Maag

  • #1

    Hallo mensen.

    Ik ben al naar de dokter geweest want ik had steken in me maag als ik bijvoorbeeld lag op bed en dan opstond dan voelde ik een steek vanbinnen.

    De dokter had gevoeld en gaf me een soort van laxeermiddel (een zakje poeder en neem ik s'ochtends maximaal 1 van in)

    De steken zijn weg alleen me maag is nogal soms wat opgeblazen en voelt niet zo lekker aan van binnen. De dokter zij dat het een beetje vast zat in je maag en daarom gaf hij het medicijn. Nu ben ik 4 dagen verder, zondag begonnen, maar komt het nog goed want me ontlasting is ook niet erg veel maar als het wat is dan stinkt het enorm en lijkt het erg op blubber.

    Geneest het ?
    Ik zal morgen even kijken hoe het recept heet.

    Reageer
    #2

    Het medicijn heet movicolon

    Reageer
    #3

    Veel drinken en een vezelrijke voeding zijn erg belangrijk. Eet bruin brood, fruit en verse groenten. Zorg ook voor veel beweging, bijvoorbeeld fietsen, zwemmen of sporten.

    Als u langdurig last heeft van verstopping, dan kunnen medicijnen helpen: zetpil, micro-klysma, laxeermiddelen.

    Reageer
    #4

    De ontlasting wordt in de dikke darm ingedikt, tot u aandrang krijgt om te poepen. Bij obstipatie (verstopping) blijft de ontlasting te lang in de dikke darm. De poep wordt dan hard en droog en het poepen gaat moeilijker. Verstopping kan ontstaan door te weinig drinken, weinig vezels in de voeding, te weinig lichaamsbeweging, stress, en door sommige geneesmiddelen. Ook het ophouden van ontlasting kan obstipatie veroorzaken. Obstipatie is vervelend, maar kan geen kwaad. Er zijn veel verschillen tussen mensen in hoe vaak ze ontlasting hebben. Als u hardere ontlasting heeft dan anders, of u heeft een aantal dagen niet kunnen poepen, dan heeft u last van obstipatie. Soms heeft u hierbij een opgeblazen gevoel of buikkrampen.

    De klachten kunnen verminderen door: veel te drinken; veel vezels te eten (bruinbrood, roggebrood, zilvervliesrijst, groente, fruit); veel te bewegen; de ontlasting niet op te houden maar bij aandrang direct naar het toilet te gaan.

    Laxeermiddelen worden ook wel laxantia genoemd. Ze zorgen ervoor, elk op hun eigen manier, dat de ontlasting zachter wordt gemaakt. Hierdoor wordt het poepen makkelijker en minder pijnlijk. Ze worden onderverdeeld aan de hand van de werking van het geneesmiddel:
    Vochtaantrekkende laxeermiddelen worden slecht in het lichaam opgenomen. Ze blijven in de darmen aanwezig en trekken hier water aan. Hierdoor wordt de ontlasting zachter en wordt de darmbeweging van het laatste gedeelte van de dikke darm (colon) bevorderd.
    Zwelmiddelen of volume vergrotende middelen mengen zich met de darminhoud, nemen water op en maken de ontlasting zacht. Door het grotere volume van de ontlasting wordt de darm geprikkeld en neemt de darmbeweging darm toe.
    Contactlaxantia prikkelen het darmslijmvlies en beïnvloeden opname van water en zouten uit de darmen. Hierdoor neemt de hoeveelheid vocht in de darm toe en wordt de ontlasting zachter. Ook stimuleert het de darmbeweging.

    http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/194130-verstopte-dikke-darm.html

    Reageer
    #5

    Ik gebruik sinds een jaar of 4 Movicolon omdat ik last heb van ernstige obstipatie.....Ik gebruik 2 zakjes per dag, maar heb het idee dat het medicijn steeds minder gaat werken, ik ga nu ongeveer 3 keer per week naar de wc, en dan komen er een paar konijnekeuteltjes uit, meer niet !!! Ik heb al heel veel verschillende medicijnen voor mn darmen gehad, en na een zoektoch van 12 jaar was dit het eerste medicijn wat eigenlijk wel hielp, alleen het laatste half jaar word het dus steeds minder....Ik ben er al voor bij de huisarts geweest, maar hij weet niet zo goed wat ik nog zou kunnen proberen omdat ik alle mogelijke medicijnen tegen ernstige verstopping al gehad heb, ook de dosis mag niet verhoogd worden omdat ik al aan de max zit......Heeft iemand ervaring met Movicolon ?? Hebben jullie klachten na langdurig gebruik, of hebben jullie misschien een advies wat bij jullie goed heeft geholpen bij verstopping qua medicijnen zodat ik dit aan mn dokter kan voorstellen ?? Ik weet niet precies meer alle namen van medicijnen die ik al gehad heb, maar in elk geval Lactulose en Metumacil helpen bij mij niet...... Omdat het zoveel slechter gaat heb ik ook al jaren geregeld klysma's.maar ook dit is niet echt een verbetering....Wie kan me helpen aub ??

    http://www.dokter.nl/forum/Medicijnen/35842-Movicolon.html

    Reageer
    #6

    Bedankt voor de reacties.
    Ik ben vrijdag naar de dokter geweest en gevraagd of ik mocht stoppen met de medicijnen want de krampen waren over.

    Het mocht en nu voel ik me een stuk beter.
    Het is waarschijnlijk gekomen door me eetgedrag.

    's ochtends een droge krentenbol en s'middags misschien een eierkoek of iets maar totaal geen brood. Soms een wit broodje. Ik eet haast nooit fruit dus daar komt het denk ik allemaal wel van.

    Ik pas me dieet aan en eet nu meer vezels, yoghi, toetje, fruit, brood.

    Reageer
    #7

    Als het zo warm is buiten waardoor je via de transpiratie veel vocht verliest, kun je ook beter extra veel water drinken.

    En wees zuinig met alcohol want alcohol onttrekt juist vocht aan het lichaam.

    Reageer
Reageer op: Maag


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief