cymbalta

  • #1

    hallo

    misschien heeft iemand hier ervaring mee
    ik zit ongeveer al 2 jaar aan medicijnen
    aan cymbalta.
    ik heb het voor mn angsten hyperventilatie (hypochodrie)
    hiervoor heb ik ook verschillende medicijnen gebruikt.
    mn angsten zijn misschien wel iets minder geworden ook al merk ik er zelf weinig van want ik heb alle dagen nog angsten en dat ik bang ben voor ziektes en noem maar op.
    mn vraag is als iemand er ervaring mee heeft als je toch nog angsten hebt en toch met het medicijn is gestopt.
    ik wil er eigenlijk wel af want veel beter is het niet geworden en het is toch chemische troep wat je slikt iemand ervaring mee?

    groetjes linda

    Reageer
    #3

    ik kan geen lotgenoten vinden om zo maar te zeggen

    iemand ervaring mee?

    groetjes linda

    Reageer
    #4

    Hallo Linda, ik heb ervaring met Cymbalta. Eerst heb ik een andere ad gebruikt Seroxat of ook wel paroxetine genoemd, maar die beviel me niet. Cymbalta is een mildere en nieuwere ad. Ik heb het 2 jaar geslikt en heb het toen afgebouwd, omdat het beter met met ging. Ik heb het afgebouwd in stukjes. Hoeveel gebruik je? 60 mg? 30 mg? Ga in ieder geval overleggen met je huisarts om af te bouwen en hoe dat wordt aanbevolen. Zelf ben ik van 30 naar 15 gegaan en later nog 7,5 mg, maar dat had ik niet mogen doen, want je mag de capsules niet openen (had ik wel gedaan). Ik ben toen 4 maanden zonder geweest en doordat ik borstkanker kreeg en het allemaal niet meer "trok" ben ik weer gestart en gebruik ik tot op nu 30 mg per dag en dat bevalt prima. Op ander topics kun je ook veel lezen over mijn ervaringen met Cymbalta en ad's. Ik wens je sterkte en hoop dat het gaat lukken, altijd beter zonder chemische troep in je lijf. Ik zal regelmatig even kijken of je iets hebt geschreven en dan kan ik evt. reageren.
    Doei fijn weekend en tot mails
    PUCK

    Reageer
    #5

    hey puck

    dank je wel voor je reactie.
    ik ben aan het afbouwen ik ben er al 4 weken mee bezig
    de eerste 4 weken om de twee dagen geen tablet en zo de eerste 3 weken en nu om de dag tablet.ik vind het best wel eng
    ik had die medicijnen voor hypochondrie.
    ik heb er nog veel last van maar ik heb geen baart bij die medicijnen en k heb al zoveel andere geprobeerd dus daarom probeer ik ermee te stoppen.
    ik voel me dagelijks erg raar erge aanvallen wat gewoon niet meer op hyperventilatie lijkt volgens mij. maar volgens de huisarts weer wel. :s
    en k heb een erg schrikkerig gevoel in mn lichaam.
    als ik mn hoofd draai of mn lichaam dan heb ik een schrikkerig gevoel een beetje moeilijk om uit te leggen.
    wat erg voor je als je die ziekte hebt.
    verschrikkelijk....
    hoe gaat het verder als k vragen mag?

    k hoop wat van je te horen

    groetjes linda

    Reageer
    #6

    ik ben vergeten iets erbij te zetten.
    ik ben aan het afbouwen met 30 mg dus en mag idd niet openen
    en moet langzaam afbouwen en als alles goed gaat ben ik er met 3 weken vanaf ongeveer.
    maar wat zou jij doen als je nog altijd erg last hebt van angsten ook gewoon afbouwen of door gaan of wat anders?

    Reageer
    #7
    Reageer
    #8

    Hai Linda ik heb net je verhaal gelezen en ik begrijp best dat je het heel eng vindt. Vond ik ook, maar ik wilde toch liever zonder. Wat mij ook wel heeft geholpen toen ik afbouwde en afgebouwd had om een homeopatish middel te gebruiken. Rhodelia is een fijn middel, dat haalt dan net even een topje er af zeg maar. Maar joh als het echt niet wil lukken nadat je een tijdje gestopt bent, zou ik gewoon weer beginnen met 30 mg heb ik ook gedaan en het bevalt me prima, want ik voel me gewoon wat rustiger en meer ontspannen. Nu is mijn situatie wel vervelend ivm mijn ziekzijn, maar ja joh ieder huisje heeft zijn kruisje. Ik hoor je weer en sterkte verder met afbouwen ik vind dat je goed bezig bent !!!!!
    Doei liefs Puck

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    ja ik probeer het ook gewoon.
    sommige zeggen wel waarom stop je ermee terwijl je nog angsten en al hebt maar wat moet je dan als het toch niet helpt?
    dan neem ik liever niets dan chemise rommel.
    en ik ben al bang voor ziektes en al. en was ik aan het surfen geweest op nternet wat natuurlijk stom is, maar daar vind je ook allemaal enge dingen op een site.
    k ben zelf erg bang voor kanker en hersenbloeding en noem maar op.
    en ik ben 3 weken geleden naar een homeopatishe winkel geweest en daar heb ik rescue spray gehaald. maar helpt niet. maar ik neem het wel als ik me niet goed voel misschien het idee als ik er iets tegen neem
    maar hoe is het verder met jou?
    heb of had je chemo?

    groetjes linda

    Reageer
    #10

    Hai Linda heel goed hoor dat je het gewoon probeert, dan weet je tenminste waar je aan toe bent. En als het echt niet lukt kun je het altijd weer gaan nemen. En rescue is ook prima, soms is het ook inderdaad het idee dat je IETS bij je hebt wat je kan kalmeren of je angsten minder kan maken.

    Je vraagt hoe het nu met mij gaat. Nou op zich wel goed. Ik "doe" het redelijk volgens het boekje zeg maar. Ik ben eerst geopereerd (amputatie rechts), toen chemokuren (geen pretje) en toen 25 bestralingen. Nu heb ik nog hormoontherapie, waardoor ik in de overgang ben gekomen, maar ja dit alles voor het goede doel om beter te blijven !!!! Het was en is nog een hele moeilijke periode, maar ik ben best positief en ga het gewoon redden en 90 worden. Eerst denk je: "nee dat kan niet niet ik", maar later dacht ik ach waarom ik niet 1 op de 8 vrouwen krijgt borstkanker. Ik krijg best veel steun en dat is fijn en ik ben van nature positief ingesteld dus het gaat gewoon lukken !!!
    Linda ik wens je wederom succes met het afbouwen JE WIL HET DUS... JE KAN HET !!!!!
    Liefs Puck

    Reageer
    #11

    ach ik probeer het gewoon en aan de medicijnen kun je altijd wel weer aan.
    en je mag Rhodelia dus wel gebruiken bij cymbalta?
    sommige mag toch ook niet zoals sintjanskruid ofzoiets.

    en jemig he wat heftig allemaal als je dat zo leest zeg!!
    k vind het heel knap als je er positief bij blijft.
    en in het verleden ook altijd bang voor geweest?
    je had toch ok angsten of zit ik nou verkeerd

    lliefs linda

    Reageer
    #12

    Rhodiola schijnt niet onveilig te zijn maar er is weinig wetenschappelijk onderzoek dat dit onderbouwt. Je vraag is dus niet met wetenschappelijke zekerheid te beantwoorden. In ieder geval lijkt het niet onveilig te zijn...

    Reageer
    #13

    Hai Linda en Patrick,

    Patrick je hebt helemaal gelijk als je zegt, dat alternatieve geneesmiddelen nooit echt helemaal ongevaarlijk kunnen zijn, maar ik neem aan, dat je als gebruiker naar een goede apotheek, reformhuis of drogist gaat en vraagt of dit middel bij jou zou kunnen passen. Tenminste zo doe ik dat. Rhodelia heeft mij toen goed geholpen en was aangeraden door het reformhuis.

    Linda ik weet wel, dat je geen st Janskruid samen met Cymbalta mag nemen, dus doe dat maar niet. Meis je kan het, je bouwt lekker af en je zult zien dat je er wel komt. Ik was overigens niet zo bang om ziek te worden, maar werd het wel helaas. En als ik jou nog een tip mag geven. Heeft het voor jou misschien zin om iemand te zoeken waar je eens lekker mee kunt praten over je angsten en onzekerheden. Dan denk ik aan en psycholoog of zo. Ik heb daar ook veel aan gehad en je uit je toch meer dan in je eigen omgeving, omdat het verder anoniem blijft en bij die vertrouwenspersoon. Probeer het en dan word je gelijk begeleid met afbouwen en als je afgebouwt hebt, dan kun je gesteunt worden.

    Liefs voor iedereen en een fijne jaarwisseling en............. vooral veel gezondheid voor 2010

    PUCK

    Reageer
    #14

    o wat een sufkont ben ik, Linda je schrijft dat je idd st. Janskruid niet samen met Cymbalta mag nemen pffffff ben ook een beetje moe sorry !!!!
    En Rhodiola of hoe het ook heten mag had ik ook verkeerd geschreven. Nogmaals sorry !!!

    Laat je adviseren door je huisarts/apotheker enzovoort !! Zij weten wat het best bij je past en wat je kunt proberen.

    Nogmaals liefs
    PUCK

    Reageer
    #15

    hey hallo....

    is alweer even geleden maar ook nog de beste wensen en een liefdevol warm gezond nieuwjaar!!!

    ik loop al bij een psycholoog.
    maar als het me helpt nee.
    ik had eerst afspraken met een vrouw (psycholoog dus) dus iedere keer als ik daar kwam ja dan gooi je het zelfde verhaal op de tafel bang hier voor en daar voor. ze wist zich er zelf ook weinig raadt mee want zo'n gesprek duurde een half uur maar die half uur was nog lang niet om en het viel gewoon stil zij wist niet meer wat ze moest zeggen en ik ook niet. ik werdt er gewoon zenuwachtig van. dus met gesprekken met haar ben ik gestopt.
    ik heb bij de ggz nog bij een psychiater gelopen.
    die raadde het me af om met de medicijnen te stoppen hij zei we kijken over een half jaar wel eens weer.( niet na geluisterd want ben in de afbouw)
    en nu loop ik nog bij de ggz hoe zo'n man heet weet ik niet maar die maakt me alleen de rug los lijkt wel op een fysiotherapeut.
    terwijl ik helemaal geen last van me rug heb :S
    en als het goed is ga ik in cognetieve therapie ofzoiets maar ja dat zeiden ze een jaar geleden al dus ben benieuwd hoe en wat.. k ben er zelf maar weer achter aan gegaan.
    ik loop ook bij een soort spiritueel iemand.
    een man die met christenen werkt zeg maar.
    en die maakt mn chakra's open in mn lichaam.
    weet niet als je er bekent mee bent.
    en hij geeft me energie.
    meestal als ik daar weg kom voel ik me sávonds zo erg angstig maar de volgende dag voel ik me beter als anders. helaas blijft dat geen weken aanhouden.
    hehe ut is me nogal een verhaal.
    ik hoop wat van je te horen

    knuffel linda

    Reageer
Reageer op: cymbalta


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief