zwanger???

  • #1

    Hey,ik ben een meisjse van 14 en ben al 1 maand overtijd voor mijn menstruatie (gebeurt wel vaker ) maar deze keer hebik een lichte bloedverlies en ben ik ook vaak moe,beetje miselijk ben bang dat ik zwanger ben?? heb nog nooit sex gehad,ik krijg mijn menstruatie maar niet?? help

    Reageer
    #2

    Beste anoniemxx,

    Om zwanger te raken moet je toch echt wel een beetje sex hebben gehad. En je zegt zelf al dat je geen sexueel contact hebt gehad.

    Gezien je leeftijd denk ik dat de onregelmatigheid van je menstruatie helemaal niet raar of vreemd is. De eerste jaren van menstrueren kunnen gewoon zo zijn. En van het uitblijven van de menstruatie of het niet doorzetten ervan kun je buikpijn en misselijkheidsklachten krijgen.

    Reageer
    #3

    Maak je geen zorgen. Het komt goed. Tandor heeft gelijk, in het begin is het nog onregelmatig. Stress heeft ook invloed op je cyclus. Je kan echt niet zwanger zijn.

    Reageer
    #4

    bedankt,
    maar hoe komt het dan dat ik zoveel zwangerschapsymptomen heb ?

    Reageer
    #5

    De klachten die je hebt, moeheid, buikpijn, misselijk en licht bloedverlies zijn in jou geval gewoon menstruatieklachten.Zoals ik al eerder schreef, kan het uitblijven of het niet goed doorzetten van de menstruatie deze klachten veroorzaken.
    Als je hier echt veel last van hebt kun je dit met je huisarts bespreken.

    Reageer
    #6

    bedankt !

    Reageer
    #7

    Vraagje aan...
    Ik heb in juni 1012 een Implanon laten verwijderen. Tot op heden ben ik niet ongesteld geworden. Drie jaar daar voor ook niet. Dus nu bijna 4 jaar geen menstruatie. Ben ik al in de overgang? We willen geen kinderen meer dus we vrijen nu met condoom maar dat is niet geweldig. Ik wil me laten steriliseren. Ik ben 40. Mijn man 57. Hoe kom ik er nou achter of ik nog vruchtbaar ben?

    Reageer
    #8

    Beste Anoniem,
    Bij een uitblijvende menstruatie van 4 jaar is het zeer waarschijnlijk dat er dus ook geen eisprong heeft plaats gevonden.
    De overgang met 40 jaar is vroeg maar zeker mogelijk. In de regel geldt dat vrouwen, die langer dan een half jaar niet menstrueren of indien er niet duidelijk is dat er een eisprong heeft plaats gevonden, worden doorverwezen naar de gyneacoloog. Ik adviseer je dus om een afspraak te maken met de gyneacoloog. Daar kan dan worden gekeken of je wel of niet vruchtbaar bent en waarom dat zo is.
    Aan de hand van de resultaten kan dan ook worden gekeken welke vorm van anticonceptie het best past.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: zwanger???


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief