witte tepels????

  • #1

    Hoi,

    Ik heb nog nergens iets kunnen vinden over wat ik een week geleden ontdekte. Ik heb een huidziekte, vitiligo, daardoor heb ik witte plekken op m'n lichaam. Ik heb daar lichttherapie voor zodat ik pigmet terug krijg.

    Nu is het zo dat ik een week geleden ontdekte dat onder mijn tepels op m'n tepelhof ook witte vlekken zitten. De lijnen van de witte vlekken eindigen precies waar mijn normale huid begint. Het is trouwens niet, zoals ik overal heb gevonden, in de vorm van witte puistjes, maar echt spierwit.

    Van wat ik had gevonden over witte tepels (meer de puistjes vorm) werd het in verband gebracht met zwangerschap/borstvoeding.. Ik ben niet zwanger geweest, en geef dus ook geen borstvoeding.

    Kan het zijn dat ik zwanger ben (zou mogelijk zijn, hoewel ik wel aan de pil ben en hem regelmatig slik) of heeft het toch gewoon te maken met mijn vitiligo?

    Groet.

    Reageer
    #2

    Zouden dit niet gewoon striae kunnen zijn als gevolg van het zwakker worden van het bindweefsel?

    Reageer
    #3

    Ik denk het niet, dat zit meestal aan de zijkant van je borsten. En dit zijn echt witte vlekken en op mijn tepel..

    Reageer
    #4

    Witte vlekken rond de tepel en areola kunnen in verband worden gebracht met zwangerschap maar ook met maligne afwijkingen aan de borst. Doe je regelmatig borstzelfonderzoek? Ga bij twijfel naar de huisarts, en doe een zwangerschapstest.

    Reageer
    #5

    Ik slik de pil, op regelmatige tijden en ben op dit moment gewoon ongesteld, een zwangerschap lijkt me dus onlogisch... ik check me niet regelmatig na, maar wel zo af en toe als ik er eens aan denk. Gister heb ik nog gecontroleerd en kon niets vreemds voelen.

    Ik ben er zelf bijna zeker van dat het tóch vitiligo is, aangezien het ook 'symmetrisch' is, aan beide kanten, wat ik overal op mijn lichaam aantref bij de vitiligo plekken.

    Toch bedankt voor je reactie, ik houd het wel in de gaten.

    Reageer
    #6

    Ik heb net hetzelfde. Ook vitiligo op mijn knieën, rug, buik, huid rond de ogen, geslachtsdelen

    Reageer
Reageer op: witte tepels????


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief