normaal of niet normaal

  • #1

    hi, wij zijn nieke en kelsey alle 2 15 jaar!
    wij hebben een raar verhaal en we weten niet of het wel normaal is!dus wij waren op de computer
    en we gingen op een site over puberen die site kwam van een boekje dat we bij de post hadden gekregen!oke!en ik ging naar het toilet en ik ging mijn tampon verwisselen hij zat er haast al een halve dag in !en ik ging weer naar boven en als ik die tampon verwisselt had kwam ik erachter dat er in ei in mijn middelte zat ik vond dat maar eng! en mijn vriendin ook ze vroeg of ze ook eens een tampon mocht in doen om te zien of dat dat bij haar ook zo zou zijn, dus zij stak hem erin maar hij zat echt niet diep je kon hem nog half zien hangen bij mij als ik duw zit er een stukje mee om te duwen bij haar juist een cmtje en dat vond ik raar want zij dat ze niet verder kon!
    en dan voelde ze met haar vinger en ze voelde dat dat na 5 cm dood liep dat vond ze eng !
    ik weet ook niet wat het is !messchien jullie wel!
    wij vinden het eng !!

    Reageer
    #2

    je hebt geen groot gat daar beneden ; - ) aan het eind van de vagina komt de baarmoedermond, die voel je als een soort bobbel zitten, bij de een wat hoger dan bij de ander.
    Het is daar waar de dokter een uitstrijkje maakt, later, als je wat ouder bent, dit uitstrijkje moet je dan iedere 5 jaar herhalen.
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #3

    [color=#825900][/color][color=#008000][size=4][/size]wat is een uitstrekje!???maar wat wij niet begrijpen is dat ik die bobbel heb en mijn vriendin hier naast me niet???[/color]

    Reageer
    #4

    Hallo Kelsey en Nienke,

    Die 'bobbel' die je voelt aan het einde van je vagina is zeer waarschijnlijk gewoon je baarmoedermond. Het voelt als ene halve bal met een klein gaatje in het midden. Je kunt er niet in; je baarmoeder opent alleen een beetje tijdens het menstrueren of bij een bevalling (of door een arts met medische apparatuur).

    Zoals elke vrouw anders is, zijn ook alle vagina's anders. Ze zijn elastisch en de één is 5 cm lang, de ander 9cm lang. En ook de baarmoedermond is bij iedereen anders.

    In principe kan iedereen een tampon inbrengen; het beste gewoon tijdens je maandstonden omdat het dan wat soepeler glijdt. Anders kan de tampon wel eens blijven steken omdat je vagina te droog is en hij er dan gewoon even niet ingaat. Niks aan de hand, later nog eens proberen.
    Overigens is een halve dag wel lang voor een tampon hoor... probeer hem ierdere 4 uur te verwisselen ivm hygiene.

    Een uitstrijkje maakt een arts rond het 30e levensjaar van een vrouw of op medische indicatie. Wat er dan gebeurd is dat de arts een klein beetje weefsel uit je vagina wegschraapt (niet pijnlijk, maar ook niet prettig) en laat onderzoeken op bijvoorbeeld baarmoederhalskanker. Maar dat is pas over 15 jaar... dus dat duurt nog even.

    Is alles duidelijk zo?
    Groeten!

    Reageer
Reageer op: normaal of niet normaal


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief