Smegma onder de rand van de eikel

  • #1

    Ik heb smegma onder de rand van mijn eikel. Ik heb al geprobeerd het weg te wassen maar dat lukt niet. Het zit niet vast. Is dit eigenlijk schadelijk? En is er een gemakkelijke manier om dit weg te halen?

    Bij voorbaat dank

    Reageer
    #2

    je zou het gewoon weg moeten kunnen wassen onder de douche!
    Niet hygienisch, gaat stinken en is niet zo lekker voor eventuele partner.
    Als de eikel niet genoeg vrij komt overweeg dan een besnijding.

    Reageer
    #3

    zeer veel dank

    Reageer
    #4

    smegma dat is vastgekoekt kan je oplossen met olijfolie - nachtje laten intrekken en de volgende dag spoelt 't zo weg

    Reageer
    #5

    Ja, dat lijkt me wel. Je zou wat vette creme kunnen gebruiken om het wat zacht te maken. Wel goed schoonhouden hoor.

    Reageer
    #6

    Op zich zou het smegma kunnen zijn, alleen zou je dan verwachten dat het zich makkelijk laat wegwassen. Heb je die plekjes ook op je handen of polsen of op je voeten? En jeuken ze of doen ze pijn? Het kan misschien ook nog een andere (onschuldige) aandoening zijn bv lichen planus. Als het blijft betstaan en/of als je er last van hebt zou ik toch bij de huisarts langsgaan als je dat durft.

    Reageer
    #7

    Wat zijn die gele dingen onder mijn voorhuid? Is dit normaal? Moet ik naar de dokter? Moet ik 't zelf schoonmaken? Moet t wel weg?

    Kortom... HELP.

    Reageer
    #8

    Goede verzorging van de voorhuid/eikel is belangrijk. Onder de voorhuid vindt talgafscheiding (smegma-vorming) plaats. Dit smegma hoopt zich op als de voorhuid van de penis niet regelmatig schoongemaakt wordt. Ook blijft er vaak wat urine onder de voorhuid achter. Dit smegma en de urine krijgen samen een geelwitte kleur, het ruikt vies en het kan pijn doen als geprobeerd wordt het te verwijderen. Het kan ook gaan jeuken of ontsteken.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ook de voorhuid, die normaliter zo ruim is dat-ie gemakkelijk terug over de eikel te schuiven is kan soms, ook al weer door eerdere ontstekingen op die plaats, zo nauw zijn dat het plassen erdoor wordt bemoeilijkt. Een voorhuid die niet gemakkelijk over de eikel is terug te schuiven is vernauwd (Latijn: phimosis); dit komt nog al eens voor op zeer jonge leeftijd, maar dan zal in de meeste gevallen de voorhuid later nog kunnen groeien, zodat e.e.a. vanzelf weer goed komt - pas wanneer het plassen erdoor wordt bemoeilijkt of er infecties optreden hoeft er wat aan te worden gedaan. Juist doordat de voorhuid niet goed terug te schuiven is, en de eikel eronder dus niet meer goed schoon te maken is, kan zich eronder smegma ophopen, dat weer nieuwe infecties en verdere vernauwingen in de hand werkt. Voorts is het zo dat de eikel tijdens een erectie automatisch wordt ontbloot, doordat de voorhuid door de toenemende lengte van de penis terug schuift. Als dat niet kan doordat de voorhuid te nauw is dan kan een erectie daardoor pijnlijk zijn.

    Reageer
    #10

    De huid van de eikel is heel gevoelig en wordt normaliter beschermd door de voorhuid, die daar als een soort beschermingshoesje omheen ligt. De voorhuid is gemakkelijk naar achteren te schuiven, hoewel dat op de kinderleeftijd nog wel eens moeilijk kan zijn. Om het schuiven wat te vergemakkelijken wordt er door kleine kliertjes een kleine hoeveelheid talg ('smeermiddel') afgescheiden. Indien dat zich ophoopt, bijvoorbeeld als de voorhuid niet goed terug te schuiven is of bij matige hygïene, is e.e.a. zichtbaar als smegma. Aan de onderzijde van de voorhuid bevindt zich een riempje (Latijn: frenulum) dat vanaf de voorhuid in de richting van de uitgang van de plasbuis loopt; de functie van dit riempje is onduidelijk, maar soms kan het tijdens erectie pijnklachten geven doordat het te kort is.

    Reageer
    #11

    Smegma is talgafscheiding. Eerst is het wittig van kleur en reukloos. Na een paar dagen wordt het grijs-groen en gaat het stinken. Dan is het een broeiplaats voor infecties.

    Als jongen moet je bij het wassen de voorhuid zo ver mogelijk terugtrekken, zodat je de eikel en het randje eronder goed kunt schoonmaken. Doe je het met zeep, spoel het dan met veel water schoon, zodat er geen zeepresten achterblijven.

    Reageer
    #13

    Hoi,

    Ik ben 15 jaar, en ik heb heel erg last van talgkliertjes op mn pik. Hier kan je nix tege doen heb ik begrepe, dus dat snap ik. Maar ik heb onder mn eikelrand ook een soort exeem ofzo, het is geel/wittig en het zijn een soort spikkels. Het stinkt ook. De dokter zei dat dit smegma was, ma ik heb daarna een beetje lope zoeke op internet, en dat wat ik heb is egt heel anders. Het zit ook vast aan mijn huid zegmaar. Ik krijg het er egt nietaf.
    Ik weet egt nietwat ik moet doen:S Weet iemand wat dit is of wat ik er tege kan doen??
    Ook zitten er een paar kleine bultjes midden op mijn eikel. Weet iemand miss ook wat dit is? Oja, het wordt allemaal steeds meer :S

    Reageer
    #14

    Hallo Lars,
    Met een wattenstaafje kun je het proberen aan te stippen met wat alcohol / eau de cologne, en dan een licht vettige creme er op. Houdt dit een paar dagen of een week vol en kijk wat het wordt.
    Succes!

    Reageer
    #15

    Oei, au, die alcohol en eau de cologne kunnen zeer doen. neem eens een warm bad en masseer de rand goed over de kop en weer terug, goed schoonhouden die handel het hoort niet te stinken. dus steeds bij het douchen de voorhuid goed naar achteren trekken. Succes!

    Reageer
Reageer op: Smegma onder de rand van de eikel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief