oooooooooh zwanger of niet?

  • #1

    Jeetje, wat kan je lijf je toch voor de gek houden. Wij zijn al een aantal maanden "bezig". Ik hou het bij en wordt steeds precies op de 27e dag ongesteld, dat was gister. Maar ookal had ik de verschijnselen van een menstruatie (buikpijn en zwakke rug)... het kwam niet. Ik heb weinig geduld, dus gister al getest, maar negatief.
    Vanmorgen bij afvegen zag ik heel licht roze op het toiletpapier, dus dacht; nou helaas, toch ongesteld.
    Maar nu 5 uur later is er nog helemaal niks, geen druppel bloed, dus ik heb weer hoop. Alhoewel ik nog wel mijn buik voel.
    Is dit voor iemand herkenbaar?
    Wordt gek van mezelf. Erg he, om steeds zoveel geduld te moeten hebben als je het zó graag wilt...
    groetjes!

    Reageer
    #2

    Hallo Mieke,

    Zoals ik het nu lees, met de wetenschap dat je in principe een dag overtijd bent, zou het wel eens innestelingsbloed geweest kunnen zijn. Dat is vaak lichtroze van kleur en slijmerig. Het kán, maar het hoeft niet! (ik wil je geen valse hoop geven).

    Bij een prille zwangerschap, kan het in de eerste dagen overtijd nog zo zijn dat je een negatieve test hebt. Je hebt dan nog niet voldoende HCG hormoon aangemaakt. Wacht nog een paar dagen en test dan opnieuw als je nog niet ongesteld geworden bent.

    En ja, geduld is heel lastig als je iets graag wilt. Daar weet ik helaas alles van. Bij mijn 1e dochtertje was ik in 3 maanden zwanger. Nu zijn we alweer 1,5 jaar bezig voor een tweede. Tussendoor 2 miskramen gehad en 'ontdekt' (via de gyn) dat ik een syndroom heb waardoor ik nagenoeg geen spontane eisprongen heb. Ik start begin volgend jaar met hormoontabletten om deze op te wekken. Zwanger worden is bij mij het probleem niet (2x een eisprong, en 2x zwanger geraakt, helaas ook 2x pech van een miskraam). Ik ben benieuwd hoe dat gaat lopen.

    Nou jij heel veel succes!!! Ik duim voor je dat het zover is!

    Reageer
    #3

    Hoi zonnetje,

    bedankt voor je antwoord, lief van je.
    Ik heb vanmorgen een test gekocht en wacht tot vanavond tot mijn man thuis is.
    Denk jij aan een innesteling ( mogelijk)?, maar ik heb ooit gelezen dat dat ongeveer 4 dagen naar de bevruchting kan zijn ( hoeft niet) en aangezien ik 2 weken terug mijn ovulatie zou er toch allang al een innesteling plaats hebben gevonden ( áls ik al zwanger ben he?) Of zie ik het nu verkeerd?

    En zonnetje; wat vervelend voor jullie zeg. Als je bij de 1e binnen 3 maanden zwanger was ga je er toch wel een beetje van uit dat het bij een 2e net zo makkelijk zou gaan. Dat was vast een enorme teleurstelling. 1.5 jaar al bezig. Kan de gyn je helpen of moet je letterlijk wachten op goed geluk?
    Ik wens je ( jullie) veel geluk.
    Het is allemaal wel eens oneerlijk he? Dat het bij degene met een warm nestje niet makkelijk gaat en anderen raken ongewenst zwanger...
    Tja... zo gaat dat...

    Reageer
    #4

    Hoi Mieke,

    De innesteling is ongeveer een week na de bevruchting, maar het kan soms ook iets langer duren voordat je werkelijk bloed ziet. Het wisselt. Bij mijn dochtertje ben ik indertijd op eind augustus waarschijnlijk zwanger geraakt, maar had pas een week of 2,5 later wat licht bloedverlies met wat slijm. Dus....

    En ja, ik loop al bij de gynaecoloog. Door wat pech kan ik pas in januari starten met de hormoontabletten, maar dat geeft niet. Ik ben nu bijvoorbeeld ziek door de ziekte van Pfeiffer en kan daar nu geen vermoeidheid van de eerste weken zwangerschap bij hebben. Het moet blijkbaar zo zijn. Ik heb me er maar bij neergelegd, want me er druk over maken, hielp me ook niet echt 😉

    Nou... succes hoor! Ik ben reuze benieuwd. Wees overigens niet teleurgesteld als de test nog negatief is. Nog een keer het voorbeeld van mijn 1e zwangerschap; ik had op 8 september een test en die was negatief, maar een week later knalde hij eruit zo positief. HCG heeft even tijd nodig om op te bouwen.

    Ik duim voor je!

    (en? en? en?)

    Reageer
    #5

    Hoi zonnetje,

    Sorry, maar ben toch teleurgesteld, want de test was negatief.
    Bij mijn zoon (ondertussen alweer 8 jaar terug) had ik getest op de dag dat ik ongesteld moest worden en was toen ook positief, dus ja, had stiekem wel een beetje wel een beetje verwacht dat het raak zou zijn, ben nu alleen maar meer in de war, want heb geen idee of ik nu nog hoop mag hebben op een zwangerschap of ga ik nu toch eerdaags ongesteld worden? Echt heel raar.
    Omdat ik al maanden precies op de 27e dag het werd zou ik nu theoretisch bijna 2 dagen overtijd zijn toch?
    grrrrrrr, stiekem toch wel een beetje frustrerend dit...

    En jij de ziekte van Pfeiffer nu? Bah, dat is niet zo mooi, zeker onhandig met je kleine meid om je heen. Hoe oud is ze nu?
    In januari dus starten met hormoontabletten? Spannend hoor. Ook daar zal je lichaam wel op reageren. Ik duim voor je dat je snel positief resultaat erop mag hebben.
    Ik heb ook nog een dochter van 4.

    groetjes!

    Reageer
    #6

    Hej Mieke,

    Balen zeg!! Van de negatieve test... Heel jammer!! Maar zo lang je niet ongesteld bent... kan het dus nog zo zijn. Je kunt nu niks anders dan afwachten helaas... Ik denk dat velen hier van het forum weten hoe dat is. Maar goed, ik hoop en duim voor jou dat het toch raak blijkt te zijn!

    Leuk dat je een dochter hebt van 4! Mijn dochter is 3,5 jaar. Het is nu af en toe wel zwaar omdat ik zo moe ben. Twee weken geleden was ik ook heel ziek door een bijkomende maagwandonsteking (daardoor ontdekt dat ik acute Pfeiffer heb) waardoor ik bijna 10 dagen niet kon eten en nauwelijks kon drinken. Toen is ze een aantal dagen naar opa en oma geweest... nu ben ik gelukkig alleen nog maar moe. Ze kan af en toe een middag bij ons buurmeisje (net zo oud) gaan spelen en dan slaap ik bij. En ze gaat normaal ook 2 dagen naar het dagverblijf en 2 dagdelen naar de peuterspeelzaal, dus dan heb ik even tijd om te rusten. Komt wel goed.
    Ik moet nu echt even aansterken (mag pas 2e week januari weer gaan werken), zeker als ik straks met de hormoontabletten ga beginnen...

    Maar stiekem hoop ik dat het toch niet nodig gaat zijn en dat er deze maand nog een klein wondertje gebeurd... het is immers eerder ook gelukt... we zullen zien. Hoewel je altijd probeert om er niet teveel mee bezig te zijn, blijf ik toch hoop houden hoor!!!

    Goed... genoeg over mij.. spannend voor jou! Duimen maar!

    Reageer
    #7

    Oke, we duimen dan voor elkaar, oke?

    Ik hou je op de hoogte. Het duurt me allemaal al veel te lang, bah, die onzekerheid....

    hoop hoop hoop hoop hoop hoop hoop

    groetjes!

    Reageer
    #8

    Ik ben echt niet blij.
    Kom net bij de huisarts vandaan, heb een blaasontsteking, ik vroeg of ze meteen ook zwangerschap wou testen en die gaf weer negatief aan.
    Jeetje, wat gebeurt er toch allemaal? Ik voel me helemaal niet lekker, rare buik ([i]waarschijnlijk [/i][i]blaas en darmen[/i]) zere heupen ( [i]bekken[/i]), niet zwanger, maar ook niet ongesteld!
    Wie oh wie weet het?
    Ik wil zo graag blij zijn, maar durf niet te veel hoop te hebben, [u]ik wil gewoon duidelijkheid[/u]!!!
    [b]GRRRRRR[/b]

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    mieke, echt jammer voor je.
    nu eerst maar genezen van de blaasontsteking, drink voldoende en Vit.C met Granberry helpt ook.
    over zwanger worden: hoe het komt is niet helemaal duidelijk, waarschijnlijk toch de spanning, maar als je teveel met zwanger worden bezig bent dan lukt dat juist minder snel.
    gewoon genieten van het leven , gezonde voeding en vitaminen(let op dat ze geschikt zijn bij zwangerschap), rond de eisprong gemeenschap hebben en eventueel ondersteunen met Acupuntuur en kruiden(in de omgeving zeer goede resultaten mee gezien), is het beste wat je kunt doen.
    laat het even los, hoe moeilijk ook.
    succes en beterschap, Brenda

    ook voor jou Zonnetje.

    Reageer
    #10

    Dank je wel Brenda! Ik ben er eigenlijk ook niet zo mee bezig omdat ik momenteel ziek (pfeiffer) ben en aan het herstellen. Daarnaast weten we ook dat de kans op een spontane zwangerschap klein is door mijn cyclus. Maar hoop houden is iets wat je niet uit kan zetten...
    Heb jij kinderen? Of een kinderwens?

    Mieke, zorg eerst dat je opknapt. Wellicht dat de blaasontsteking je cyclus heeft 'verstoord' en wellicht ben je wel gewoon zwanger, maar nog te vroeg.

    Beterschap en sterkte!

    Reageer
    #11

    Net een kuurtje opgehaald, dus hopelijk zijn de ergste buikklachten snel over.
    Bedankt voor jullie reacties, het is toch prettig om je "ei" even kwijt te kunnen ( ha ha, niet letterlijk natuurlijk, want die wil ik juist houden)
    Ik begrijp het advies van "even loslaten" en "proberen niet teveel mee bezig zijn" helemaal goed, goed advies, maar het valt nog mee hoor. Het is natuurlijk logisch dat je vanaf het moment dat je overtijd bent de spanning krijgt van
    "zal het....?" tja... en dan die testen, en toch ook niet ongesteld. Ja, ik geef toe dat ik momenteel nergens anders aan kan denken.
    Onzekerheid is gewoon heel naar. Als ik niet zwanger ben, dan wil ik gewoon ongesteld zijn, beide benen op de grond, weten waar ik aan toe ben en uitkijken naar de volgende "ronde", maar nu... bah... afwachten maar weer ben ik bang.

    Nogmaals bedanktvoor jullie steun en een prettig weekend gewenst!
    x M

    Reageer
    #12

    Antwoord voor Zonnetje: gelukkig heb ik geen kinderwens meer, hihihi, zou niet best zijn op mijn leeftijd, dan moet ik misschien naar italie en dan kom ik in de krant.
    Ik heb inmiddels al 6 kleinkinderen waar ik helemaal dol op ben.
    Ik kom hier op het forum om wat te helpen en de zwangerschapsvragen hebben mijn aandacht ook, mijn dochter heeft 3 miskramen gehad, maar gelukkig ook 2 gezonde jongens gekregen, wat wel opviel is dat de zwangerschappen die goed zijn afgelopen, begeleid werden door een arts in de Chinese geneeskunde, deze heeft kruiden en accupuntuur gebruikt om haar rustig te houden en de baarmoeder in goede conditie te brengen.
    bij de 3 miskramen ging het steeds rond week 6, 7 mis.
    fijn weekend, Brenda

    Reageer
    #13

    Hoi meiden,
    Vandaag een einde aan de onzekerheid, ben vanmorgen ongesteld geworden.
    Natuurlijk erg jammer, maar toch ook wel prettig om duidelijkheid te hebben.
    Bedankt voor jullie steun in ieder geval.
    Groetjes Miek

    Reageer
    #14

    Hoi meiden,

    Vanmorgen is er een eind aan de onzekerheid gekomen, ben ongesteld geworden.
    Natuurlijk jammer, maar ook wel prettig om weer wat duidelijkheid te hebben.
    Bedankt voor jullie steun.
    groetjes Miek

    Reageer
    #15

    oh oh oeps... ik zie dat er 2 berichten hetzelfde zijn. Tijdens het 1e bericht viel de comp uit, dus dacht dat het niet geplaatst was, maar wel dus... hi hi

    Reageer
Reageer op: oooooooooh zwanger of niet?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief