overactieve blaas

  • #1

    Ik plas ongeveer 8x per dag heb ik dan een overactieve blaas. Eigenlijk heb ik geen last van. Ik heb gelezen als je dit hebt moet je ermee naar de dokter. Daar voel ik eigenlijk niks voor. Nog een vraag. Wat bepaald de kleur van je plas. De ene keer geel,of donkergeel de andere keer is het bijna water. E nwat bepaald de grote van de straal.

    Reageer
    #2

    de kleur wordt o.a. bepaald door het aantal liters drinken wat je doet. Ook wat je eet en drinkt is bepalend voor de kleur.
    Alleen als voorbeeld: Te weinig: bruin.
    geel, beetje weinig gedronken of Vit.C.geslikt
    Beetje waterig: voldoende gedronken.
    Brenda

    Reageer
    #3

    Weet niemand mij meer te vertellen over wanneer je een overactieven blaas hebt.
    En over de grote van de plasstraal ?

    Ik wacht op reacties

    Reageer
    #4

    Hallo,
    Ik heb even voor je rondgekeken op google en daar staat dat je een overactieve blaas hebt als je meer dan 8 keer plast overdag en vooral ook plotseling hevige aandrang krijgt waardoor je vaak het toilet niet op tijd haalt. Ook staat er dat je 's nachts meer dan 1 keer je bed uit moet om te plassen. Het lijkt me dus dat jij geen overactieve blaas hebt. Ik vind 8 keer per dag niet echt veel trouwens. Ik lees dat sommige mensen maar 2 tot 4 keer per dag gaan, dat lijkt me erg weinig. Volgens mij drink je dan te weinig. Misschien drink jij wel veel en moet je daarom ook wat vaker plassen.
    Over die plasstraal kon ik niets vinden, volgens mij is het gewoon zo dat als je nodig moet je plasstraal ook sterker is.
    Ik zou me in ieder geval nergens zorgen over maken, zeker omdat je zelf ook zegt er geen last van te hebben.

    Reageer
    #5

    Op http://www.plastest.nl vind je trouwens een testje om te zien of je een overactieve blaas hebt.

    Reageer
    #6

    De plastest heb gedaan. Maar die vind ik niet duidelijk. Waardoor krijg je eigenlijk schuim erbij als je geplast hebt.

    Reageer
    #7

    Hallo Ikke,
    Je schreef in je eerste mail dat je eigenlijk nergens last van hebt, maar je bent er wel heel erg mee bezig met hoe en hoeveel je plast. Als je je toch ergens zorgen over maakt, kun je misschien beter een keer naar de huisarts gaan.

    Reageer
    #8

    Dat lijkt eerder op een wat kleine blaas dan op een overaktieve. Bij een overaktieve blaas zoals ik daar last van heb voel je de aandrang heel snel erger worden. Een kwartiertje doorfietsen naar huis om niet te hoeven wildplassen komt je dan op een natte broek te staan, zonder dat je daar ook maar iets aan kunt doen. Heel vervelend dus en daar heb jij allemaal geen last van. Bij vaak plassen ook naar suiker laten kijken. Succes!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    hoi cees,
    bij een overactieve blaas moet je inderdaad vrijwel ineens heel nodig plassen maar om het dan als volwassene in je broek te plassen dat is echt niet nodig hoor;
    sorrie cees maar dat is overdreven...dat hou je toch echt op ook al doet dat pijn.
    wel sterkte ermee en groetjes van ineke

    Reageer
    #10

    Dat is juidt een kenmerk van een overaktieve blaas Tessa. Die blaast in feite zichzelf op en daar kom je dan wel eens mee in de problemen. Als je er overigens mee om weet te gaan gebeurt dat maar heel zelden, maar dan neem je toch weer een keer te veel risico of je staat op een rotplaats in de file en dan voel je het verkeerd gaan zonder dat je wat kunt.Er zijn overigens als je dit forum leest alleen maar ergere kwalen........

    Reageer
    #11

    Hallo Cees,
    Ik zei dat niet hoor van dat in de broek plassen, dat was Ineke. Ik kan me best voorstellen dat als je inderdaad een overactieve blaas hebt, zoals jij, het weleens misgaat. Lijkt me heel vervelend. Het lijkt me echter dat de starter van dit onderwerp geen overactieve blaas heeft omdat zij hier geen last van heeft.

    Reageer
    #12

    Excusez Tessa,

    Ik verwarde jou inderdaad met Ineke. Verder heb je helemaal gelijk. Ikke hoeft zich nergens zorgen over te maken behalve een wat kleine blaas. Er valt ook met een overaktieve blaas prima te leven hoor. Iedereen in mijn omgeving weet dat als ik moet ze niet kunnen zeggen dat ik maar even moet wachten. De eerste bon voor wildplassen moet ik nog krijgen en betaal ik met plezier en ik voel me ook geen vieze man als ik ergens een bos in loop. Tenminste niet als het ergens uit de buurt is. Wel hier in de buurt dat is het grootste probleem. Als het vlak bij huis begint op te spelen, dan ga je niet onder het zicht van wandelende buren of kinderen staan plassen. Ook daar weet je mee te leven want stil gaan staan en knijpen enzo werkt toch niet en wekt alleen extra aandacht op. Dus gewoon doorlopen en dan krijg je het ook wel weer eens onder controle. Voor vrouwen is het natuurlijk moeilijker dat begrijp ik.
    Groeten en ook veel sterkte ermee, Cees

    Reageer
    #13

    Ik leef zelf jaren mee met deze soort probleem. Ik heb hulp gezocht via mijn huisarts en vervolgens de uroloog, helaas zonder een duidelijk oplossing. Het advies was, veel water drinken en vesicare innemen voor drie manden. Van vesicare had ik alleen droge lippen en ogen maar geen echte oplossing. Voor veel dokters is dat normal, voor mij is dat een waardeloos mening zoals hun professioneel beroep

    Reageer
    #14

    Een overactieve blaas is helemaal niet zo gemakkelijk vast te stellen omdat er bijvoorbeeld al veel verschillende lichamelijke kwalen en aandoeningen oorzakelijk kunnen zijn voor een overactieve blaas, zoals bijvoorbeeld urineweginfecties, urinewegobstructies, Parkinson, MS, een beroerte, stressincontinentie en bepaalde medicijnen zoals diuretica (plaspillen) en opiaten, maar ook bijvoorbeeld alcoholgebruik.

    Een overactieve blaas is voornamelijk een lastig probleem. Zuiver medisch gezien is het geen ernstig aandoening. Altjd rekening moeten houden met een blaas die min of meer zijn eigen gang gaat is gewoon erg lastig, en vergt continu aandacht, om niet te spreken over de schaamte die er vaak bijkomt.

    Reageer
Reageer op: overactieve blaas


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief