Hulp met bij-komen + spiergroei

 • #1

  Ik ben 20 jaar, 1m93 lang en weeg 65 kilo.

   

  Ik ben al mijn hele leven met ondergewicht aan het rondlopen. Ik geloof dat mijn BMI tegen de 17.5 aanzit.

   

  Ik wil graag beginnen met het veranderen van mijn levenstijl/eetgewoontes en beweeg gewoontes om aan te komen. Graag wat spieren kweken ook om mijn figuur te verbeteren, echter weet ik niet HOE ik moet beginnen

  Ik ben een zeer onsportieve persoon, en ondanks dat ik wel gewoon meeste groente, aardappelen en vlees eet (Huisarts heeft vitamines gecontroleerd, die zijn in orde) heb ik een grote afkeer tegen bijvoorbeeld veel soorten groenten of andere producten. Ik ben een lastige eter, oftewel ik eet alleen wat ik lekker vind. Met fruit bijvoorbeeld vind ik alleen een appel echt lekker.

   

  Naast dat ben ik niet een grote eter. Tuurlijk, een zak chips gaat er altijd wel in maar om echt veel op een dag te kunnen eten, daar ben ik niet goed in. Ik zit soms snel vol of heb geen honger meer voor een lange tijd. Ik heb een paar keer mijn calorieën bijgehouden, en als ik niks ongezonds eet (calorie bom) dan zit ik gemiddeld tussen de 1400-2100 calorien per dag, meestal onder de 2000. Ik ben gelukkig nooit verder afgrvallen dan 65 kilo, het lijkt wel alsof het mijn grens is, maar ik wil nu wel verandering gaan creeren.

   

  Ik vroeg me af hoe ik in een zekere zin hulp kan krijgen/zoeken. Ik zit op het punt dat ik niet weet hoe ik voornamelijk een eettchema moet opstellen en wat ik moet eten voor die tijden. Daar zou ik graag iemand voor contacteren.

   

  Zijn er zulke "diëtisten" en moet ik ze vis de huisarts laten contracteren of via een andere manier?

  Reactie
  #2

  Vraag aan je huisarts een verwijzing voor een diëtiste.

  Reactie

  Heb je moeite met afvallen of val je juist te veel af?
  En maak je je zorgen of ben je onzeker over je gezondheid?
  En heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum?

  Dan bieden wij als Dokter.nl jou een kosteloos gezondheidsonderzoek aan.
  Wil je hier gebruik van maken?
  LEES VERDER

  doktergezondheidsonderzoek
  #3

  Belangrijk voor een gezond gewicht is om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Gebrek aan eetlust kan soms te maken hebben met tekorten aan stoffen, zoals magnesium, zink en vitamine B. Bloedonderzoek zegt niet zoveel over tekorten. Dunne mensen zijn vaak zenuwentypjes dus daar ook wat aan doen. Even rust nemen na het eten, bijvoorbeeld en dingen in rustig tempo doen. Misschien advies vragen op natuurgeneeskundig gebied. Als je dingen niet lust, kan dat soms te maken hebben met de bereidingswijze. Soms is rauw of geroerbakt lekkerder dan gekookt.

  Reactie
  #4

  Bedankt voor de antwoorden.

  Heb toch een vraag voor Catootje. Kunt u mij toevallig vertellen waarom u zegt dat bloedonderzoek niet zoveel zegt over te korten? Ik heb natuurlijk nauwelijks verstand er over, maar ik dacht dat een bloedtest dat heel makkelijk zou waarmaken.

  Ik neem aan dat Zink en Magnesium ook werden meegeteld in de test, maar zo niet dan was ik er aan het denken om misschien 2 supplementen ervoor te gaan halen. Ik merk erg op dat ook mijn libido zeer laag is voor een hele lange tijd, zeker langer dan een jaar en weet niet of dat gelinkt met mekaar kan zijn. Ik las dat deze supplementen daar mee konden helpen. Kan waarschijnlijk ook mijn wisselvallige erecties verklaren. Volgens mijn dokter is mijn testosteron op orde is, maar je weet het maar nooit.

  Reactie
Reageer op: Hulp met bij-komen + spiergroei
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief