28 jaar en onverklaarbaar moe

  • #1

    Hallo iedereen,

    Ik ben een man, 28 jaar, sport bijna dagelijks en heb een fijne, stressloze relatie.

    Al 5 jaar ben ik ontzettend moe. In fases ben ik "normaal" moe (yes, tot bedtijd wakker gebleven) en soms is het erg zwaar en sta ik al moe op en moet ik mijzelf de dag doortrekken.

    Het begin

    In 2008 ben ik op vakantie gegaan met vrienden naar Tunesië. Hartstikke leuk en gezellig.
    Echter in de laatste dagen werd ik ziek en kleurde mijn gezicht voor 2 dagen helemaal geel.

    Sinds toen ging het hard bergafwaarts.

    De onderzoeken

    De huisarts heeft meerdere malen bloed afgenomen en daar was uitgekomen dat ik recentelijk
    de ziekte van Pfeiffer had gehad. Echter waren de huisarts en de internist er wel over uit
    dat de hevige klachten niet daar vandaan konden komen.

    Waar vandaan dan wel? Tot op vandaag is het een mysterie.

    De huisarts stelde voor om een lichte antidepressiva voor te schrijven, dit geweigerd omdat ik mij
    niet depressief voelde en de medicijn misschien erger dan de kwaal zou zijn.

    Overige klachten

    - Vaak op zware dagen heb ik kramp in de spieren van mijn ledematen en er soms ook pijn in de botten bij.

    Ook ben ik getest op allergie en heb ik een pollen -en huisstofmijtallergie.

    - Concentratieproblemen en sombere gevoelens (bij zware vermoeidheid).

    - Vermoeid opstaan.

    - Onverklaarbare gewichtsverlies/toename.

    - Moeilijke ontlasting (erg kleverig of tijden niet gaan).

    Verdere info

    Probeer dagelijks een uurtje te sporten (fitness of cardio) en ga ik zeer regelmatig op vakantie.

    Ik heb een topbaan, geweldige vriendin maar vaak een zwaar vermoeid leven wat mij zeer beperkt.

    Hoop hier dan ook andere ideeën op te vatten om toch nogmaals een poging te wagen om het op te lossen
    of desnoods te verminderen.

    Sta open voor alles!

    Alvast bedankt.

    Henk

    Reageer
    #2

    Getest op parasieten? Helicobacter Pylori...

    Reageer
    #3
    Reageer
    #4

    Hai Henk,

    Ik raad je osteopathie en mesologie aan. Osteopathie is een therapie waarbij de bewegelijkheid van je organen wordt gestimuleerd wat geen overbodige luxe is gezien je stoelgang. En mesologie, waarbij gemeten kan worden of je te maken hebt met verstoring van je fysiologie door bv parasiet, infectie of anders.Ik verwacht dat dit je vermoeidheid, somberheid en stoelgang echt gaat verhelpen.

    Reageer
    #5

    Hallo iedereeen, bedankt dusver voor alle hulp.
    Ik ga nu de focus leggen op de darm en maag. Heel mijn leven heb ik eigenlijk al darm problemen.

    Ik zelf denk hierbij aan: Helicobacter Pylori, Coeliakie en Candida.

    Hier zijn ook zelf tests voor beschikbaar zodat ik ook niet langs de onwelwillende huisarts hoef.

    Bedankt allen tot dusver. Ik zal uiterlijk maandag een update plaatsen over 1 of meerdere tests.

    Reageer
    #6

    Even een update:

    De Gluten test wees uit dat ik daar geen allergie voor heb. Gelukkig uiteraard. Volgende week een volgende test doen dan maar...

    Reageer
    #7

    Helicobacter Pylori was het helaas ook niet!

    Hebben jullie nog suggesties?

    Reageer
    #8

    Je zegt dat je helemaal geel was. Is je lever onderzocht?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Heb je ooit gehoord van vitamine b12 tekort? Er is zelfs een dik boek over. geschreven . Genaamd; Is het misschien vit. B12 - tekort? Geschreven door Sally. M. Pacholok. En Jeffrey. j. Stuart.
    Op http://www.vitamine B 12 tekort .nl. Staat heel veel informatie.
    De reguliere artsen testen niet op B12, en als ze dat wel doen. Dan zeggen ze steevast dat het goed is. Ga naar een orthomoleculaire arts.
    Ik spreek uit ervaring. Sterkte

    Reageer
    #10

    Beste Julia, ik ga eens naar B12 kijken.
    Heb er over gelezen en een hoop komt overeen.

    Bedankt.

    Reageer
    #11

    Beste Henk,

    Jouw klachten kunnen worden veroorzaakt door een reeks van problemen in je lichaam welke verschillende oorzaken kunnen hebben. Het kan voeding gerelateerd zijn (zoals gluten, maar ook aspartaam, snel verbrandende koolhydraten, alcohol, roken). Daarnaast kan het worden veroorzaakt door een tekort aan serotonine en een teveel aan ongewenste stoffen. Hieronder probeer ik een en ander duidelijk te maken waar het mogelijk aan zou kunnen liggen. Enkele of meerdere aspecten kunnen dus op jouw omstandigheid van toepassing zijn.

    [b]Onverklaarbare aandoeningen[/b]
    Zeker een miljoen mensen in ons land lopen rond met vage klachten waar geen antwoord voor is. Het kan meerdere redenen hebben waarom het wordt veroorzaakt. Probleem is als er geen antwoord is op de vraag: "wat heb ik?", dan neemt je eigen ontevredenheid toe. Oftewel de onzekerheid en mogelijk angst vormen de voedingsbodem van steeds weer een verslechtering van je omstandigheid. Ook de volgende redenen kunnen er aanleiding voor zijn:
    * B12 tekort, noodzakelijk voor vele processen in het lichaam;
    * bloedarmoede;
    * psychische problemen door bijvoorbeeld een onverwerkt verleden;
    * schildklierproblemen waardoor je onvoldoende noodzakelijke hormonen krijgt;
    Lees hier verder over [url=http://geinformeerd.infoteur.nl/specials/onverklaarbare-aandoeningen.html]Onverklaarbare aandoeningen[/url] nader toegelicht.

    [b]Serotonine onbalans ook gerelateerd met ADD[/b]
    Het is mogelijk ver gezocht maar heb je bij toeval ook aandachtsproblemen. Indien je in meerdere of mindere mate [url=http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/115811-moe-pijn-kramp-slapeloosheid-burn-out-door-add.html]ADD[/url] Attention Deficit Disorder hebt (mogelijk niet gediagnostiseerd tijdens je jeugd), zal er sprake zijn van een te laag serotonine gehalte in je lichaam of een onbalans daarvan. Door een tegenslag zoals Pfeiffer kan het lichaam tijdelijk teveel stress te verduren hebben gehad waardoor je in een negatieve spiraal terecht bent gekomen. Het houdt in dat je na de Pfeiffer aanval in toenemende mate minder serotonine beschikbaar hebt. Dit is te wijten aan een toenemend aandeel zuren welke de neurotransmitter opsouperen. Bijkomstigheid is ook dat serotonine verantwoordelijk is voor hoe goed je slaapt. Lage hoeveelheden daarvan kunnen naast de klachten leiden tot slapeloze nachten, terwijl je mogelijk wel erg moe bent.

    [b]E951 (aspartaam)[/b]
    In veel eten en dranken zitten stoffen zoals E951 (aspartaam) en is een veel toegepaste zoetstof. Probleem daarvan is dat de zoetstof neurotransmitters aantast waardoor je het lichaam minder snel tevreden is gesteld. Lichamelijke stress neemt toe waardoor het aandeel zuur stijgt. Dit zorgt op zijn beurt er weer voor dat de spanning toeneemt en je meer klachten krijgt. Lees hier over de invloed van [url=http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/116661-vermijd-e951-aspartaam-om-vele-aandoeningen-te-voorkomen.html]aspartaam[/url]. Het kan ervoor zorgen dat je door veel aspartaam (onbewuste inname) pijnlijke en vermoeidheidsklachten krijgt.

    [b]Aluminium vergiftiging[/b]
    Vele producten worden verpakt in [url=http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/116701-aluminiuminname-longfibrose-alzheimer-en-zenuwaandoeningen.html]aluminium[/url] waarnaast we ook de maaltijd bereiden in een van aluminium gemaakte pan. Het zorgt ervoor dat we kleine deeltjes van het metaal binnenkrijgen waar het lichaam feitelijk niets mee doet. Het wordt tezamen met een teveel aan andere metalen zoals ijzer, kwik, kadmium, enzovoorts in organen opgeslagen. Het heeft geen functie waardoor je slechts klachten gaat ontwikkelen.

    [b]Invloed van werk[/b]
    Je zegt dat je een topbaan hebt met een geweldige vriendin. Uiteraard een fantastische combinatie. Een topbaan kan ook teveel eisend zijn. Stress, angst om het niet goed te doen, of angst om te worden ontslagen zorgen ervoor dat juist erg veel serotonine verbruikt. Het zorgt ervoor dat je lichaamstevredenheid extra daalt waardoor (wederom) de neurotransmitters worden aangetast. De negatieve spiraal kan potentieel een [url=http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/alternatief/111860-hoe-herken-je-een-burn-out-opgebrand-gevoel-overspannen.html]Burn-out[/url] opleveren. Dit kan zeker een continu moe gevoel geven. In combinatie met een druk prive leven met je vriendin en verder geen tijd om werkelijk te rusten kan het aanleiding zijn voor een depressie. Het is daarbij afhankelijk van je eigen lichaamskracht hoe lang je het feitelijk nog kunt volhouden. Wordt aan deze omstandigheid niets gedaan dan zullen de vermoeidheidsklachten in toenemende mate verslechteren.

    [b]Wat kun je doen?[/b]
    Mijn advies in deze is laat je eens door een natuurgeneeskundige bij je in de buurt doormeten (bio-resonantie). De gewone artsen weten niet wat er aan de hand is en dus word je van het kastje naar de muur gestuurd. De westerse medische kennis is dus redelijk beperkt en veelal gericht op bepaalde hoofdklachten. Bijkomende klachten worden niet serieus genomen. Laat je doormeten zodat vermoedelijk enkele van voorgaande problemen duidelijk worden. Je moet daarna zeker aspartaam en voedsel verpakt in aluminium vermijden. Ook berkenblad- of brandnetelthee helpen omdat het ongewenste stoffen op een natuurlijke manier verwijdert.

    Daarnaast zou ik me concentreren op de inname van tryptofaan. Dit is een stof waarmee juist serotonine wordt aangemaakt. Deze kun je verkrijgen als supplementen bij de drogisterij. Het zorgt ervoor dat jouw lichaamstevredenheid kan aansterken waardoor je meer zelfverzekerd wordt en dus meer kracht uit je lichaam kan halen. Vermijdt daarbij stress met angsten en probeer dus meer te ontspannen.

    Drink voor het slapen gaan [url=http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/115686-waarom-kun-je-goed-slapen-met-warme-melk-en-tonijn.html]warme melk[/url] en eet een toast met tonijn. Beide hebben hoge concentraties tryptofaan en dat is waar je lichaam al veel van nodig heeft. Het geeft je een slaperig gevoel waarnaast het ook de aanmaak van serotonine verder verbetert.

    Reageer
Reageer op: 28 jaar en onverklaarbaar moe


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief