vaginisme

Online ZorgZus
  • #1

    Vaginisme, Tips & Adviezen:

    Ik ben 22, en ik ben nog maagd want zodra een man te dicht bij mijn vagina komt, raak ik gespannen en doet het pijn. Ik weet dat dit uit mijn verleden voortkomt maar ik wil graag tips wat ik eraan kan doen.

    Tampons of een vibrator inbrengen lukt ook niet

    Thankz, Jo

    Reageer
    #2

    vraag aan de huisarts een verwijzing, je hebt goede hulp nodig.
    dit gaat niet vanzelf over.
    sterkte Brenda

    Reageer
    #3

    Beste,
    Mijn vrouw heeft dit ook gehad.Zij was nog maagd toen we trouwden.Belangrijk om dit te overwinnen is dat je partner GEDULD heeft en je respecteert!!Ongeduld en onbegrip helpen je niet vooruit.Er zijn naar 't schijnt wel "graden" van vaginisme. Om te weten waar je staat zou ik je aanraden naar je gynaecoloog te gaan en het met hem/haar te bespreken. Vaginisme zit hem voorn. in 't kopje. Mijn vrouwtje is er vanaf geraakt door met mij, haar partner, een paar dagen voorzichtig één en ander uit te proberen. We hebben toen ook een licht verdovend zalfje gekregen om de angst voor de eerste pijn bij penetratie (heeft vaak met dit idee te maken) te overwinnen. Het heeft amper een week geduurd vooraleer we het samen overwonnen hadden. We zijn ook dus bij de dokter gepasseerd voor advies.
    Succes!

    Reageer
    #4

    hey,

    ken het probleem niet zelf, maar expartner wel.. ben zelf ook nog maagd 22 jr.

    maar bij speelt de onzekerheid meer een rol

    Reageer
    #5

    Ik heb altijd al last gehad van vaginimse.
    Nu willen mijn man en ik graag kindertjes, maar
    helaas lukt het nooit om gemeenschap te hebben.

    Wie heeft hier ook ervaring mee
    en hoe ben je wel zwanger geraakt??

    Reageer
    #6

    Vaginisme is een klacht die in de regel goed is te behandelen met psychotherapie. Het lijkt me vooraleerst nuttig daar werk van te maken.
    En er zijn natuurlijk allerlei kunstmatige manieren zwanger te worden.

    Reageer
    #7

    Zwanger worden vormt voor veel mensen een belasting. De seks is op z'n minst een stuk minder vrijblijvend. En speciaal voor jou kan ik me voorstellen dat dit een heel groot probleem is.

    Ondanks dat vaginisme als probleem ook enorm ingewikkeld is, hoeft dit echter voor het zwanger worden niet per se een belemmering te vormen. Er bestaat namelijk een mogelijkheid waardoor in zekere zin de seks kan worden losgekoppeld van het zwanger worden. Hiervoor is het echter wel nodig dat het je lukt om bij jezelf een injectiespuit enkele centimeters naar binnen te brengen.

    Deze methode werkt als volgt:

    Hiervoor zijn een schone injectiespuit en een schoon (geen zeepresten!) en droog (borrel)glaasje nodig. Bij voorkeur dienen die op lichaamstemperatuur te zijn.

    Je kunt hiervoor een injectiespuit voor 5 ml. gebruiken. Maar evt. zelfs een voor 2 ml of 1 ml. Deze laatste zijn erg smal.

    Het glaasje dient om het zaad na masturbatie op te vangen. Het zaad zal na enige minuten vloeibaarder worden waarna het in de injectiespuit kan worden opgezogen. Dit kan vervolgens door de vrouw bij zichzelf worden ingebracht. Lukt dit niet in een keer (met een 1 ml. spuit) dan kun je dit uiteraard herhalen. Dit kan uiteraard het beste hoog in de vagina gebeuren maar het is beter om niet hard te spuiten. Hierna is het goed om nog even 10 minuten te blijven liggen.

    Ook is het nuttig om een temperatuurcurve (BTC) bij te houden. Zo kun je vrij nauwkeurig te weten komen wanneer je het kunt proberen. Op de website kun je als je zoekt bij BTC hierover informatie vinden die (tegelijk met een maandkalender) kan worden uitgeprint.

    Reageer
    #8

    hallo hallo,

    hier ben ik weer met mn gezeur over vaginisme, eerst kreeg ik er niets in toen een tampon ik was helemaal blij nu krijg ik er 1 , 2 , 3 vingers in en mijn vriend 2 ik merk wel dat het steeds beter gaat maar toch blijft het altijd gespannen . ik heb op advies van jullie een vibo gekocht maar die krijg ik er niet in , een klein stukje maar .
    als mijn vriend en ik sexen dan gaat zijn piemel er ook maar een klein stukje in en we kunnen maar 1 standje doen.ik merk wel als we tedere langzame sex hebben dan glijd hij iets door maar op een gegevem moment gaat het niet meer verder. het zal toch wel goed komen en toch wel binnenkort ik wil echt niet nog jaren wachten totdat ik eindelijk echt ontmaagd word ik ben 22. en stel dat het straks lukt als hij boven op ligt zal het dan ook gelijk op een andere manier kunnen of zal ik er altijd last van blijven houden?? glijmiddel hebben we al maar dat maakt geen verschil

    help me please geef me tips liefs anoniempje

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Kan het zijn dat je eigenlijk helemaal geen sex wilt ?

    Reageer
    #10

    Hallo Anoniempje

    Ik denk toch echt dat je geduld moet hebben en niet teveel ermee bezig moet zijn van hoever gaat hij er in en lukt het nu deze keer wel enz enz Het is begrijpelijk dat je het doet, maar dat kan het wel extra tegenhouden. Je zou eigenlijk moeten denken, lukt het dan is het leuk en anders hebben we het zo ook wel fijn zoiets. Leg er niet teveel druk op en ik geloof echt dat het dan wel goedkomt, maar het heeft wel tijd nodig. Vergeet niet dat je dit al jaren hebt, dan gaat het ook niet zomaar over.

    Reageer
    #11

    10 jaar lang had ik last van vaginistiche klachten! Ik had alles al geprobeerd om er vanaf te komen! Ik had het bijna opgegeven...En nu tijdens mijn vakantie lukte het wel! Het ging vanzelf! Ik schrijf dit voor alle mensen die hier ook last van hebben! Want het is een heel moeilijk probleem! Mijn vorige relaties zijn hierop ook stuk gelopen! Ik denk wat me het meest opgeleverd heeft de haptonomie is...het leren luisteren naar je lichaam en durven voelen wat er gebeurd!

    Maargoed nu voel ik me net een klein meisje die sexualiteit ondekt en zit met een vraag waar ik me een beetje voor schaam!

    Kan er iets misgaan tijdens, ik bedoel kan er iets stuk gaan van binnen? Want het is nu al weken geleden maar ik heb nogsteeds pijn in mijn buik!

    Groetjes

    Reageer
    #12

    Nee, in principe kan er niets misgaan. De vagina is gebouwd op sexueel contact. Echter, doordat uw vagina lange tijd gespannen is (geweest) kan het zijn dat er enige irritatie is ontstaan. Indien de klachten aanhouden, ga dan gerust even naar de huisarts. Trouwens gefeliciteerd met deze dappere overwinning in dat kwetsbare maar fijne gebied!

    Reageer
    #13

    Pijn bij het neuken komt bij meiden regelmatig voor. De oorzaken zijn uiteenlopend.

    Als de vagina niet nat genoeg is, kan dit pijn veroorzaken. Dit is te voorkomen door pas met neuken te beginnen als de vagina nat is of door wat glijmiddel te gebruiken.

    Als de jongen diep in de vagina stoot, kan hij de baarmoedermond raken. Een andere techniek of een ander standje kan dan helpen.

    De eerste keer kan het pijn doen vanwege het maagdenvlies. Is het erg stug dan kan dit zelfs de tweede en derde keer voelbaar zijn. Houd je pijn, ga dan naar je huisarts.

    Als het meisje (onbewust) de spier rond haar vagina spant ('vaginisme'), kan neuken ook pijnlijk zijn. Probeer ontspanningsoefeningen. Verbetert het niet, ga dan naar de Rutgers Nissogroep.

    Pijn kan ook worden veroorzaakt door een geslachtsziekte, een vaginale infectie of vulvaire vestibulitis.

    Reageer
    #14

    Wauw bedankt voor de zeer snelle reactie!

    Fijn om te horen dat er niks zomaar mis kan gaan! Ik zal voor de zekerheid even langs de huisarts gaan om eventuele infecties uit te sluiten!

    Greetzzz

    Reageer
    #15

    hoi! Jij bent van je vaginisme afgekomen zei je??? Ik weet namelijk niet of ik nu wel of niet vaginisme heb. Ik kan geen tampon naar binnen brengen want ik moet er eigenlijk niet aan denken dat er wat in moet/kan. Ook kan ik niet mezelf bevredigen met de blote hand, dat vind ik vies. Maar als een jongen mij vingert doet het wel pijn, maar hij komt wel in me, en dat gaat heel makkelijk volgens hem...
    Ik weet niet of ik vaginisme heb of dat ik er nog nie klaar voor ben.. (hoewel ik super graag wil!) ook hebben wij nooit gepraat over seks tuus, dat was 'verboden' denk ik... kan je me wat meer vertellen wat je er aan hebt gedaan enzo..??

    groetjes x

    ps) wel harstikke fijn voor je dat het over is, en hoe is de ervaring om het eindelijk te kunnen??

    Reageer
Reageer op: vaginisme


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief