veel boeren en pijn op/net onder de borst

  • #1

    Ik heb al een hele tijd last van overmatig opboeren. Echt de hele dag door. Vaak heb ik na het sporten last van een schrale, branderige keel en heb vaak zure oprispingen. Ook heb ik hierbij last van mijn borstkast, vaak ook in de hartstreek. Mijn hart lijkt soms ook echt te "bonzen". Heeft iemand een idee of dit alles met elkaar te maken heeft en wat het kan zijn?

    grt
    Marc

    Reageer
    #2

    Naar de huisarts , hier zijn medicijnen voor, niet mee doorlopen!
    Brenda

    Reageer
    #3

    ik heb vergelijkbare klachten. Kun je aangeven wat jij gedaan hebt?

    Reageer
    #4

    Spanning op de maag heeft een verkrampende invloed op de maag waardoor het volume van de maag afneemt en de inhoud dus een andere plek zoekt. Dat kan naar boven zijn, terug de slokdarm in, oftewel reflux. Irritatie van de oesophagus (slokdarm) kan dan reflux oesophagitis veroorzaken. Op zich is dit niet al te ernstig maar bij langer durende klachten kan de slokdarm wel beschadigd raken, en zelfs kanker veroorzaken (Barrett). De pijn rond het middenrif kan hier zeker in verband mee staan.

    Het bonzende hart kan ik alleen psychosomatisch verklaren in dezelfde trant als de maagspanningen. Stress, druk van buitenaf, niet het vermogen je te weren tegen de invloeden die anderen, bijvoorbeeld je werk, op je uitoefenen. Ontspanningsoefeningen kunnen hierbij helpen.

    Let deze dagen op uw voeding, eet niet teveel, en wandel een stukje na het eten.

    Het is te adviseren met de klachten de huisarts te raadplegen, mogelijk kan er een onderzoek plaatsvinden naar de gesteldheid van de slokdarm en kan de maagwand bekeken worden (ulcera, Helipbacter).

    Reageer
    #5

    Een endoscopisch onderzoek, vervelend maar overkomelijk en het geeft goed zicht op de staat van de slokdarm en maag.

    Reageer
    #6

    Jah ik wil ook wel weten wat hety is
    ik hb ook de zelfde klachten dokters en huisartsen kunnen me ook niet helpen.
    Mischien jullie
    ik Moet ook de hele dag door boeren en ik voel me hart ook bonzen en het lijkt ook echt of ik een hartaanval krijg maar telkens als ik naar de dokter/huisarts ga dan is alles normaal bloed goed hart goed!
    Maar ik kan gewoon helemaal niks meer kan niet sporten kan niet naar school ik ga alleen nog naar werk omdat ik daar gewoon kan zitten(callcenter he)
    Ik voel me soms zo fuckt up
    En ik wil dat er meer duidelijkheid over is
    Want ik wil weer normaal leven leiden niet met deze klachten

    Gr,BenG

    Reageer
    #7

    Ik denk dat je klachten worden veroorzaakt door onrust, ontevredenheid, spanning en stress. Opkomend maagzuur kan een brandend gevoel geven aan de slokdarm, en dat kan echt pijnlijk zijn. En te intens ademhalen als gevolg van spanning kan je doen hyperventileren.

    Reageer
    #8

    hey,ik moet ook altijd veel boeren laten en in het begin ben ik eerst wat misselijk en dan komen de boeren en dat lucht wel op maar het klinkt niet gezond.ik weet dat ik op men voeding moet letten maar het is moeilijk,ik eet weinig fruit soms een appel 2 dagen en dan blijft de rest weer liggen ook soms youchurtjes maar ik houd het nooit lang vol.ik snak meer naar snoep dan wat anders en zeker chocolade en of suikerwafels en dan ineesn snak ik naar chips ofzo,het komt veel door de stress bij mij.ik kan ook niet goed tegen vettig eten zoals fritten of zoals lasange daar moet ik ook altijd veel van boeren en of winden laten,het wordt tijd dat ik wat gezond ga eten en ook trager ga eten met ontspanning.maar het is allemaal gemakkelijker gezegd dan gedaan.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Eosinofiele Oesofagitis

    Reageer
    #10

    Bij dysfagie denkt men vaak aan een maligniteit van de slokdarm, hoewel men bij passageklachten ook moet rekening houden met motiliteitsstoornissen, refluxoesofagitis, peptische stoornissen, benigne tumoren en
    compressie van buitenaf. Nog een mogelijkheid, waar men vaak niet aan denkt, is eosinofiele oesofagitis, voor het eerst beschreven in 1978.
    (bron: http://www.mcharts.be/artsen/Documenten/gastro%20enterologie/200506_01.pdf)

    En: http://www.ntvg.nl/node/308970/print

    Reageer
    #11

    Het is gewoon een tekort aan lactase denk ik.
    Lees dit
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Lactase
    Hierdoor zwelt da maag op en zorgt voor een stekend gevoel in de hartstreek

    Reageer
    #13

    hey ik heb de zelfede klachten als jou niet normaal al 3 jaar ben 26 ik wil gewoon net als jou geniete en niet zo kan niks zo geen sport geen werk gewoon ... gr niels

    Reageer
    #14

    Is de oorzaak van de klachten bij jou bekend? Ben je ooit bij de huisarts geweest om een diagnose te laten stellen? Als je er echt zoveel last van hebt dat je niet kan sporten, dan zit er echt iets niet goed. Ga ermee naar de huisarts voor onderzoek en een diagnose.

    Reageer
    #15

    Hey,
    Ik herken mezelf in wat jullie aangeven. Ik heb ook al weken last van misselijkheid, opboeren en een raar gevoel in mijn borst. Mijn hart begint dan te pompen en geeft me een eng gevoel. Ik word er erg onrustig door. Aangezien ik een half jaar geleden paniekaanvallen heb gehad, geeft de dokter aan dat het nog steeds daarmee te maken heeft en het komt/kwam door stress.. Hoewel ik me daar soms in kan vinden maar soms ook niet. Het ene moment heb ik helemaal nergens last van en het andere moment overkomt het me gewoon in de vreemdste situaties(als ik geen stress ervaar en juist ontspannen ben) bv bij tv kijken, tijdens een college of na/tijdens het eten dat ik me heel onprettig begin te voelen, misselijk word en mijn hart weer vreemd doet. Het liefste ga ik dan in bed liggen en slapen dan heb ik er tenminste geen last van.. maar het is vervelend en het beperkt je.

    Het zal toch wel onbewuste stress zijn, maar toch is het moeilijk om aan te nemen, omdat je er helemaal gek van kunt worden als je het meerdere keren per dag voelt.

    Maar gelukkig is het herkenbaar.... hoewel we het allemaal geen prettig en verklaarbaar gevoel vinden.

    Reageer
Reageer op: veel boeren en pijn op/net onder de borst


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief