Onverklaarbare ontstekigswaarden in bloed

  • #1

    Hallo allemaal,

    Ik ben Brenda en ik ben 17 jaar. Ik ben al ruim 15 jaar bekend met diabetes type 1.

    Eind oktober 2012 kreeg ik pijn en bloed bij het plassen, ik ben hiermee naar de huisarts geweest en deze heeft via mijn urine op een blaasontsteking getest, dit was negatief. Toch kreeg ik een antibiotica tegen een blaasontsteking. Na 4 dagen had ik nogsteeds pijn, inmiddels was het bloed wel weg. Ik moest van mijn huisarts bloed laten prikken wat ik dus ook deed, hiervan kwam de uitslag dat ik een bezinking had van 100. Ik ben toen met spoed opgenomen in het ziekenhuis vanwegen die bezinking en het feit dat ik mijn bloedsuikerwaarde niet meer onder controle kreeg.

    Vanaf dat moment ben ik flink ziek. Op dat moment zijn er in het ziekenhuis fotos gemaakt van mijn knieen en rug, hier had ik ook pijn aan. Ook is er een echo gemaakt van mijn buik, hierop was niks te zien. Er is ook veel bloed afgenomen en op alles is getest. Begin maart is er een PET/CT scan gemaakt in de hoop dat hier te zien was waar de ontsteking zit, maar helaas.

    Na de opname ben ik bij verschillende artsen en ziekenhuizen geweest, maar helaas kan geen enkele arts mij vertellen waar de ontstekingswaarden vandaan komen.

    De ontstekingswaarden worden elke maand getest en schommelen tussen de 20 en de 80. Het is duidelijk te zien en te merken wanneer de waarden stijgen, op dat moment trekken mijn ouders meteen aan de bel te laten bloedprikken.

    Er is 2 weken geleden vastgesteld dat de pijn die ik in mijn knieen en rug heb komen door een autonome pijnsyndroom, dit als complicatie van mijn diabetes.
    Ik heb ook complicaties aan mijn nieren, deze lekken eiwitten en mijn bloeddruk is te hoog. Ook mijn cholesterol is te hoog. Dit alles zijn gevolgen van mijn diabetes.

    Ik heb ontstekingremmers/pijnstillers die ik al ruim een halfjaar gebruik: celebrex.
    Toch heb ik het idee dat dit niks uithaalt bij de ontstekig want elke keer komt hij sterk terug.

    Even alle symptomen op een rijtje;
    Heel erg vermoeid, vooral als de ontsteking sterker wordt.
    Sterke reactie met mijn bloedsuikerwaarden, deze zijn te hoog.
    Vocht vasthouden, vooral in het gezicht.

    Ik zit met mijn handen in het haar! Ik ben er behoorlijk klaar mee na bijna een jaar verschillende ziekenhuizen te zien. Zou iemand mij kunnen helpen? Mijn bezinking is op dit moment 50.

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Diabetes kan dus chronische ontstekingen veroorzaken.
    Ontstekingen van:
    Huid, haarzakjes, tandvlees, alvleesklier.

    De suiker in het bloed gaat aan allerlei eiwitten zitten in ons lijf, dat heet met een moeilijk woord de glycosylatie van de eiwitten. Eiwitten zijn onze bouwstoffen. Daarmee bouwen we onze spieren en zenuwen op. Als aan die bouwstenen suikers gaan kleven, kunnen die bouwstenen niet meer functioneren, en vallen uiteen.
    Doordat die eiwitten niet meer zijn zoals ze behoren te zijn, en doordat de kleine bloedvaatjes ook versuikeren en niet meer goed het bloed bij alle weefsels kunnen brengen, ontstaan er milde, lichte ontstekingen. Dat komt omdat het afweersysteem van het lichaam denkt dat er rommel is (lees bacterieen) die opgeruimd moet worden. Versuikerde, uiteengevallen eiwitten in de zenuwen zijn voor ons afweersysteem een signaal dat er moet worden opgeruimd. En dan komen er ontstekingscellen.

    Dan ontstaan er overal in het lijf kleine ontstekingen, die de Amerikanen silent inflammion noemen. Die milde, chronische ontsteking veroorzaakt chronische pijn en chronische ontsteking als reactie op die pijn in alle bindweefsels om de zenuwen heen. Door die chronische ontstekingen bij diabetes worden de zenuwen dan weer nog meer geprikkeld, en er ontstaat nog meer chronische pijn, zenuwpijn, brandende voeten, steken, alsof je op brandnetels loopt, en ga zo maar door.

    Welke medicijnen gebruik je nu voor de diabetes?

    Reageer
    #3

    Bedankt voor de reactie!

    Als dat het is, zou daar dan iets aan kunnen gebeuren zodat we de ontsteking onder controle krijgen? Met remmers of ieta anders?

    Ik heb tot maart 2012 een pomp gehad, hier hebben de artsen mij vanaf gehaald dus gebruik ik nu de spuit. Ik heb hiervoor 3 verschillende insuline soorten.
    Ik gebruik voor mijn nieren en bloeddruk lisinopril.
    Voor mijn cholesterol heb ik geen medicijnen omdat ik hier heftig op reageerde met veel bijwerkingen.

    Reageer
    #4

    Was er een reden om je van de pomp af te halen? Zoals als het eruit ziet had je de diabetes dus wel beter onder controle. Je klachten zijn als ik het goed heb gelezen in oktober 2012 begonnen nadat je dus van de pomp bent afgehaald.

    Er zijn natuurlijk ook andere ontstekingsremmende pijnstillers beschikbaar.
    w.o. ibuprofen, diclofenac, meloxicam, naproxen, etofenamaat en acetylsalicylzuur en nog veel meer. Ze zijn echter niet allemaal even geschikt bij diabetes type I, omdat verschillend werken op lever en nieren. Maar de specialist zou dat moeten weten.

    Reageer
    #5

    Ja daar was zeker een reden voor. Ik ben altijd moeilijk ingesteld geweest, maar sinds 2008 ging dit sterk berg afwaarts. Ik ben de afgelopen jaar erg vaak opgenomen geweest met spoed omdat mijn suiker zo hoog was, uren lang, dat ik dit zelf niet meer kon meten. Ik heb 1x een bloedsuiker van 80 gehad waarvan ik niet veel meer weet maar wat op dat moment flink fout ging. De artsen dachten dat de insuline niet goed binnenkwam, wat achteraf wel zo was. Ik vanaf maart 2012 nog 3x in het ziekenhuis gelegen, waarvan 2x omdat mijn ontstekingswaarden zo hoog was dat ik dit niet onder controle kreeg.

    Ibuprofen heb ik al geprobeerd en dit hielp niet goed. Is er wel een manier of medicijn wat dit zou kunnen stoppen volledig? Want als dit het is, betekend het dan dat ik nog een complicatie heb?

    Reageer
    #6

    Het is waarschijnlijk geen complicatie maar een gevolg van de diabetes type I.
    Ontstekingsremmende pijnstillers kunnen dus die ontsteking afremmen en de pijn onderdrukken maar volledig stoppen zal vooralsnog niet aan de orde zijn. Helaas.

    Wel zijn er nieuwe ontwikkeling rondom een vaccin tegen diabetes type I.
    Op onderstaande site kun je meer info vinden.
    Misschien is het mogelijk om daar naar toe te gaan voor een second opinion. In ieder geval zou je contact met het LUmc kunnen opnemen voor meer info.

    https://www.lumc.nl/0000/13043/13073/130626041613353

    Reageer
    #7

    Hoi BrendaZ,
    Ik kwam toevallig bij jouw vraag uit via google. Ik weet niet hoe jij staat t.o.v. alternatieve geneeswijzen, maar heb je acupunctuur wel eens overwogen? Je zult niet van de diabetes afkomen met acupunctuur, maar veel andere klachten kunnen er wel mee behandeld worden. Het brengt het reilen en zeilen in je lichaam beter in balans, laat alles zo optimaal mogelijk met elkaar samenwerken waardoor je klachten minder worden of verdwijnen. Mogelijk kun je er mee bereiken dat je waardes stabieler worden.

    ik zie dat je je vraag in 2013 al gesteld hebt, ik hoop voor jou dat alles zich al heeft opgelost. Zo niet kun/wil je hier iets mee.

    vriendelijke groet

    Reageer
    #8

    Goede avond,

    Mijn vader is in maart 2017 geprobeerd aan zijn lies, omdat hij soort van liesbreuk had. En de wonden zagen er netjes uit.

    Maar sinds vrijdag 22 2017 april kreeg hij verschijnselen van een griep. Zoals rillen en koud hebben, hoofdpijn en koorts boven 40 graden, zweten, vermindere eetlust. Hij werd meteen opgenomen op spoedeisende hulp. Er zijn momenteel aantal onderzoeken gedaan zoals urine bloedtest, echo van de buik, bloedsuiker, tensie. De koorts schommelt continue. De artsen hebben geen idee waar de koorts vandaan komt en hebben geen idee met welke onsteking ze te maken hebben. Of virus. Ze hebben vandaag 25 april de uitslag van de bloed gekregen en de ontstekingwaarde was hoog en hebben besloten om een sneetje gemaakt naast zijn oor van 2 cm om een stukje vlees of bloedpropje eruit te halen voor onderzoek, omdat mijn vader echt hoofdpijn heeft aan een kant.. ik denk zelf aan clusterhoofdpijn, want hij geeft pijn aan zijn rechterkant. Daarnaast gaan ze morgen mri scan maken en st scan. En hij krijgt sinds de 1e dag amoxicilline. Vandaag gestart met prednisolon. Ze krijgen de uitslag van de sneetje vrijdag 28april.  Ik werk zelf in de zorg. Maar ik blijf denken aan hersenvliesontsteking. Ik zat ook te denken aan een andere ziekenhuis voor overplaatsing.. vu of amc omdat zij meer medisch en deskundiger zijn. Als dochter zijnde voel ik me echt hopeloos.?? ze hebben geen liquor onderzocht via lumbaal punctie.. en ben bang dat de ontsteking zich gaat uitbreiden en zijn hele lichaam overneemt.. of dat de immuumsysteem op de hol slaat en tegen zichzelf keert.

     

    Hopeloze dochter.??

     

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Als je vader dat zelf ook wilt, kun je om overplaatsing vragen. Heb je dat waaraan je denkt ook besproken in het ziekenhuis?

    Reageer
    #10

    Beste,

    Mijn geval is niet echt zo heftig maar ik wil langs deze weg toch mijn ervaring met diabetes kenbaar maken.

    Ik was 50 jaar oud toen ik in 2010 voor het eerst bewust werd van een te hoge bloeddruk (soms 220) en teveel suiker in mijn bloedbaan (soms tot 10). In juli 2017 werd ik gedotterd en kreeg 4 stands.

    Ergens begin juni 2017 begon ik informatie op op te zoeken omtrentmijn aandoeningen en zag een filmpje op YouTube  ( https://www.youtube.com/watch?v=2pjkC71exKU ).

    Ik heb mijn leven omgegooid en ben sinds 05-2017 gestopt werkelijk met alles.

    Ik begin mijn dag met twee uitgeperste citroenen, knoflook, pepers, verse salades met olijfolie (diverse groenten), wilde zalm, tonijn, sardines, schollen,  haring etc. Ik eet niets na 20:00 uur.

    Op dit moment leef ik zonder medicijnen.

    Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

     

     

    Reageer
    #11

    geen medicatie en een speciaal dieet kan werken bij diabetes type 2.. maar bij type 1 zoals bij Brendaz werkt een dieet niet....je lichaam maakt helemaal geen insuline meer en is afhankelijk van wat je inspuit of bolust  met pomp. Als je goed gelezen had zag je dat zij DM 1 heeft...en als je dit opzoekt lees je meteen dat hier altijd insuline moet worden gespoten....zonder insuline wordt een mens ziek  en komt uiteindelijk te overlijden. Type2 maakt wel insuline ,echter te weinig of de cellen zij er ongevoelige voor

    ..

     

    Reageer
Reageer op: Onverklaarbare ontstekigswaarden in bloed


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief