Hulpmiddeltjes bij vermageren

  • #1

    Dag allemaal,

    Ik ben intussen al een goede maand en half bezig met vermageren, en ben toch al meer dan 10 kg kwijt. Dit gewoon door mij na een operatie (amandelen uitgehaald), veel beter te voelen, waardoor ik gemotiveerd werd om nog andere negatieve aspecten in mijn levenswijze te veranderen, waaronder het weglaten van frisdrank, en veel ongezonde snacks. Verder eet ik momenteel nog alles, maar met mate, en ga ik bewuster nadenken over wat ik wanneer eet, bijvoorbeeld als ik de maandag pasta eet, ga ik de woensdag niet opnieuw pasta eten. Ik probeer ook 5 keer per dag kleine porties te eten ipv 3 keer grote porties enz. Ik probeer iedere dag een half uurtje te fitnessen en op zondag 1,5 tot 2 uur, maar dit gaat door mijn redelijke drukke leven soms zelfs niet... al probeer ik er nu echt gewoon tijd voor vrij te maken. Ook ben ik enorm stressgevoelig. Het 'rare' is dat ik vaak als ik stress heb, niet meer eet, of toch zeker niet regelmatig, en enorm veel buikvet bijkrijg dan... of dan plots ongezond ga eten (comforteten).

    Momenteel merk ik dat ik wat 'vast' begin te lopen, en zoek ergens een motivatie voor mezelf. Ik vroeg me dan ook af of er mensen zijn die tips hebben om het vermageren wat aan te wakkeren. Ik las online over bepaalde soort vermageringspillen die je vetverbranding gaan aanwakkeren (Slimplus), en ik vroeg me af of dit wel echt helpt, en gezond is. Ik zoek een duwtje in de rug om extra gemotiveerd te raken, en weet ook dat gezond eten en bewegen niet te vervangen is, maar gewoon zo een zetje ter ondersteuning zou wel wenselijk zijn. Of heeft er nog iemand andere middeltjes? Bv het drinken van groene thee, helpt dit echt?

    De gynea zei me ooit dat je geen vermageringsmiddelen mag gebruiken als je aan de pil bent, omdat sommige middelen de werking van de pil gaan verminderen, is dit ook het geval bij een Mirena spiraal?

    Heeft bv groene thee, of andere vermageringsmiddelen/pillen een effect op een Mirena?

    Ik hoop alvast op tips van jullie kant!

    Reageer
    #2

    Dat geldt niet voor de spiraal. Alleen voor orale middelen.

    Reageer
    #3

    Het beste is om te zorgen voor volwaardige voeding met complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels bij elk eetmoment, waardoor je bloedsuikerspiegel stabieler blijft. Beter dus ook bruine rijst, bruine macaroni enz. In Nederland zijn we vaak gewend om veel brood te eten met een beetje  beleg; beter zou andersom zijn, bijv een omelet of maaltijdsalade met een beetje brood. Te weinig eten zorgt ervoor dat je lichaam in de spaarstand gaat en vet gaat opslaan.

    Verder kan je denken aan dingen als resistant starch, zoals in gekookte, afgekoelde aardappels en rijst en in peulvruchten. Op een site als van Jesse van der Velde staat wel hoe je van suikerverbrander en vetverbrander wordt. Bepaalde vezels, zoals inuline, helpen je bloedsuikerspiegel stabiel te houden, wat belangrijk is voor je gewicht. Groene thee en pu ehr kunnen wel helpen ondersteunen maar goede voeding is wel de basis.

    Stoffen als magnesium, zink, vitamine B C en E en omega 3 helpen mee voor een goede bloedsuikerspiegel en om de insulinegevoeligheid te verbeteren. Het kan ook helpen de stressgevoeligheid te verminderen.

    Hormonale anticonceptie verstoort wel je eigen hormoonhuishouding, bevordert oestrogeendominantie en zorgt voor de onttrekking van allerlei voedingsstoffen aan je lichaam, zoals zink en vitamine B.

    Reageer
Reageer op: Hulpmiddeltjes bij vermageren


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief