Klachten na XTC gebruik

 • #1

  Ik heb 4 keer in mijn leven een xtc pilletje geslikt, en dan nog niet eens een hele.
  De eerste keer heb ik thuis gedaan, en ben ook de hele avond thuis gebleven en ik was samen met mijn vriend die nuchter bleef. Eerst een kwartje genomen en later nog 2 kwartjes. Dit voelde voor mij ook als genoeg aan, en ik vond het super leuk. Geen enge dingen gebeurt of wat dan ook.

  Een maandje later was ik op een festival en ik wilde dat euforische gevoel wel eens een keer combineren met de sfeer en muziek van een festival.
  Vriendin van mij had er een paar bij zich en ik nam een halfje.
  Zij verzekerde mij ervan de ze alleen pillen had die gecontroleerd waren bij de ggd of waar je dat kunt laten doen.

  Ik ging rustig zitten met haar en mijn vriend om het te laten inwerken en na een half uur ging het fout.
  Mijn hart ging als een gek tekeer, ik voelde hem in mijn keel heel hard en snel kloppen.
  Ik hoorde alles heel slecht, alsof het van heel ver kwam, ik was helemaal aan het trillen en ik zag dingen die er helemaal niet waren.
  Ik dacht serieus dat ik dood ging.
  Ze hebben me heel veel cola en druivensuiker gegeven en naar een klein half uurtje ging het wel beter ( voor mij leek het 10 keer zo lang )
  De rest van de avond voelde ik me wel weer goed.
  Ik moest wel overgeven maar ik hoorde dat dat wel vaker voor komt.
  Een paar weken later was ik weer op een festival en ik was met een grote groep waarvan eigenlijk iedereen wel iets op had en ik dacht, misschien komt het deze keer wel weer goed.
  Dus ik was weer zo stom, en ook dit keer ging het fout, niet zo erg als de eerste keer maar wel weer hartkloppingen en angst om dood te gaan.

  Hierna heb ik geen drugs meer aangeraakt, ook geen jointje meer en alcohol ook niet meer.
  Bij alles wat ik deed namelijk daarna, ook alcohol voelde ik weer paniek opkomen.

  Ik heb nu nog dagelijks last van hartkloppingen en paniek aanvallen.
  Ik vind het eng om ergens alleen naartoe te gaan omdat ik bang ben dat ik in paniek raak en dat er niemand is die me gerust kan stellen.

  Ik ben hiervoor naar de dokter gegaan en die zei dat het waarschijnlijk aan stress lag ( ik heb niet verteld dat ik xtc gebruikt had omdat ik bang was voor de reactie )

  Weet iemand wat dit is, wat de oorzaak hiervan is ( ik bedoel, ik heb telkens maar een klein beetje gehad ) en misschien ook wat ik er verder aan kan doen.
  Nog een keer naar de dokter en eerlijk zijn etc.

  Reageer
  #2

  Ik denk dat je beter naar een andere website kunt gaan waar je wel verder geholpen wordt bij jouw drugsgebruik. Succes met jouw gezondheid gewenst.

  Reageer
  #3

  verder wordt geholpen met mijn drugsgebruik?
  Ik gebruik geen drugs meer, ik drink geen druppel alcohol meer dus ik hoef niet te worden geholpen met mijn drugsgebruik.

  Reageer
  #4

  Ik vrees dat je last hebt gehad van psychotische verschijnselen en dat je bij herhaald gebruik van drus risico loopt om permanente psychische schade op te lopen. Stop met het gebruik van alcohol en drugs nu het nog kan. Wist je dat je hersenen krimpen van XTC?

  Reageer
  #5

  Voor de 3de keer, ik heb daarna nooit meer drugs gebruikt en geen alcohol gedronken.
  Ja van xtc krimpen je hersens, maar dat is bij de zware gebruikers.
  En om te zeggen, stop nu het nog kan, is totaal niet van toepassing want ik raak niks meer aan.
  Ik wilde dingen uitproberen, nou ik weet nu hoe het is, niet fijn, dus ik doe het nooit meer.
  Ik hoopte alleen op informatie over hoe ik van die klachten af zou kunnen komen.

  Reageer
  #6

  lees mijn verhaal bij dit topic, misschien voel je je dan wat beter.

  http://www.dokter.nl/forum/Alcohol-drugs-roken/254813-hartritme-stoornis-door-XTC.html

  Reageer
  #7

  Dit soort psychotisch-achtige angsten wordt geluxeerd door drugs gebruik en zullen langzaam uitblussen als je geen drugs meer gebruikt, maar ik verwacht dat je er altijd een spoortje van zult meedragen. Dit zijn de welbekende risico's van drugsgebruik. Ik hoop voor je dat het snel wegtrekt. Eventueel kun je bij aanhouden van de klachten doorverwezen worden naar een psychiater voor een behandeling met medicijnen. Gezien de ernst van de klachten zou ik je adviseren af te wachten en heel gezond te gaan leven zodat jouw lichaam en geest zich kunnen sterken om hierboven te kunnen staan.

  Reageer
  #8

  het beste was voor jou om tegen de dokter te zeggen dat je het wel gebruikt hebt want dan krijg je een hart test om te kijken of je hart niet beschadigd is maar waarom jij hartkloppingen krijgt kn een paar redenen hebben dat jij je op het moment dat het opkomt is meestal wel een kut gevoel dat je jezelf druk gaat maken en het kan goedzijn dat je hart een kleine afwijking heeft daarom kan het ook komen ik heb het zelf heel vaak gedaan 28 weken achter mekaar op feestjes en zo maar ik heb er maar 1 keer hartkloppingen van gehad daarna heb ik het wel een paar maanden niet meer gedaan ik heb het weer een keer geprobeerd om te kijken of alles goed ging ben met een kwartje begonnen en toed die er een maaal was rookte ik een jointje en 10 minuten later nam ik een halve errbij en alles ging goed en dat jij dingen ziet die er niet zijn dat hoort bij pillen volgens mij want ik zie altijd dingen die er niet zijn ik stond een keer voor een flat en ik zag ineenkeer een blauwe reuzen padde stoel met 2 mensen eronder heel vaag maar een maat van mij zij een keer dat hartkloppingen erbij horen maar ik weet het niet echt ik hoop dat je er iets aanhebt en verder ik hoop dat die hartkloppingen wegzijn

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Op langere termijn, bij regelmatig gebruik, zou ecstasy negatieve effecten kunnen hebben zoals depressie, psychoses en lever- en/of nierbeschadigingen, maar hierover zijn nog geen wetenschappelijke gegevens beschikbaar. Er gaan geruchten dat het tot blijvende hersenbeschadiging kan leiden, en daarbij het leervermogen en geheugen kan aantasten, maar resultaten van onderzoeken op dit gebied zijn schaars en spreken elkaar vaak tegen. Hartkloppingen zijn bekende effecten van gebruik van het gif MDMA.

  Reageer
  #10

  Sorry maar wat een onzin allemaal.

  Voor hartkloppingen TIJDENS xtc gebruik hoef je echt niet naar de dokter voor een harttest. Hartkloppingen zijn sowieso al een logisch gevolg van flinke oppeppende middelen zoals xtc, speed, coke, enzovoort. Bovendien kan je verwachten dat iemand die 'schrikt' van het stevige effect van MDMA last krijgt van hartkloppingen, verhoogde bloeddruk, verhoogde hartslag, zweten, warmte.. Zoals te lezen is in dit bericht, was dit vooral de eerste minuten nadat de pil echt begon te werken, bij een 'beginner'. Dit is eerder regel dan uitzondering bij xtc gebruik! Dat je hersenen krimpen van XTC is ook een fabel..

  Maar..

  Het is wel degelijk een probleem wat je hier aankaart! De hartkloppingen zijn 'maar' een symptoom van de paniekaanvallen die je beschrijft. Je hoeft je echt geen zorgen te maken over hartproblemen na een paar keer een lage dosis MDMA! Maar toch wil ik je aanraden een dokter duidelijk en eerlijk over je die paar keer xtc en de angstproblemen te vertellen.

  Ik kan niet weten over jou normale omgang in de buitenwereld voor je wel eens xtc nam. Ik zie echter veel te vaak mensen die van nature al iets verlegen of neerslachtig zijn die door bijvoorbeeld zwaar wietgebruik, of na een enkel pilletje, een flinke tik krijgen, en doorslaan in deze problemen. Klopt dit met jou persoon, voor dit xtc gebruik?

  XTC is een HEEL sterk middel, vergis je hier niet in. Lichamelijk is licht gebruik niet erg schadelijk, maar geestelijk kan het in de verkeerde persoon zeker wel depressies, angstproblemen en andere psychische klachten triggeren of ernstig verergeren!

  XTC werkt vooral door de hoeveelheid serotonine in je hersenen ernstig te verhogen. Serotonine is een neurotransmitter in je centrale zenuwstelsel. XTC is bewezen giftig voor dit systeem bij zwaar gebruik (maar krimpen van de hersenen is onzin..). Serotonine is betrokken bij veel aspecten van je emotionele staat. Emotioneel gedrag, slaap, algehele gemoedstoestand, en daarmee depressies, angsten, paniekaanvallen met alle bijbehorende lichamelijke klachten...

  Daarbij geeft MDMA ook een stevige impuls door je dopaminerge systeem. Uitleg maakt het verhaal nog langer, maar neem maar van mij aan dat de flinke tik die MDMA uitdeelt aan je zenuwstelsel, bij gevoelige personen flinke gevolgen kan hebben.

  Kortom, ga naar een arts en vertel duidelijk over vooral de angstproblemen, de paniekaanvallen terwijl je alleen tussen de mensen bent, mogelijke depressieve klachten.. Meestal is rust, reinheid en regelmaat genoeg om je in enkele maanden weer normaal te laten reageren, maar hulp in de vorm van serotonine verhogende medicijnen (anti-depressiva) of verdere therapie zou ook veel hulp kunnen bieden.

  Sterkte!

  Reageer
  #11

  Ik heb dit ook allemaal gehad. ik gebruikte stackers en een tijd daarna voelde ik me heel slecht, harkloppingen depressies angsten om dood te gaan, heel gevoelig voor reacties van anderen, ben begonnen met een lichte ad en alles gaat veeel beter, heb die stackers verbannen uit mijn leven en de rest ook weed xtc, telkens als ik weed smoor voel ik de angsten percies terugkomen dus deze verdovende middelen zijn niets meer voor mij word er niet meer vrolijk van eerder depri! :s

  Reageer
  #12

  Ik heb ook zo iets gehad, maar het kan toch ook komen als je slechte pillen hebt ? Wie zegt dat ze getest zijn .......

  Reageer
  #13

  Wat een hoop oppervlakkige en hypocriete antwoorden. Ten eerste het is bewezen dat mdma minder hersenschade op levert dan alcohol, mits je het in pure vorm consumeerd. ten tweede was alcohol vroeger een geneesmiddel wat gebruikt werd in de psychologie om mensen over trauma's heen te laten komen. dus om wel anti-depressiva aan te raden en mdma te veroordelen is behoorlijk tegenstrijdig. Daarnaast is het zo dat je van mdma geen krimpende hersens krijgt. de dea heeft hersenscans van crystal meth gebruikt om mdma op de harddrugs lijst te krijgen. dit heeft nog een heel debat opgelevert tijdens de rave periode toen mdma nog legaal was. Om even terug te komen op de centrale vraag: waarschijnlijk had je slechte pillen of een te hoge dosis. Als vrouw moet je zeker een lagere dosis nemen. als je teveel binnen krijg ga je je heel onrustig, opgejaagd en angstig voelen. Dit betekent niet dat je permanente schade hebt. je hebt nu last van psychische verschijnselen omdat je twee keer een badtrip hebt gehad. vergelijk het met een trauma, je hebt namelijk behoorlijke angstgevoelens gehad. daar moet je overheen komen. daarnaast is het zo dat een hoge dosis mdma omgezet kan worden in mda. dit is een psychedelische stof waardoor je hallucinaties kan krijgen. dit betekent niet dat je psychotisch begint te worden. Psychotische mensen zien constant overal om hun heen waanbeelden. kortom niet teveel zorgen maken. Als laatste adviseer ik de forumleden wat meer wetenschappelijke artikelen over mdma te lezen. goed voor de ontwikkeling en het haalt de maatschappelijke waanbeelden over mdma uit de wereld. maargoed conformisme is waarschijnlijk de makkelijkste uitweg ๐Ÿ˜‰

  Reageer
  #14

  Ik heb sinds 2 maanden last van een angststoornis. Het klinkt niet ernstig maar heeft me echt in de greep gehad. Heb veel paniekaanvallen gehad en elke dag had ik angst voor de dood, met hartkloppingen en hyperventileren. Sinds 2 weken zijn de klachten gedaald , maar ik ben nog lang niet mezelf en ik vraag me af of ik ooit wel helemaal de oude zou worden. Dit is volgens mij dokter allemaal gekomen door de XTC. Ik gebruikte sinds een half jaar regelmatig XTC . In totaal heb ik er toch wel zo 25 a 30 genomen in een half jaar tijd. Soms 3 per avond . Tot ik een bad trip kreeg. Ik stopte er meteen mee , nadat ik zo bang was geworden na de bad trip. Zag mezelf al doodgaan door XTC , en dacht al aan me eigen begrafenis tijdens de bad trip . Dit heeft diepe indruk op me achtergelaten en dit heb ik ook verteld aan de dokter. Hij zegt dat dat de reden is voor mijn paniekstoornis. XTC heeft tot klachten geleid waarvan ik niet eens w

  Reageer
  #15

  Ist dat ze bestonden. Het is bekend dat XTC tot psychische problemen kan leiden, vooral als je er gevoelig voor bent. Nu wetende hoe ernstig die problemen kunnen zijn raak ik XTC nooit meer aan.

  Reageer
Reageer op: Klachten na XTC gebruik
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief