10 kg aangekomen in een korte tijd

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  Hallo, ik ben een meid van 18 jaar oud. Ik zit nu op de mbo waardoor ik met het openbaarvervoer reis naar school (bus & trein). Eerst fietste ik een uur lang toen ik nog op de middelbare school zat. Ik ben binnen 1,5 jaar. Heel erg aangekomen. Ik probeer steeds nieuwe pogingen met het proberen van dieet. Voor sporten heb ik bijna geen tijd meer voor vanwege school, werk en stage. Ik denk eerlijk gezegd dat de grootste probleem bij mij eten is. Ik krijg er bijna geen genoeg van, heel stom gezegd maar ik vind het heerlijk om door te blijven eten. Achteraf krijg ik er spijt van en dan walg ik van mezelf. Ik mis de tijden toen ik nog normaal was. Mijn lengte is 1.60 en weeg 74kg. Heeft iemand hetzelfde meegemaakt of hebben jullie tips voor me.. want ik zit er echt mee..

  Reactie
  #2

  daar is toch maar een remedie voor: stoppen met te veel eten en toch iedere dag een half uurtje gaan bewegen.

  Reactie
  #3

  Het ligt er ook aan wat je eet.
  Je krijgt geen vol gevoel van suikers en daarom kun je ervan blijven door eten.
  Van vet krijg je wel een vol gevoel. En probeer dingen te eten die tijd kosten.
  Een sinaasappel moet je eerst pellen, pinda's moet je eerst pellen en aardappels moet je eerst schillen en koken. Kant&klaar is altijd slecht.
  Frisdrankjes, fruitdrankjes en energiedrankjes zijn uit den boze. Drink vooral water, koffie en/of thee (zonder suiker). Af-en-toe een glas (magere) melk.
  Het moet ook geen opgave worden, want dan hou je het niet vol. Structureel suikers verminderen.
  Een tip: meng fruitdranken en frisdranken met de helft water en als je daaraan gewend bent, doe dan 2/3 water. Maar beter water, koffie of thee zonder suiker.

  Reactie
  #4

  Belangrijk is om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, waardoor je je bij de juiste hoeveelheid verzadigd voelt. Een los koekje, fruit etc geeft pieken in je bloedsuikerspiegel, wat ontregelend werkt op je hormonen en neurotransmitters en wat je eetlust kan verstoren.
  Bepaalde vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren helpen de insulinegevoeligheid te verbeteren en je eetlust te reguleren. Een tekort aan serotonine kan ook maken dat je eetlust verstoord is.
  Verder zou ik toch kijken wat je nog wel aan beweging kan doen. Kan je niet een deel van de route fietsen of lopen? Wat vaker de trap in plaats van de roltrap of lift nemen.
  En eens kijken naar het emotionele achtergrond. als je erg druk bent, misschien op je tenen loopt ga je eerder snoepen en suikers eten. Dus proberen te zorgen dat je op een ontspannen manier bezig bent en je spanningen kan afreageren.
  Eventueel medicijngebruik, waaronder de pil, kan ook dikker maken. Verder is het belangrijk om 's avonds te zorgen voor gedempt licht en 's nachts in het donker slapen. Zorgen voor voldoende melatonineaanmaak kan schelen in de slanke lijn.

  Reactie
  #5

  En natuurlijk genieten van je eten, echt genieten en dat gaat meer om de kwaliteit dan kwantiteit. Vaak zeggen mensen dat ze houden van lekkere dingen, wat vooral neerkomt op zoete, vette en zoute dingen, terwijl dat eerder verslavend is dan echt lekker.

  Reactie
  #6

  Bedankt voor jullie reacties.

  Reactie
Reageer op: 10 kg aangekomen in een korte tijd
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief