Zere testikels

  • #1

    Vrijdag ineens kreeg ik hele pijnlijke testikels. Het gevoel alsof er in getrapt was, zeg maar; zeur pijn.
    Het werd na een poosje minder en als ik lig, voel ik niks, maar vandaag voel ik ook continu weer een zeurderige linker bal/lies. Als ik er in knijp doet het verder geen pijn.

    Het gevoel dat ik nu steeds heb, is alsof de bal terug wil schieten omhoog. Ik heb ik wel eens... maar zo'n gevoel is het, terwijl de bal wel gewoon goed zit.

    Wat zou er aan de hand kunnen zijn?

    Reageer
    #2

    Moet er nog even bijzeggen trouwens dat op het moment dat ik het kreeg zat ik op de bank, in een rare houding opzich tegen mn vriendin aan. Kan het zijn dat het daardoor komt? dat er iets niet goed zit? Voor mijn gevoel zit alles goed, kan het bewegen en al, alleen dus dat nare gevoel alof ie omhoog zit...

    Als ik lig heb ik er geen last van.. Voornamelijk lopen en zitten.

    Reageer
    #3

    Ook ik heb jaren klachten gehad wat betreft de pijnlijke testikels. Ook laten onderzoeken op evt. aandoening, is niets uit gekomen. Ook had ik al jaren af en toe wat lage rugklachten. Toen dit plots overging in een flinke hernia, waar ik ook aan geopereerd ben, bleek dat de testikel en lies k
    lachten hier ook uit voort kwamen. Het bleek dat door de hernia het S.I. gewricht vast was komen te zitten, hierdoor een zenuwbeknelling en daardoor de klachten. Na herstel van de operatie werd ik behandeld door een chiropractor en fysiotherapeut om de heup/ rug weer los te maken. Hierdoor zijn de klachten flink verminderd.

    Ik hoop dat je er wat mee kunt.

    Reageer
    #4

    Hey dat is heel toevallig! Ik loop nu bij de fysiotherapeut voor lage rugklachten! Ben nu 2 keer geweest voor massage, laatst ekeer was vrijdag (toen ik later last van de testikels kreeg). Zie ik nu een verband??

    Bedankt voor je reactie!

    Reageer
    #5

    Hey Roy,

    Ik heb ook vaak lage rugklachten en zo nu en dan last van pijn in mijn testis (meestal alleen rechts) Hoeft niet per se tegelijk te zijn, die rugklachten en pijn in de testis, maar zag ook een verband er in.

    Groet

    Reageer
    #6

    De relatie tussen een pijnlijk c.q. vreemd gevoel aan de penis is niet vreemd. De zenuw die naar de penis loopt vanuit het ruggemerg is de nervus doralis penis.
    Toch lijkt mij een nader onderzoek niet misplaatst. Er zijn verschillende aandoeningen die pijn aan de penis kunnen veroorzaken waarbij de klachten overeenkomen met het beeld dat jullie schetsen. De meest op de voorgrond tredende diagnose is een torsio testis. Een torsio kan gevaarlijk zijn, en daarom is het verstandig pijn aan de penis, zonder of in combinatie met andere symptomen, altijd even te laten onderzoeken.

    Reageer
    #7

    Als aanvulling: de huisarts zal een aantal vragen stellen om een goede diagnose te stellen. Lees dit even door om mee te denken met de mogelijke diagnose bij jou.

    Hoe lang heeft u de penis pijn? (om te bepalen of de klachten acuut of chronisch zijn)

    Waar precies op de penis doet het pijn?

    Is de penis pijn gerelateerd aan een erectie of plassen? (nierstenen, appendicitis, angst, sjanker en herpes simplex)

    Is de penis pijn meestal tijdens de erectie? (Peyronie ziekte, Priapisme)

    Bestaat er een duidelijke relatie tussen de penis pijn en een erectie? (Priapisme)

    Is de penis pijn gerelateerd aan de coïtus?
    (mogelijke oorzaken van pijnlijke geslachtsgemeenschap voor mannen: 'droge' partner, penis huid infectie, penis Candida-infectie, genitale herpes, Peyronie en prostatitis)

    Penis pijn tijdens het plassen? (urethritis (als gevolg van Chlamydia of gonorroe), cystitis (infectie van de blaas), blaassteen, prostatitis, urethra strictuur, blaaskanker, anale scheur of aambeien)

    Pijn aan het begin of aan het einde van het passeren van de urine? (chronische prostatitis, anale fissuur, aambeien of blaas stenen)

    gebruikt u middeltjes voor de penis? (hygiënische producten, wasmiddelen, zeep, latex condooms)

    Bent u bekend met huid allergieën? (zeep, wasmiddelen, hygiënische producten, latex-allergie van latex condooms)

    Is er een recente geschiedenis van excessieve masturbatie? (Excessieve masturbatie kan leiden tot een mechanische urethritis (ontsteking van de urethra) en de daaruit penis pijn)

    Geschiedenis van de trauma's van of schade aan de penis? (bv. fietsen, paardrijden, trauma's tijdens de geslachtsgemeenschap of orale seks - Schade aan de urinebuis kan een mechanische urethritis (ontsteking van de urethra))

    Medische vvorgeschiedenis?

    Medicatie? (bv. Priapisme kan worden geassocieerd met prostaglandin injecties voor impotentie, anticoagulans medicatie, phenothiazines en sommige bloeddruk medicatie; corticosteroïden, kanker cytotoxische geneesmiddelen, antibiotica kan predisponeren tot penis Candida-infecties)

    Seksuele geschiedenis? (onveilige seks en seksueel overdraagbare ziektes zoals herpes simplex, urethritis (als gevolg van gonorroe of chlamydia), sjanker en aids.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    ik heb dit ook doet veel pijn als ik stap

    Reageer
    #10

    Als je loopt heb je pijn? Kun je nog meer gegevens verschaffen? Op basis van alleen pijn bij het lopen is er weinig van te zeggen.

    Reageer
    #11

    Behandeling van een torsio testis vindt plaats door middel van chirurgische correctie. Dit dient binnen zeer korte termijn, binnen enkele uren, na het ontstaan van de aandoening te gebeuren. Wanneer niet tijdig wordt ingegrepen, sterft de testikel af (binnen vijf à zes uur). In het laatste geval dient men de zaadbal te verwijderen (orchiectomie).

    Reageer
    #12

    Een derde van de mannen met urethritis bij wie laboratoriumonderzoek werd verricht, had Chlamydia of gonorroe. Bij de meesten werd geen verwekker gevonden.

    Reageer
    #14

    Bedankt voor deze info, hier kan ik wat mee!

    Reageer
Reageer op: Zere testikels


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief