man met laag libido

Online ZorgZus
  • #1

    Goede morgen,

    Ik heb een serieus probleem, en wil heel graag advies.
    Ik ben 29 jr. en heb nu al 5 jaar een relatie met mijn vriend, we kennen elkaar al 9 jaar. We hebben het heel fijn samen en ik houd zielsveel van hem. Alleen de seks is een probleem. We doen het 1 a 2 keer in de week alleen als hij er zin in heeft. Als ik hem die aanleiding geef dat ik zin in seks heb dan gebeurd er niks. Dan zegt hij zo jij hebt altijd zin he! En hij vind het fijn als hij me laat wachten zodat ik extra nat word! zegt hij. Ik heb het met hem er heel vaak over gehad dat mijn behoeftes groter zijn dan die van hem. Maar daar heeft hij geen antw. op en hij doet er niks echt mee. Ik denk dat hij zich schaamt dat hij mij niet kan bevredigen omdat hij er zelf geen behoefte aan heeft.

    Als we erover praten, vindt hij dat ook niet belangrijk. Hij zegt dat hij werk, en andere nu belangrijker vind dan seks. En hij zegt dat als het weer zomer is dat het wel weer komt. Maar dat is niet zo want het gaat al meer dan een jaar zo. Ik bevredig me zelf wel heel vaak. Ik begin nu zelf te veel p*rno te kijken omdat ik wil dat ik die overdreven veel seks had met mij vriend en die vele standjes. Want als wij het doen is het erop en 10 minuten klaar. En vreemdgaan is geen optie!! Kan iemand mij please advies geven. Ik word hier gefrustreerd van en het is belachelijk dat ik moet huilen omdat mijn behoeftes niet word bevredigd. Nu weiger ik hem voor seks omdat ik zoiets heb van als jij wil okay omdat je weer zaad kwijt wilt. Maar als ik wil moet ik maar wachten. maar ik wil niet dat het zo gaat!!

    Reageer
    #2

    Ik denk dat je het 'probleem' in dit geval om moet draaien. Hij heeft geen laag libido maar jij hebt een hoog libido. 1 a 2 keer in de week is een hele mooie score hoor. Ik denk dat velen er blij mee zouden zijn. Ik zou zelf ook niet moeten denken aan meer. In de zomer soms wel en dan gebeurt het ook maar het verschil is dat ik geen druk ervaar van mijn partner. Want het is wel zo: hoe meer druk je er op legt hoe meer tegenstand je krijgt. Niks is zo vervelend als er druk achter zetten, als je pech hebt is het zelfs een regelrechte afknapper.

    Wat betreft de wensen om seks te hebben zoals bij p*rno: p*rno is niet realistisch hoor. Ik denk dat je teleurgesteld zou raken als je zou merken dat dat in het echt niet haalbaar is.

    Reageer
    #3

    Behoeftes verschillen nu eenmaal, alhoewel ik twee keer in de week ook prachtig vind. Dat haal ik niet hoor (helaas pindakaas). Alleen de manier waarop jullie seks hebben, dat lijkt mij ook niets: erop, erin, eruit, eraf?! Probeer hem eens te verleiden om samen te douchen, om zo een lang(er) voorspel te hebben. Seks is zoveel meer dan klaarkomen, voor beide partijen. Maar, blijf er over beginnen, blijf praten met je vriend over wat jij wilt en probeer er achter te komen wat de werkelijke reden is van de snelle seks van zijn kant. En masturberen, daar is helemaal niets mis mee. Ook niet wanneer je een partner hebt.

    Reageer
    #4

    Nou ja, een of twee keer per week is misschien geen hele slechte score, maar dan slechts tien minuten......dat is bepaald niet indrukwekkend. Ik kan me heel goed voorstellen dat dit een zeer onbevredigend gevoel geeft. letterlijk en figuurlijk. Er is dus wel degelijk iets om aan te werken, niet zozeer bij jou, maar bij hem. De basis om tot verbetering van de situatie te komen is er wel, want jullie praten er tenminste over, ook geen vanzelfsprekendheid doorgaans. Alleen nu zou het fijn zijn wanneer hij niet alleen luistert en vervolgens het weer terug legt bij jou, maar nu eens eerlijk bij zichzelf te raden gaat. Niet zozeer qua frequentie, want daar zou jij misschien een concessie aan je eigen wensen moeten doen, maar wel ten aanzien van de kwaliteit, daar mag je gerust heel wat meer van verwachten. De kans dat dan twee keer per week voor jou ook toereikend zal blijken te zijn, is dan tenslotte ook groter.

    Enfin, hoewel jullie hierover wel in gesprek zijn met elkaar, heeft het met name betrekking op het aantal keren en wie daarvoor het initiatief mag nemen, begrijp ik. Wellicht moet je eens proberen te spreken over de wijze waarop jullie seks met elkaar bedrijven. Misschien is er na 9 jaar voor hem de spanning er een beetje af en heeft de routine en voorspelbaarheid van steeds weer hetzelfde de overhand gekregen. Voor veel koppels is het belangrijk de spanning erin te houden door te variëren en te blijven ontdekken, of het nu om de locatie gaat of de wijze waarop seks wordt bedreven. Voor het overige kunnen er natuurlijk ook andere redenen zijn, maar die komen zo nodig later wel aan de orde, probeer dit eerst maar eens. Ik wens je in elk geval veel succes, want ik ken het probleem, met dit verschil dat het in mijn geval andersom was en dat er in mijn geval niet over gesproken werd, in de naïeve veronderstelling dat ik mijn toenmalige vrouw niet wilde kwetsen.

    Reageer
    #5

    Beste Mevrouw, zoals u het schetst zou ikzelf ook heel gefrustreerd en onbevredigd zijn hoor! Heeft u al gedacht aan professionele hulp? Ik bedoel een seksuoloog/relatietherapeut? U schrijft niets over orale bevrediging/masturbatie. Heeft u uw vriend al eens gevraagd om u oraal te verwennen of te masturberen? Met een uitgebreid voor- en naspel? Dit zou volgens mij een goed compromis kunnen zijn voor jullie beiden. En heeft u er al aan gedacht om hem te verrassen, te verleiden, door bijvoorbeeld sexy lingerie te dragen, jarretelles... de meeste mannen zijn hier dol op! Kijken jullie samen naar porno? Voor velen is dit ook een "oppepper" van het seksleven! Wat ook opwindend is, is naar elkaar kijken terwijl elk voor zich masturbeert... of een spiegel in de slaapkamer, een stoel voor de spiegel en seks op de stoel... veel succes, Mevrouw, ik hoop dat u voortaan meer en beter "aan uw trekken" komt! Zelf een vrouw met een groot libido zijnde, kan ik u heel goed begrijpen.

    Reageer
    #6

    Tjee wat herken ik veel in jou bericht... Ik ben precies even oud en ook ik ben zeer teleurgesteld over ons sex leven en dan voornamelijk zijn libido... Mannen behoren toch juist diegenen te zijn die graag sex willen en zou het toch juist alleen maar fantastisch moeten zijn dat ze een vriendin hebben die dat ook wil en open staat voor meer???

    Ook ik bevredig mezelf dan nu maar als hij weg is... Ik heb al van alles geprobeerd, zelfs je fantasieën opschrijven en de ander die laten vervullen maar hij heeft niet eens fantasieën en er komt nou niet bepaald initiatief vanuit hem om die van mij te vervullen... Onze relatie is goed en wil m niet kwijt maar sex vind ik echt een probleem...

    Reageer
    #7

    Beste Lorena en Leeuwtje, een heel herkenbaar verhaal, al is het voor mij precies andersom geweest. Mijn vrouw was degene met een lager libido (1x per maand was voldoende voor haar). Voor mij was het probleem niet zozeer het verschil in behoefte, maar veel meer het gevoel dat ze me gaf. In de manier waarop ze er mee omging liet ze me blijken dat het 'mijn probleem' was in plaats van 'ons probleem'. Dat maakte me enorm onzeker en eenzaam.

    Het beste advies dat ik kan geven; bespreek het met elkaar en probeer daarin niet te oordelen. Het gaat niet om het aantal keren sex, het gaat om het respect voor elkaar en aandacht voor wat de ander nodig heeft. Dat staat los van de oplossing die je samen zoekt (als die er uberhaupt is). Alleen al het feit dat je het samen doet, houdt je in verbinding met elkaar.
    En lukt het niet om met elkaar erover te praten..zoek hulp!

    Bij mij heeft het uiteindelijk geleid tot een echtscheiding. Niet omdat we onvoldoende sex hadden, maar omdat we niet meer in contact waren. Doodzonde!

    Reageer
    #8

    Lorena:

    Ik heb precies het zelfde probleem.
    Heb nu ruim 3 jaar een relatie, en ook mijn vriend heeft een heel laag libido.
    En als we al sex hebben is het even snel zijn zaad lozen en word er niet aan mijn bevrediging gedacht.
    Ik begin het steeds moeilijker te vinden, want in het begin van onze relatie probeerde hij het wel en deed hij wel zijn best.

    Ik snap niet wat het is met die mannen van tegenwoordig.
    Vind hij mij niet meer aantrekkelijk?
    Ik ben een jonge meid van 25, heb een strak lichaam en krijg genoeg aandacht van andere mannen.
    Ik wil ook absoluut niet vreemd gaan, maar dit vreet me vanbinnen op.
    Praten helpt ook niks, hij reageert alleen maar gekwetst en vervolgens veranderd er niks..

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Wow, ik kan me precies inleven in je verhaal! bij mij is precies hetzelfde verhaal! mijn vriend wil ook bijna nooit sex en als we dan sex hebben dan voelt het niet fijn omdat ik dan weer ga denken of hij het alleen doet om mij eventjes vrolijk te maken dan geniet ik er helemaal niet meer van. Ik heb nu dan bijna anderhalf jaar een relatie met een man van 38 en ik ben zelf 27 maar dit heb ik nog nooit meegemaakt met andere mannen, ben ook aan het denken om de relatie te beëindigen, ik vind sex hoort toch bij een relatie, en normaal hoor je juist altijd dat de mannen vaak willen pfff kwou dat dat bij mij zo was!!!

    Reageer
    #10

    maak gewoon je relatie uit, probleem op gelost

     

    Reageer
Reageer op: man met laag libido


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief