Gezond eten en bewegen, maar toch aankomen

  • #1

    Hallo. Ik ben vanaf 21 juli begonnen met gezond eten en bewegen. Vorige week zaterdag woog ik 82.7 kilo en nu 1 week later weeg ik 83.2 kilo. Hoe kan dat?

    Mijn dagelijkse voedsel is als volgt

    Ochtend. 3 sneetjes hummus pikant met 3 plakjes kipfilet.

    S middags 2 sneetjes met hummus pikant en 2 plakjes kipfilet en 1 sneetje met 100% pindakaas.

    S avonds eet ik meestal volkoren pasta met 150 gram half om half gehakt, 200 gram groenten en pastasaus. Of gebakken aardappels, met ook 200 gram groenten en 1 stukje kipschnitzel of ander mager vlees. Of nasi met satesaus, kipfilet en 200 gram groenten. Het blijft altijd bij 1 bord. Nooit 2.

    Tussendoor avond is 1 appel.

    Veeder drink ik alleen 1.5 liter water en af en toe een suikervrije energy drink.
    Verder heb ik de hele week geen chipje of snoepje of frisdrank met suiker aangeraakt.

    Verder wandel ik 6x per week op 1 uur tot 2 uur per dag. Schommelt tussen 5 km tot 11km per dag.

    1 rustdag

    Toch is mijn gewicht in 7 dagen tijd van 82.7 kilo naar 83.2 gegaan. Hoe kan dat als ik gewoon normaal eet en veel beweeg.

    Reageer
    #2

    Ben trouwens Man 28 jaar en 1.68m lang

    Reageer
    #3

    Het zal toch in de inname van de koolhydraten zitten..
    Pindakaas, satesaus, pastasaus, gebakken aardappels, nasi, half om half gehakt zijn niet bepaald koolhydraatarme voedingsmiddelen. En suikervrije energydrink bestaat volgens mij niet.
    Je zou eens gebruik kunnen maken van de eetmeter van het voedingscentrum. Daarmee krijg je een beter inzicht in wat je eet
    https://mijn.voedingscentrum.nl/nl/eetmeter/

    Reageer
    #4

    BTW als je 1,68 mtr bent en 82,7 kg weegt, heb je toch behoorlijk overgewicht.
    Dan zul je je voeding toch echt moeten gaan aanpassen.

    Reageer
    #5

    Maar volgens het voedingscentrum zijn koolhydraten geen diktemakers en kun je die prima eten.

    Als ik geen nasi, gebakken aardappels, pastasaus en half om half gehakt kan eten, blijft er vrij weinig over wat ik kan eten.

    Reageer
    #6

    Dat hangt er dan toch maar vanaf. Suikers zijn ook koolhydraten maar van die wordt je dus wel dik.

    "Als ik geen nasi, gebakken aardappels, pastasaus en half om half gehakt kan eten, blijft er vrij weinig over wat ik kan eten." Daar ben ik het dus niet mee eens. Die vlieger gaat alleen op als je veel dingen niet lust of "die lekkere" dingen niet wilt opgeven.
    En ik zeg ook niet dat je nooit mag eten, maar dan moet je voeding op elkaar zijn afgestemd.

    Aardappelen bevatten veel zetmeel en dat is een dikmaker. Gebakken aardappelen bevatten vet/olie want ze worden daarin gebakken. Gekokte aardappelen zijn dan beter om te eten. kant en klare pastasauzen bevatten onwijs veel suikers. Ipv half om half kun je ook mager rundergehakt gebruiken. En ook nasi bevat vet/olie vooral als je die kant en klaar koopt of bij de "chinees" haalt

    Reageer
    #7

    Voor de nasi koop ik meestal zo'n nazi groentepakket van 400 gram, 400 gram witte rijst en 450 gram kipfilet en tot slot die knorr nasi kruidenmix. Daar eet ik 2 dagen van. Satesaus ook. Die doe ik kant en klaar van remia in de magnetron en doe ik 3 eetlepels van

    Reageer
    #8

    Kunnen die 6 sneetjes volkorenbrood met kipfilet wel blijven?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dan kijk eens goed op de verpakkingen hoeveel suikers daar dan in zitten. In ipv witte rijst gebruik je dan zilvervliesrijst. Den ben je wat de nasi betreft al een heel stuk op weg. alleen de satesaus is dan wel weer minder. Kijk maar eens op de verpakking hoeveel suiker daar in zit
    En als je pasta's eet, neem de volkoren versie
    Het brood kan gewoon blijven

    De eetmeter gebruiken kan heel erg handig zijn

    Reageer
    #10

    Het gaat niet om zogenaamd gezond eten. Iedereen verstaat daar weer wat anders onder. Gaat vooral om een stabiele bloedsuikerspiegel, door bij elk eetmoment te zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezel, zodat de suikers langzamer opgenomen worden. Een appeltje uit het vuistje zorgt voor meer schommelingen. Beter dus ook niet teveel brood en sowieso niet teveel tarwe. Zou dan eerder kiezen voor bijvoorbeeld een zelfgemaakte maaltijdsalade, maaltijdsoep of een omelet. Zou ook wat variëren en niet te vaak pasta eten. Je kan ook denken aan allerlei granen en pseudogranen. Denk aan bruine rijst, boekweit en gierst. Macaroni slurp je als het ware naar binnen. Op granen moet je meer kauwen. Bij een natuurvoedingswinkel vind je meer variatie in granen en pseudogranen. Zou sowieso meer denken aan een combinatie van granen of aardappels, groente en een stukje vlees, vis of een ei in plaats van allerlei gerechten. Wat puurder eten.
    Edelgistvlokken helpen bij je bloedsuikerspiegel. Regelmatig eten maar niet te vaak. Liefst lichaamsbeweging voor het ontbijt. Beter sowieso niet direct ontbijten.
    Daarnaast kunnen bepaalde voedingssupplementen helpen de insulinegevoeligheid te verbeteren. je zou eens wat kunnen opzoeken over insulineresistentie omkeren. Een natuurgenezer zou je verder kunnen helpen je hormonen in balans te krijgen. Voor een gezond gewicht is bijvoorbeeld ook een gezonde darmflora belangrijk en er kunnen voedselovergevoeligheden een rol spelen.

    Reageer
    #11

    Energy drink zou ik niet doen. Toch al niet gezond en de kunstmatige zoetstoffen houden je lichaam voor de gek. Zou eerder thee zonder suiker drinken. Beter ook bij meerdere maaltijden groenvoer eten en niet alleen bij het avondeten. Verder bevatten gekookte, afgekoelde aardappelen resistent zetmeel, dat gunstig is voor je gezondheid. Zou ook niet elke keer aardappels bakken.

    Reageer
Reageer op: Gezond eten en bewegen, maar toch aankomen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief