hoe groot is de kans dat ik zwanger ben?

  • #1

    Hallo,Ik zit met een vraagje. Mijn vriend en ik hebben gisteren seks gehad(in de derde week na mijn eerste dag van mijn laatste ongesteldheid). We hebben een condoom gebruikt maar die is stuk gegaan. Hij is niet in mij klaar gekomen, maar wat betreft het voorvocht weet ik het niet. Over het algemeen heeft hij minimaal voorvocht(beide nog nooit opgemerkt). Daarnaast heb ik binnen 24uur een MAP in genomen. Hoe groot is de kans dat ik nu zwanger ben. Zo ja, is het dan ook verstandig om een zwangerschapstest te doen na de normale tijd? alvast bedankt!!

    Reageer
    #2

    betrouwbaarheid van de MAP is 95%

    Reageer
    #3

    bedankt voor je berichtje. Hoewel ik daar al van op de hoogte was, maar vroeg me meer af of de kansen verschillen als ik een MAP niet in de meest vruchtbare week van mijn cyclus zou innemen in plaats van bijvoorbeeld de tweede week van een cyclus.

    Reageer
    #4

    Dat maakt verder niet uit. Als je de MAP maar zo snel mogelijk (binnen 3 dagen)neemt na de onveilige seks.

    Reageer
    #5

    Er zijn in voorvocht in ieder geval niet voldoende zaadcellen aanwezig om tot bevruchting te leiden:
    http://www.nvsh.nl/opinie/voorlichtingVoorvocht.htm

    Reageer
    #6

    @Quote, bedankt voor je reactie!! Ik ben nu heel gespannen omdat ik niet zwanger wil zijn.. Maar dat berichtje helpte wel, hoewel ik dacht dat ik inderdaad best nog wel een kans had, dat ik zwanger kon zijn door voorvocht. Maar volgens die site is het meer bangmakerij. Dat mag ik hopen..

    Reageer
    #7

    ik snap er nu niks meer van.. Kan je nu WEL of NIET zwanger worden van voorvocht, als je partner niet gelijk weer seks heeft na de laatste ejaculatie?? het word namelijk behoorlijk tegenstrijdig over gedaan..

    Reageer
    #8

    Houdt het er maar op dat je ook van voorvocht zwanger kunt raken. Tenminste, zo heb ik het geleerd.

    Heleen

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik dus ook dat er een (kleinere) kans was. Maar de ene beweerd dat het absoluut niet kan, als je niet gelijk na de vorige keer seks hebt gehad en de andere zegt het zo als of het net zo erg is als de ejacuatie zelf..??

    Reageer
    #10

    Ik heb geleerd dat de kans kleiner is als het om voorvocht gaat, maar helemaal veilig ben je alleen met condoom. Ook bescherming tegen SOA's.

    Groetjes

    Reageer
    #11

    haha daaromn heb we ook wel een condoom gebruikt. Maar we waren niet van plan om die te laten knappen natuurlijk.. Maar bedankt voor je reacties heleen. Kan nu alleen maar wachten tot dat ik ongesteld zou moeten worden (wat ongeveer binnen 2 dagen zou zijn bij mij.) maar door die pil kan het wat later zijn en daarnaast ben ik nu ook gestresst.. dus volgende week anders maar een test doen toch? (heb namelijk later in mijn cyclus seks gehad)

    Reageer
    #12

    Hai, als je binnen 3 dagen de MAP hebt geslikt, ben je niet zwanger hoor. Niet teveel stressen.

    Groetjes Heleen

    Reageer
    #13

    Het is ook mogelijk dat het condoom zaaddodend middel bevat. Zou op de verpakking moeten staan.

    Reageer
    #14

    Voor alle meiden die het zelfde ooit eens mee maken, ik ben normaal in mijn eigen cyclus optijd "ongesteld" geworden(bij mij duurde dat 6 dagen) en heb zojuist (een week later dat ik "ongesteld" ben geworden), twee weken na dit voorval een zwangerschapstest gedaan. En deze was Negatief!!

    Heel veel sterkte als je ooit hier eens mee te maken krijgt!! ik weet hoe het voelt..


    @tandor
    , er bestaan geen zaaddodende condooms meer in Nederland omdat volgens onderzoek het niet zou helpen.

    Reageer
    #15

    Hoi
    Ik heb een gelijkaardige vraag met onderstaande situatie:

    Vorige maand ben ik op een generiek van Yasminelle overgeschakeld, maar in het begin van de tweede week had ik m'n pil vergeten mee te nemen op kot. Holderdebolder naar de apotheek van wacht gerend om daar een pakje Yasminelle te kopen (maar dus niet de generische, want die was er niet). De dosissen van de aanwezige bestanddelen waren net hetzelfde en de apotheek zei dat er dan geen verschil was. Ik heb dus geen één keer m'n pil vergeten, enkel een weekje de niet-generische variant genomen en evenveel pillen genomen als een normale strip.

    In het begin mijn derde week heb ik seks gehad en was er nadien een bloedinkje die dan eigenlijk nog vier dagen geduurd heeft en het leek op m'n regels. In m'n pilvrije week heb ik dan m'n regels niet meer gehad en heb ik vier dagen na m'n pilvrije week een zwangerschapstest gedaan die negatief was.

    Ik heb, behalve één keer (in week 1), altijd seks gehad met condoom en die ene keer zonder was dan nog eens 'voor het zingen de kerk uit'.

    Moet ik mij nog zorgen maken dat ik zwanger zou zijn? Voel mij trouwens ook niet anders dan gewoonlijk.

    Reageer
Reageer op: hoe groot is de kans dat ik zwanger ben?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief