geen

 • #1

  Ik heb een aparte vraag: Mijn overgrootmoeder kreeg een tweeling. Nummer een is geboren op 21-07-1861 des avonds om 23:00 uur. Nummer twee is geboren op 24-07-1861 des morgens om 06:00 uur, dus 55 uur later.
  Ik heb dit uitvoerig gecheckt op de aangiftes op het gemeentehuis.
  Mijn vragen zijn: kan dit? en wat heeft dit betekend voor de moeder?

  Groeten,

  R van de Kamp

  Reageer
  #2

  Tja, dat is een apart verhaal. Een vrouw wist in 1861 natuurlijk niet eens dat ze zwanger was van een tweeling. Daar kwam je pas achter bij de geboorte. Mijn moeder kwam daar zo`n 60 jaar geleden ook pas achter bij de bevalling.
  Wat dit heeft betekend voor je overgrootmoeder? Ze heeft de bevalling overleefd? Want een bevalling ging in die tijd ook nogal eens mis. Als het allemaal goed is verlopen is er niets bijzonders aan de hand. Zelf heb ik ook 4 dagen weeën gehad en een zware bevalling.Het is zelfs mogelijk dat de weeën na de geboorte van de eerste baby gstopt zijn. Bij een tweeeiige tweeling heeft iedere baby zijn eigen vruchtzak. Of de tweede geboorte lukte pas toen baby nr. 2 voldoende was ingedaald. Wel grappig, een tweeling met enkele dagen verschil in geboortedatum.

  Reageer
  #3

  Overgrootmoeder heeft twee jaar later een levenloos kind gebaard en daarna nog 4 gezonde kinderen die oud geworden zijn. Tussen 66 en 87 jaar. De tweeling 77 en 87 jaar. En de vrouw is 43 jaar later overleden in de leeftijd van 75 jaar. Dus eind goed, al goed.

  Reageer
Reageer op: geen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief