niersteen

  • #1

    hallo allemaal

    vorige week ben ik op de eerste hulp terrecht gekomen met heel erg pijn in mijn zij, het bleek dus nierstenen te zijn.

    De volgende dag kon ik al terrecht bij de niersteenvergruizer.

    bleek ook een lichte infectie bij te zitten dus ook medicijnen voor gekregen antibiothica ook kreeg ik pijnstillers mee naar huis.

    na 2 dagen ben ik gestopt met de pijnstillers ik werd er zo beroerd van.
    Ik heb alleen nog best last van die nier net of het hele erge spierpijn is vooral s avonds komt het op denk omdat je dan de hele dag toch bezig geweest bent.

    mijn vraag is dit normaal, ook als ik op mijn nier druk is het gevoelig hij heeft natuurlijk wel wat te verduren gehad met zo'n vergruizer.

    Reageer
    #2

    Heb je geen controle foto na de vergruizing gehad?
    Om te zien of de steen/gruis geheel uit je nier verdwenen is??Zou wel netjes zijn.
    Bij mij zijn twee operaties en één keer vergruizen niet voldoende geweest om niersteen kwijt te raken, aanstaande week mag ik weer onder de vergruizer vandaar. Al drie jaar last van urineweginfecties.....
    Succes

    Reageer
    #3

    Deze behandeling wordt Extracorporele Shock Wave
    Lithotrypsie genoemd.

    Een controle afspraak is na een Extracorporele Shock Wave Lithotrypsiein is principe drie weken na de behandeling.

    De vergruisde restdeeltjes moeten worden uitgeplast. Het is mogelijk dat er wat bloed in de urine zit, maar dat is niet bijzonder verontrustend. De vergruisde steendeeltjes moeten langs natuurlijke weg uitgeplast worden. Hierdoor kunnen weer dezelfde koliekpijnen ontstaan, een soort krampende pijn vanuit de zij uitstralend naar de onderbuik. Als de pijn niet met pijnstillers onderdrukt kan worden, bel dan even met de huisarts of de behandelende dokter van het ziekenhuis.

    Reageer
    #4

    hi mijn naam is sonja. in januari zijn er bij mij ook nierstenen gevonden.ik ben 3 keer onder de vergruiser geweest en heb daarna 1 week in het ziekenhuis gelegen omdat hij dus gekneusd was omdat de behandelingen te snel op elkaar volgde. ik heb nog steeds last van nierstenen omdat de behandeling niet heeft geholpen.Nu zegd de uroloog dat hij verder wil afwachten of ze nog gaan groeien.maar hij wil ze er niet uit halen omdat ze op een moeilijke plek zitten en een grote snede wil hij niet doen.Ik loop elke dag met pijn in mijn buik en kan amper lopen van de pijn en zou dan nog een half jaar moeten wachten voor hij gaat kijken wat er dan eventueel gedaan zou kunnen worden.Ik heb al bij de huisarts een afspaak gemaakt voor verwijzing naar een ander ziekenhuis want ik kan geen half jaar met deze pijn doorgaan.ik wens je veel sterkte. Groetjes Sonja

    Reageer
    #5

    Heel goed Sonja, neem de verantwoordelijkheid in eigen hand, en regel een second opinie!

    Je kunt wel afwachten tot de juiste hulp komt, maar als jij je er niet in kunt vinden, dan moet je verder zoeken.

    Wat doe je als de second opinie hetzelfde advies brengt?

    Reageer
    #6

    Weet je al meer over het soort nierstenen dat je hebt? Nierstenen heb je namelijk in verschillende samenstellingen.

    Nierstenen kunnen bestaan uit een aantal verschillende verbindingen. De meest voorkomende is calciumoxalaat. Het gebruik van veel calcium in het dieet leidt overigens niet tot een hoger niersteenrisico. Calciumhoudende stenen zijn op de gewone röntgenfoto van de buik meestal waarneembaar; dit geldt niet voor alle stenen. Andere stoffen waaruit nierstenen kunnen bestaan zijn struviet, calciumfosfaat, urinezuur, en cystine (alleen bij mensen met de ziekte cystinurie). Struvietstenen ontstaan meestal in aanwezigheid van een bepaalde bacterie (vooral Proteus mirabilis) die ureum omzet in ammoniak en koolstofdioxide (ammoniumcarbonaat).

    Reageer
    #7

    Het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam heeft eerder dit jaar een speciale polikliniek voor niersteenpatiënten geopend. Hier wordt geprobeerd de achterliggende oorzaak van de nierstenen te achterhalen, waarna de patiënt voedingsadviezen en eventueel medicijnen krijgt. De polikliniek is een groot succes: in veel gevallen is herhaling van de steenvorming te voorkomen.

    http://www.niernieuws.nl/?id=1785&cat=ln&loc=

    Reageer
    #8
    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Bij niersteenvergruizing bestaat het risico van beschadiging van de epitheelcellen van de nier. Dat blijkt een van de belangrijkste oorzaken van kalkafzetting in de nier. En daarmee de reden voor het vaak terugkeren van nierstenen na vergruizing.

    De lithotripter, of niersteenvergruizer, is tegenwoordig de meest gebruikte methode om nierstenen en andere kristalvorming in de urinewegen te verwijderen. De methode maakt gebruik van een extern toegevoerde geluidsgolf met hoge energie.

    Het is al langer bekend, dat bij deze methode stenen in de urinewegen regelmatig kunnen terugkeren. Het risico bestaat, dat de epitheelcellen van de nier beschadigd worden. Wat een van de belangrijkste oorzaken is van kalkafzetting.

    http://www.niernieuws.nl/?id=2225&alert=weekly

    Reageer
    #10

    hallo,
    ik heb al jaren rugklachten en nog steeds,nu kreeg ik sinds vorig jaar 2 keer niersteen aanvallen terwijl ik pas 21 ben!
    zou dat mijn rugpijn verklaren???
    ik heb ze gelukkig allebei de keren kunnen uitplassen, maar nu blijf ik nog steeds af en toe pijn aan de rechterkant van mijn lijf houden(vlakbij of op mijn nier).
    heeft dit ermee te maken dat de nier soms beschadigt is of omdat er misschien nog steentjes zitten?
    ik ben zo bang om ze nog een keer te krijgen, want de pijn is echt ondraaglijk.
    groetjes linny

    Reageer
    #11

    Hallo,

    Ik ben 22 heb heb net me eerst niersteen achter de rug 🙁 , ben vandaag bij de uroloog geweest.

    Echt dat is een pijn verschrikkelijk ja! Ik weet niet of jou rugpijn daar vandaan kan komen. Ik heb nu geen rugpijn meer.

    Maar ik denk wel dat je daar mee naar de dokter moet, misschien is je nier toch een beetje beschadigt.
    Dat kan wel bij mij is me urinebuis beschadigt.
    Heb je ook bloed bij je urine zitten? Je urine ziet er dat een beetje roze ui.
    Als dat zo is kan er wat beschadigt zijn.

    Heel veel succes

    Reageer
    #12

    hai hai! 😀
    nou ik heb al ongeveer 3 a 4 jaar rugpijn en heb alle soorten therapie en onderzoeken al gehad, maar ze kunnen dus niks vinden.
    maar omdat de uroloog toen zei dat zo`n steentje zich al ongeveer 2 jaar vantevoren aan het ontwikkelen is, dacht ik misschien dat ik dat al al die jaren voel in mijn rug 😕
    ik weet het ook niet meer.
    ik weet wel dat mijn urinebuis bij de tweede keer beschadigd was, want ik plaste puur bloed! 😥
    maar dat heb ik nu niet meer gelukkig.
    die pijn is echt niet te harden he?
    had jij ook dat je heel erg last van je darmen erbij kreeg en die erge misselijkheid?
    ik heb bijna 3 weken niks kunnen eten, brrrrr.
    heb je hem eruit moeten laten halen of kon je hem eruit plassen?
    groetjes linny

    Reageer
    #13

    ik was 17 toen ik nierstenen kreeg ben nu 18 en als je ze lang hebt is de beste oplossing VERGRUIZEN

    Reageer
    #14

    Mijn vraag is waren jullie ook zo moe dagen lang na het hebben van een niersteen aanval? Volgens de huisarts was het een niersteen.Ik heb een hele gevoelige buik geen trek in eten en ben echt vresselijk moe. Heb 2 aanvallen gehad en waarschijnlijk iets uitgeplast maar niet gezien omdat ik ook menstruatie had maar had vreselijke pijn tijdens die 2 aanvallen. Een echo gaf niets meer aan in de nieren een dag na de 2 aanvallen.

    Reageer
    #15

    hallo,

    ik heb een paarkeer last gehad van erge heveige steken, het is moeilijk aan te geven waar het precies pijn doet.
    zelf heb ik soms het idee eierstokken, daar zit ongeveer de ergste pijn!

    De steken kwamen vaak een kwartier na het plassen en 1 keer ook voor het plassen en tijdens! ik moest er erg nodig, en hadhet lang opgehouden!!

    en met een volle blaas sex!!! dat heb ik geweten!

    kan iemand mij de preciese symptonen van nierstenen vertellen?

    alsvast thx

    Reageer
Reageer op: niersteen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief