neustussenschot operatie

  • #1

    Na al deze berichten zou je bang worden om zo'n operatie te ondergaan.Ik heb nl ook al vanaf 2009 last van een verstopte neus vooral 's nachts gaat er altijd een kant van dicht.Ook verschillend op welke zij ik lig en als ik bijv huil heb ik het helemaal benauwd.En slaat alles dicht. Nu heb ik ook te horen gekregen dat mijn neus tussen schotje aan de voorkant scheef staat. En dat ik geopereerd moet worden.
    ik heb wel van de dokter een neusspreider gekregen, om deze s'nachts in te doen en ik moet zeggen dan krijg ik veel meer lucht! Maar mijn neus blijft wel verstopt.
    Als ik me laat opereren wie kan mij zeggen of het helpt ivm de benauwdigheid? Ik zie nl het ergst op tegen dat ik wakker wordt en dat ik het zo benauwd heb, want ik heb nl last van Hyperventilatie.

    Reageer
    #2

    Hoi, hoi

    De 3de december (maand geleden) heb ik ook dezelfde operatie ondergaan.
    Kan je vertellen dat het geen pretje is.
    Vooral omdat ik ook last heb van hyperventilatie.
    Ik had het gevoel dat ik ging stikken, wat dus natuurlijk niet gebeurt is, maar het gevoel was er.
    Heb beste is dat je dat eerlijk verteld en vraag om een kalmeringsmiddel, het helpt echt.
    Ik kreeg het echt lastig en was daardoor nog meer overstuur en paniekerig.
    Je neus blijft dus effectief 3 dagen bloeden, al is dat op de laatste dag al wat minder.
    Ook heb ik sinds de operatie een aanhoudende keelpijn die maar niet overgaat en gaat niet weg met spoelingen, dus daar moet ik ook weer achteraan.
    Ook heb ik sinds 3 weken een vieze geur in mijn neus, die anderen niet ruiken, maar ik constant.
    Het goede nieuws is, bij mij duurde het maar 3 dagen dat ik zo moest blijven lopen met die (kilometers lange, hihihi) gaas in mijn neus. Er uit halen is minder erg, wel een raar gevoel.
    Nu nog is mijn neus ontzettend gevoelig en pijnlijk bij het niezen.
    Wat je zeker moet doen is dat spoelen met zout water, echt belangrijk !!!!
    Of ik hierdoor beter kan ademen, nee, niet echt, maar mijn sinussen raken niet verstopt en ik ben maar 1 dag goed ziek geweest in december wat normaal gezien 7 dagen duurt.
    Heb veel last met korstjes in mijn neus, die ik er bijna niet uit krijg en als ik mijn linkerneusvleugel wijder maak, komt er pas meer lucht in.
    Dit is natuurlijk mijn ervaring, wie weet dat het bij jou veel beter verloopt.
    Alvast wens ik je veel sterkte toe bij wat je ook beslist.
    Groetjes van Claudia.

    Reageer
    #3
    Reageer
    #4

    HALLO

    IK BEN 6 WEKEN GELEDEN GEOPEREERD? IK HAD OOK ANGST WANT IEDEREEN VERTELD DAT HET PIJNLIJKE IS? MAAR IK KAN U VERTELLEN DAT HET HEEL GOED MEE VALT? IK HEB OOK PIJN GEHAD MAAR KREEG MEDICATIE EN DIE HOLP HEEL GOED ?JE MOET WEL DOOR U MOND ADEMEN EN VEEL DRINKEN TEGEN DROGE MOND? DE EERST DAGEN SLAAP JE VEEL. DIE WIEKEN VERWIJDEREN DOET OOK GEEN PIJN WEL EEN RAAR GEVOEL EN HET IS ER ZOVLUG UIT.HEB ER GEEN SPIJT VAN DAT IK HET HEB LATEN DOENN DOE WEL DE EERST MAAND NA DE OPERATIE OLIE IN DE NEUS EN SPOELEN MET ZOUT WATER MOET JE ZEKER BLIJVEN DOEN? EN ALS JE EEN GEUR REUK GA JE NAAR DE DOKTER DAT IS DAT GESTOLT BLOED WAT AAN HET ROTTEN IS IN U NEUS DAAROM MOET JE BLIJVEN SPOELEN OM DAT TE VOORKOMEN.
    VEEL GELUK

    Reageer
    #6

    Ik heb een maand geleden een septumcorrectie gedaan en neusschelp verkleining .. ik las voor de operatie eerst berichten en daar werd ik zo bang van, want ik heb paniekaanvallen en hyperfentilatie zag dr zo tegen op maar het ging zo snel&  ik wil ff zeggen dat ik niks geen pijn heb gehad eerste dage wel duf van narcose enz maar niks geen pijn gehad & ook niet met tampons er uit halen dus no worry ik voel me een stuk beter ben blij dat ik het gedaan heb voel me zo veel beter en t is wel wennen als je nooit door je neus heb geademd dus oevene  maar als je de operatie nog moet doen succes dont be afraid ?

    Reageer
    #7

    ook gehadt maar niet geholpen klachten alleen maar erger geworden

    Reageer
    #8

    Nu 2 jaar terug een neustussenschotoperatie gehad. Mislukt, voelt alsof ik een klap op mijn rechterkant van de neus heb gehad. Verdoofd gevoel. Had nooit gemoeten helaas.......

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: neustussenschot operatie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief