wintertenen/wintervingers

  • #1

    ik heb er elk jaar opnieuw last van : wintertenen en vingers. Ik kan de jeuk echt niet meer uitstaan, en het steekt ook zo erg. pijnlijk gewoon! en ik word ook moe van iedereen die steeds vraagt waarom mijn vingers zo rood en gezwollen zijn. ik heb een zalf gekregen van de huisarts maar die werkt voor geen meter. weten jullie of er misschien een tablet bestaat ofzo?

    Reageer
    #2

    Nee, hier bestaat geen tablet voor.
    Je kunt er zelf toch behoorlijk veel aan doen. ten eerste moet je goede handschoenen dragen, en warme kleding, dus ook een muts en goede schoenen waar je voeten warm in blijven. Als je ijdel bent en op hakjes wilt blijven lopen, vind ik het niet raar dat je bij deze temperaturen klachten krijgt maar dan vind ik het je eigen schuld. (sorry).
    Ten tweede zijn koude handen en voeten vaak het geveolg van een minder goede doorbloeding. Dat zijn vaak mensen die roken en die niet sporten. Daarom adviseer ik je veel meer te gaan sporten, en als je stilzit toch te bewegen met je tenen en je vingers. Kleine oefeningen kunnen de doorbloeding al flink stimuleren, eigenlijk kun je dus zeggen dat je het van bewegen vanzelf warm krijgt. Maar door te sporten bouw je ook een betere conditie op waarmee je in de toekomst minder klachten zult hebben. Al met al dus een heel goed te behandelen klacht volgens mij. Doeidoei.

    Reageer
    #3

    in mijn jeugd ook zoiets gehad maar dan alleen aan mijn voeten. de hele winter door. gek werd ik ervan. ik kreeg zelfs kloven overal. totdat iemand met een remedie kwam: het klinkt smerig maar ik moest mijn ochtendurine opvangen en die s'avonds op doeken doen,daarmee de voeten omwikkelen plastic zak er om en de hele nacht laten zitten.
    hoelang het geduurt heeft voordat het helemaal over was weet ik niet meer precies maar sinds die tijd heb ik geen enkele winter meer last gehad.
    ik weet dat het wat overwinning behoeft om naar zo'n drastische maatregel te grijpen maar als het helpt wat heb je dan te verliezen.
    sterkte,antje

    Reageer
    #4

    Lage temperaturen kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken. Draag dus kleding in meerdere lagen die goed beschermt en een muts, dat scheelt 30% warmte verlies.
    Hartpatienten en longpatienten moeten het al aangedane hart en de longen niet onnodig extra belasten en bij de koude liever binnen, en houd geneesmiddelen bij de hand.
    Warme dranken helpen het lichaam van binnenuit, in tegenstelling tot alcohol dat de temepratuurbeleving beinvloed zodat het minder koud voelt maar het lichaam reageert nog alsof het net zo koud is, het is dus een schijnoplossing.
    Rillen is een mechanisme van het lichaam om extra warmte te produceren. Maar het is ook een signaal beter de warmte op te zoeken.

    Reageer
    #5

    Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat je niet weet waarover je het hebt. Ik heb ook al een paar jaar op rij last van wintertenen, vreselijke jeuk, blaren, tenen die 2cm dik worden...kortom de hele leuke boel. Ik draag van in oktober (of indien het een frisse september is vroeger) leren schoenen, en twee paar katoenen kousen. Ik zet altijd een muts op, en draag warme handschoenen. Mijn sjaal trek ik tot over mijn neus, omdat een huidspecialiste me vertelde dat een koude neus ook een oorzaak kan zijn. Ik rook niet, en sport twee maal in de week. Dat is volgens mij wel meer dan een gemiddelde mens. Bovendien heb ik een erfelijk trekje: ik zit altijd te wiebelen, met benen, tenen, vingers... Je kent dat type mensen wel dat niet kan stilzitten. Ik masseer ook elke avond (ook preventief) mijn tenen. Leg mij dan maar eens uit waarom mijn perfect te behandelen kwaal niet wil overgaan, en elk jaar terugkomt.

    Reageer
    #6

    Prachtig! Wat een mooie reactie!
    Het belangrijkst aan je reactie vind ik de verantwoordelijkheid van de patient. Er zijn zoveel mensen die maar klagen en met goed bedoelde adviezen niets doen! Ik ben het echt helemaal, 100% met je eens! Haihai.

    Reageer
    #7

    Ik heb er elk jaar opnieuw last van : wintertenen en vingers. Ik kan de jeuk echt niet meer uitstaan, en het steekt ook zo erg. pijnlijk gewoon! en ik word ook moe van iedereen die steeds vraagt waarom mijn vingers zo rood en gezwollen zijn. ik heb een zalf gekregen van de huisarts maar die werkt voor geen meter. weten jullie of er misschien een tablet bestaat ofzo?

    Reageer
    #8

    Werk aan je conditie waardoor je meer kleine bloedvaatjes hebt waardoor de ledematen beter doorbloed worden en je het minder snel koud hebt.

    In de regel is een koukleum iemand die weinig sport en veel passief werk doet.

    Het feit dat je zoekt naar een hulpmiddeltje, om je hierbij te helpen, en dus de verantwoordelijkheid 'buiten jezelf' zoekt, geeft aan dat je niet graag zelf in actie komt om je eigen problemen op te lossen.

    Ik weet dat ik kort door de bocht ben, maar ja, ik heb maar een paar regeltjes om mijn mening te geven, die hoe vervelend je het ook vindt, behulpzaam bedoeld is.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    een reactie op zelf verantwoordelijkheid nemen.. heb zelf ook last van blauwe koude handen en in mindere mate voeten.. mijn voeten alleen in de winter. mijn vingers zijn soms urenlang wit zelfs in mei.. daarbij eet ik gezond en genoeg en drink geen alcohol heb een gestructureerd leven ivm zoon en sport veel..

    Reageer
    #11

    gewoon 10-20 min. in water dompelen als je dode zee mineralen heb toegevoegd

    Reageer
    #12

    Ik heb zelf ook last van Koude voeten vooral tijdens de winter maanden. Ik heb ook zalfjes geprobeerd maar niks blijkt effectief te helpen.

    Reageer
    #14

    Heb zelf ook al enkele winters last van wintervoeten. Ben begonnen met het nemen van wisselbaden.

    elke dag:

    1 emmer warm water (37 graden C. - lichaamstemp.)
    1 emmer koud water

    ga 3 minuten met voeten in warm water.
    Dan 3 SECONDEN met voeten in koud water.

    Dit 6-8 keer herhalen.
    Dan voeten goed droog wrijven en warme sokken aandoen.

    Dit hele proces net zolang herhalen totdat het over is. (ongeveer 1.5 week.)Komt rest van de winter als het goed is niet meer terug.

    Reageer
    #15

    ik sport 2x per week, mijn conditie is goed en mijn bloeddoorstroming ook. alleen heb ik geen wintertenen/wintervingers maar winterbillen. ja dat bestaat ook! (heb ik zojuist te horen gekregen). Vanaf september tot maart draag ik een boxershort, daarover heen een sportbroekje en daarna een spijkerbroek.
    warm genoeg zou je denken. het ziekenhuis gaat nu bekijken niet welke maar OF er een therapie is die op mij toegepast kan worden. als dit niet kan ben ik dus flink de pineut. als iemand bruikbare tips heeft hoor ik het heel graag.

    Reageer
Reageer op: wintertenen/wintervingers


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief