serotoninesyndroom

  • #1

    Ik slik sinds 3 dagen paroxetine, en ben sinds vanochten eigenlijk continu aan het zweten!
    ben best wel bang dat ik een serotoninesyndroom krijg... is deze kans groot of niet?

    ik heb last van paniekaanvallen en angst, dat is de reden dat ik deze medicijnen slik. maar ik ben zo bang dat ik er te vroeg mee begonnen ben!

    Reageer
    #2

    Dat is een moeilijke vraag om zo te beantwoorden. Dit kan alleen door een arts gedaan worden die je ziet op de SEH of bij de huisarts. Bij twijfel een arts raadplegen dus.

    Is een serotonerge stof in de vijf weken voorafgaand aan de symptomen gebruikt en is een van de volgende symptomen aanwezig, dan moet uitgegaan worden van een serotoninesyndroom:
    Bij tremor in combinatie met hyperreflexie: vermeld je niet.
    Spontane spierclonus: vermeld je niet.
    Spierrigiditeit in combinatie met lichaamstemperatuur >38oC en oculaire clonus of opwekbare spierclonus: vermeld je niet.
    Oculaire spierclonus in combinatie met agitatie of zweten: vermeld je alleen het zweten, dus niet geldig.
    Opwekbare spierclonus in combinatie met agitatie of zweten: dit moet bij twijfel aan de diagnose onderzocht worden.
    Tremor en spierclonus kunnen worden gemaskeerd door spierrigiditeit: vermeld je niet.

    De latentietijd, na start of verhoging van een serotonerge stof, varieert van uren tot enkele
    dagen, dus dat zou in jouw geval kunnen.

    Diagnose vindt plaats op basis van het klinisch beeld en daarvoor moet je gezien worden door een arts. Als je twijfelt of angstig bent, gewoon even de huisarts bellen.

    Het serotoninesyndroom is een ernstige, levensbedreigende bijwerking van stoffen met een serotonerge werking. De symptomen kunnen zijn hyperthermie, zweten, tachycardie, bloeddrukwisselingen, verwijde pupillen, tachypnoe, misselijkheid, braken, diarree, urine-incontinentie, verwardheid, desoriëntatie, hallucinaties, agitatie, angst, somnolentie, coma, myoclonus, tremoren, bewegingsonrust, rigiditeit, trismus, hyperreflexie en ataxie.

    De kans is erg klein dat je het hebt. Maar in combinatie met je angststoornis kan ik begrijpen dat je je zorgen maakt.

    Ga naar je huisarts, deze kan je verder helpen. Ik hoop dat ik je geïnformeerd heb.

    Reageer
    #3

    Bij het optreden van een combinatie van symptomen zoals agitatie, tremoren, myoklonieen en verhoogde lichaamstemperatuur dient men verdacht te zijn op het serotoninesyndroom.

    De door u genoemde klachten lijken hier niet echt op.

    Indien het werkelijk een serotoninesyndroom betreft dient de medicatie onmiddelijk gestaakt te worden. Ik raad u aan om uw arts te raadplegen.

    Reageer
    #4
    Reageer
    #5

    Heeft iemand ervaring met het Serotoninesyndroom. Mijn zus is ongeveer 1,5 geleden in een depressie terecht gekomen. Hiervoor heeft ze verschillende anti-depressiva gekregen. Helaas bleek dat ze van alle anti-depressiva, waaronder Xanax, Wellbutrin en nog zoveel anderen medicijnen, meer bijwerkingen kreeg en het steeds slechter met haar ging. Het ging allemaal op een manier als: Nieuwe anti-depressiva/dossis verhogen/acuut moeten stoppen omdat het fout ging/opnieuw een andere anti-depressiva, enz.... en dit 1,5 jaar lang zonder enig resultaat. Uiteindelijk in Gent terecht gekomen omdat ze het helemaal niet meer ziet zitten en de psychiater niet meer wist wat hij moest doen. Na diverse onderzoeken bleek mijn zus het Serotoninesyndroom te hebben, een veel te hoog serotonine gehalte. Ze wordt er helemaal gek en wil zo niet verder leven! Getracht werd het syndroom te verhelpen met Wellbutrin wat geen effect heeft gehad. Nu Seroquel gekregen wat ook geen effect op haar heeft. M'n zus zakt steeds dieper weg. Maar een oplossing is er tot op heden niet. Kan iemand ons bijstaan en uw ervaringen met ons delen. Of uw goeie ervaring met ons delen van een goed arts. Ik wil mijn zus graag helpen, maar weet niet meer waar ik moet beginnen. Ik kijk uit naar uw verhaal/ervaring.Serotoninesyndroom wat nu?

    Reageer
    #6

    ik wilde even reageren

    ik heb ook serotoninesyndroom heb het nu 3jaar en 8maanden.
    ik heb alles geprobeerd ik gebruik nu een natuur product wel even volhouden het werkt echt canadian essence.
    ik heb het besteld op internet bij mij werkt het.
    ik hoop dat het jullie gaat helpen

    vriendelijke groet janny

    Reageer
    #7

    1 oplossing, je laten opnemen via spoed. enkele dagen medicatie op intensieve zorgen, dewelke je serotoninegehalte naar beneden haalt en daarna voor de rest van je leven van alle psychofarmaca afblijven!

    Reageer
    #8

    Hallo iedereen,

    Sinds ik paracetamol (500mg) en tramadol 50 mg samen heb geslikt en vervolgens 8uutrlater nog een tramadol van 50mg ben ik niet meer het oude.. (trillen..elektrische schokken in hoofd..verward..moe..gapen..urine incontinentie..enz)dit is wel 8 weken terug..heb ik het serotonine syndroom destijds opgelopen en ervaar ik nog de gevolgen daarvan?

    Iemand tips voor mij...het belemmert mij enorm in mijn dagelijkse leven..

     

     

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dat is niet erg waarschijnlijk.  Ga met de klachten naar de huisarts

    Reageer
    #10

    Ik neem sedert mijn 25 ste trazadone. Nu ook al een 5 tal jaar sipralexa. Ik heb serotonine syndroom. Naast darmlek. Mijn hypofyse werkt niet. Heb hypogammaglobulinemie. Nam tramadol voor de spierpijn. Je kan niet geloven wat er nu in mijn hoofd zit. En ik moet alles staken. Onmenselijk maar het moet. En de psychiater en dokters maar schrijven.

    Reageer
    #11

    Heb enorm last van serotonine syndroom sinds begin maart, spoed verwijst naar psychiater. Dit is door de medicatie, ik reageer op alle voeding dat ik binnenkrijg.

    mijn gedrag is gewijzigd, alle dagen afwezig gevoel, geen social contact meer kunnen leggen, en constant innerlijk als lichsmelijk onrustig gevoel.

    Het wordt erger met de dag kan nauwelijks naar buiten van de pijn. Moet enorm overgeven bij wat ik eet. Herken mezelf nietmeer. Waarom vergiftigen dokters patienten en zomaar achterlaten zonder behandeling achteraf ? Geweest naar St Lucas in Gent en UZ beide ziekenhuizen verwijzen naar psychiater terwijl ik dag en nacht crepeer van de pijn, slapeloosheid, onrust, mentaal achteruitgang.. braakneigingen, spierafbraak..

    Reageer
    #12

    ik nam trazodone en sipralexa.

    Reageer
    #13

    Wat antidepressiva doen, naast de heropname van serotonine tegengaan, is de aanmaak van melatonine afremmen en zorgen voor tekorten aan diverse vitaminen, mineralen en andere stoffen in je lichaam, waaronder vitamine B, Q10 en magnesium. Een tekort aan melatonine kan zorgen voor onrustig of slecht slapen. Bij het afbouwen of stoppen kan je dit soort ontregelingen extra voelen. Weet niet of dat nou zozeer het serotoninesyndroom is.

    Wat zou kunnen schelen is zorgen voor een evenwichtig voedingspatroon en diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren die de neurotransmitters helpen te reguleren. Je zou nog advies kunnen vragen aan een orthomoleculair therapeut of iets in die richting. Gebruik zelf onder andere 5htp voor de aanmaak van allerlei neurotransmitters. Helpt ook om beter te slapen.

    Reageer
    #14

    Beste ik neem 10 Mg sipralexa en 7.5 mirtazapine...

    kan ik hierdoor het serotonine syndroom krijgen?

    mvg

    Reageer
    #15

    Dat is niet erg waarschijnlijk.  Ik neem aan dat je de middelen op voorschrift neemt..

    Reageer
Reageer op: serotoninesyndroom


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief