Natuurlijke neusspray Capsinol tegen verkoudheid?

 • #1

  Beste doktoren,

  Ik ben al jaren verkouden. Het lijkt wel alsof ik chronisch verkouden ben.
  Nu heeft een vriendin mij getipt over Capsinol Neusspray dat zou helpen tegen verkoudheid. Het is een natuurlijke neusspray met cayennepeper.
  Ik merk dat "normale neussprays" niet meer werken bij mij, dus ik wil een alternatief geneesmiddel proberen. Ik heb alleen maar meer en meer neusspray nodig om niet verkouden te zijn. Ook mijn KNO arts kan mij niet helpen.

  Heeft iemand ervaring met Capsinol neusspray tegen (chronische) verkoudheid? Ik hoor graag jullie ervaringen!

  Reageer
  #2

  Als je al langere tijd regelmatig neusspray gebruikt, kan ook de neusspray de oorzaak zijn voor een dichte neus.

  Langdurig gebruik van neusspray beschadigd de slijmvliezen.

  Als je regelmatig last hebt van echte verkoudheden, met hoesten en slijmvorming, laat dan een bloedonderzoek doen naar het afweersysteem.

  Neusspray in welke vorm dan ook, heeft alleen maar invloed op symptomen. Een echte verkoudheid wordt veroorzaakt door een virus, je lichaam zal die infectie zelf moeten opruimen.

  Reageer
  #3

  Het beste is om te kijken naar de oorzaken. Zoals voeding. Teveel suikers kunnen je lichaam ontregelen. Zuivel is af te raden bij luchtwegklachten. Stoffen als histamine kunnen nogal op je slijmvliezen werken. Ook kunnen er andere voedselovergevoeligheden spelen of dingen in je omgeving waar je allergisch op reageert.

  Verder kunnen tekorten aan bepaalde stoffen een rol spelen. Denk aan stoffen als magnesium, zink, vitamine A tm E, omega 3. Via bloedonderzoek kan je de meeste tekorten niet opsporen.

  Voor je neus zelf zou je een neusspoeling met zout water, liefst zeezout kunnen doen. Kan met een netipot maar ook bijv met een eierdopje oid.

  Reageer
  #4

  Oregano-olie, inwendig maar wel in capsulevorm, uitwendig zou je moeten opzoeken, misschien stomen.

  Citrusfruit is trouwens ook af te raden bij verkoudheden.

  Reageer
  #5

  caspinol werk goed bij mij het is pittig maar werk prima ben gestopt met die toep hormoon shit van de dokter kreeg er hart ritme storing van .

  Reageer
  #6

  Hoi Zonnebloempje!

  Goede vraag. Heb je inmiddels zelf al de spray gebruikt? Ik zou ook wat meer reviews willen horen erover naast die van Chris.

  Groet Maria

  Reageer
Reageer op: Natuurlijke neusspray Capsinol tegen verkoudheid?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief