Migraine, methoden zonder medicijnen

  • #1

    Hallo, ik lijd al enkele jaren aan migraine.

    Ik heb, met meer of minder succes, al talrijke geneesmiddelen geprobeerd. Toch zijn deze geneesmiddelen vaak zeer/te sterk en ik kan ze werkelijk moeilijk verdragen.

    Kent u een methode om deze migraines te behandelen, maar dan zonder geneesmiddelen?

    Ik heb al reclame gezien voor een apparaat dat op het hoofd gedragen wordt en dat op een diadeem lijkt, maar ik heb er nooit informatie over gevonden, zegt dit u iets?

    Reageer
    #2

    Hallo, ook ik heb al jaren last van migraine. Slik nu dagelijks 30mg proponolol (was eerst 80 mg)en gebruik bij aanvallen maxalt smelttabletten en injecties. Sinds ik 4 maanden geleden ben gestopt met de pil heb ik veel minder last van migraine. Nu heb ik hoofdpijn die gewoon te bestrijden is met een paracetamol. Ik weet niet of jij ook de pil gebruikt maar misschien zou je kunnen stoppen en kijken of je migraine (wat) minder wordt... Succes (want ik weet hoe zwaar het kan zijn)

    Reageer
    #3

    Ik ben 23 jaar en lijd sinds ongeveer 10 jaar aan hoofdpijnen. Deze hoofdpijnen zijn regelmatig: om de 2-3 dagen. Zij doen zich meestal voor bij vermoeidheid, bij ergernissen, of blootstelling aan te veel warmte, te veel lawaai en soms zonder bijzondere redenen.

    Om deze hoofdpijnen te behandelen, neem ik geneesmiddelen als aspirine, dafalgan, nurofen...Soms gaat de hoofdpijn over en andere keren niet.

    Het gebruik van de Cefaly maakt het me mogelijk minder medicijnen in te nemen en me dus minder ongerust te maken, altijd onder invloed van een medicijn te zijn. Hij produceert vooral onmiddellijk na de sessie een gevoel van verzachting, vervolgens verdwijnt de hoofdpijn enkele minuten daarna (10-15 minuten) beetje bij beetje. Een van de voordelen van de Céfaly is dat hij naar behoefte verscheidene keren gebruikt kan worden, in tegenstelling tot medicijnen waarvoor een tussenpoos (nogal lang) tussen de innamen verplicht is.

    Reageer
    #4

    [b]Lissie schrijft:[/b]
    [quote]Ik heb al reclame gezien voor een apparaat dat op het hoofd gedragen wordt en dat op een diadeem lijkt, maar ik heb er nooit informatie over gevonden, zegt dit u iets?[/quote]

    http://www.cefaly.nl

    Reageer
    #5

    Schandalig dat dit op deze website mag staan. Dit is zulke ongelovelijke onzin! geldklopperij, over de rug van zieke mensen! Echt schandalig!

    Reageer
    #6

    Erica ? Schandalig ?

    Dit heeft mijn levenspeil aanzienlijk verbeterd.

    Reageer
    #7

    Wat een onzin zeg. Ik kan mij voorstellen dat je hopeloos wordt van migraine, maar kroontjes die de oplossing zouden zijn, daar is geen enkele wetenschappelijk bewijs voor. je zou bijvoorbeeld ook je hoofd 5 minuten onder water kunnen houden en dan 85 euro naar mij overmaken, haha!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Voor Maddi:

    Ik las net dat je om de twee drie dagen hoofdpijn hebt en dan pijnstillers als nurofen slikt. Dat is heel onverstandig om te doen. Ik ben sinds een half jaar onder behandeling bij dr Ferrari (hoofdpijnkliniek Leiden), en ik heb daar geleerd dat een migrainepatient veel gevoeliger is voor medicatie-afhankelijke hoofdpijn dan anderen. Als een migrainegevoelig iemand 1 a 2 pijnstillers per week neemt, regelmatig, dan kan deze persoon al chronische hoofdpijn ontwikkelen. Dat wil zeggen dat jij wel eens je eigen hoofdpijn zou kunnen veroorzaken.

    Ik ben nu 'afgekickt' van pijnstillers. Drie maanden heb ik niks geslikt en een hoofdpijjndagboek bijgehouden. Het was in het begin zwaar, maar daarna kwam de echte hoofdpijn tevoorschijn. Die was veel minder frequent dan de chronische hoofdpijn waarmee ze naar de dokter ging. Nu heb ik sumatriptan. Ik heb daar nog niet veel ervaring mee, omdat de hoofdpijnen nu nog maar zelden voorkomen. Ik heb migraine met licht en geluidgevoelighid en aura.

    Ik hoop dat je hier wat aan hebt! Het heeft geen zin zo te modderen en steeds maar patient te zijn!

    sterkte,

    Mieke

    Reageer
    #11

    ook ik had jaren lang last van migraine. Ik slikte dagelijks proponolol, had smelttabletten en injecties. Toch had ik zowat wekelijks wel een migraineaanval. Toen ben ik gestopt met de pil, sindsdien nog enkele keren een aanval gehad en sindsdien niet meer. Toen ik stopte met de pil, ben ik ook gestopt met al die medicijnen (ivm kinderwens). En nu nergens meer last van.

    Reageer
    #12

    hallo
    ik heb al last van hevige migraine vanag me 7de jaar ben nu 31
    ik fitniss en doe veel met schouder en nek ik zeg je probeer het het helpt heb er wel nog last van maar niet zoveel alleen als me menstruatie op komst is en kijk us naar je eetgewoonte er zijn best veel produkten wat migraine opwekken
    groetjes

    Reageer
    #14

    Cefaly noemt het en werkt heel goed tegen migraine.

    Reageer
    #15

    Ik heb nooit iets geslikt als ik
    Hoofdpijn had dronk meestal paar glazen water brengt je vocht omhoog naar je hersens koelt je hoofd van af geen midicatie of wat voor bullshit de dokters en drogisterijen aansmeren

    Gr

    Reageer
Reageer op: Migraine, methoden zonder medicijnen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief