik al 10 jaar slik ben nu bezig met afbouwen dus fingers crost dat mijn suiker ook weer normaal word.

     

    Gr patty

    Reageer
    #11

    @Patty, dat gaat niet helemaal vanzelf. Antipsychotica zorgen voor verlies van allerlei voedingsstoffen, waaronder Q10 en vitamine B en zorgen voor een verminderde aanmaak van melatonine, waardoor verstoring van andere hormonen. bij het ontstaan van psychoses speelt ook het lichamelijke stuk een rol, zoals een te hoog koperniveau in je lichaam. Vraag advies om je lichaam te helpen herstellen. Orthomoleculair therapeut ofzo. Natuurlijk ook zorgen voor volwaardige voeding.

    Reageer
Reageer op: seroquel en diabetes


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief