Ernstige vermoeiheid en allemaal vage klachten.

  • #1

    Hallo,

    Ik ben 24, en heb al erg lang ( wel een jaar al) last van ernstige vermoeidheid. Ik ben nog met school bezig, maar dat loopt goed. Ik slaap goed, ik eet zo gezond mogelijk, en snap eigenlijk niet waar dit weg komt.

    Naast de ernstige vermoeidheid,wat ik als het meest vervelend ervaar, krijg ik er ook steeds meer lichamelijke klachten bij zoals: Hoofdpijn, wazig zien(staren), hartkloppingen/druk op de borst, duizelingen, en het gevoel alsof de spieren in mijn handen samentrekken en dat is best pijnlijk. Daarna ook soms een raar gevoel in mijn altijd linker bovenbeen. Het ene moment voelt het aan als spierpijn terwijl ik niks geks gedaan heb, en het andere moment is dat gevoel voor heel even verdoofd. Deze klachten zijn in de loop van de tijd gekomen.

    Ik ervaar dit alles als heel vervelend. Het belemmerd me in mijn dagelijks functioneren. Ik ben zo moe dat ik mijn hoofd er vaak niet bij kan houden en moeite heb met concentreren. Het liefst lig ik de hele dag op bed.

    Ik ben hiervoor al meerdere keren bij mijn huisarts geweest dit jaar ( ben er nog nooit zo vaak geweest), en er is meerdere malen bloedgeprikt.. Helaas komt hier niks bijzonders uit.
    Van de huisarts moet ik nu gaan sporten, en als dat niet werkt terugkomen.. Dat advies heb ik gevolgt, maar ik vertrouw het allemaal niet. Mijn gevoel zegt dat er iets niet klopt, maar ik weet niet wat.
    Ik ben verdorie 24, maar ik voel me eerder meer dan het omgekeerde.

    Heeft iemand tips of adviezen?
    Of iemand die deze klachten herkent?

    Groetjes,

    Meisje88

    Reageer
    #2

    Hai meisje88,
    Vind jij je studiekeuze wel leuk? Ik denk aan een burn-out, maar ik ben geen dokter. Ooit al eens gelezen over burn-out voor jonge mensen?

    Liefs Emma

    Reageer
    #3

    Mag ik vragen wat jouw BMI is?

    Reageer
    #4

    dank voor jullie reacties.

    Ik doe de opleiding SPW richting kinderopvang. Dit wil ik al van jongs af aan! Dus ja.. Ik doe het met veel plezier, school gaat goed, en heb het ook ontzettend naar mijn zin op stage. Ik ervaar het ook niet als moeilijk en zwaar of dat ik daarin veel stress heb. Dus daar kan het niet aan liggen.

    Mijn BMI= 22.8

    Groetjes

    Meisje88

    Reageer
    #5

    En ik heb geen burn out hoor. Buiten dit om gaat het goed met me. Gelukkig..

    Reageer
    #6

    hallo,
    ik herken me hier best wel in...
    ben jonger (17), heb alleen geen hartkloppingen of wazig zien.
    ik heb juist weer een gezwollen gevoel in mijn keel, vooral als ik van buiten uit de kou kom en ik heb af en toe drukkende pijn in mijn rug...

    eerst had ik bloedarmoede, kreeg ik ijzertabletten, maar bleef moe... bloedarmoede was echter wel over gegaan :s

    ik zou even langs gaan bij de huisarts, dan krijg je waarschijnlijk een bloedonderzoek. hoop voor je dat het gewoon bloedarmoede is, dat is makkelijk te verhelpen, of misschien pfeiffer ofzo, is vervelend maar dit gaat uiteindelijk weer over.

    succes ermee nog, laat ff weten als je geweest bent en uitslagen hebt, ben benieuwd of ze bij jou wel een oorzaak vinden 🙂

    Reageer
    #7

    Hallo,

    Dankjewel voor je bericht.

    Ik ben al heel vaak bij de huisarts geweest.
    Ik had geen bloedarmoede, maar mijn ijzer was wel te laag. Daarom heb ik ook voor een jaar ijzertabletten. Maar ik weet dat de moeheid die ik nu nog heb daar niet mee te maken heeft.
    Voordat ik ijzertekort had was ik ook al moe ( heb dit jaar meerdere malen bloed laten prikken), en nu nog precies hetzelfde.

    Moet nu op fitness, en dat wacht ik wel even af.
    Anders ga ik terug...

    Groetjes Heleen

    Reageer
    #8

    Een pijnlijk samentrekkend gevoel in je spieren zou op magnesiumtekort kunnen wijzen. Is je vitamine B12 nagekeken? Je kan ook eens denken aan Ayurveda: je klachten passen bij het 'vata-type' in ayurveda. Zie bijvoorbeeld: http://www.ayurveda.nl/infocenter.php?cms=7&item=39

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Van die site snap ik niet zoveel... Mijn klachten komen ook wel veel overeen bij dat magnesiumtekort, maar mijn b12 is wel nagekeken en volgens mijn huisarts was verder alles in orde. Werd het maar eens beter..........

    Reageer
    #10

    ik dacht ook aan b12. Wat was je waarde dan, als je huisarts zegt dat het goed is, wil nog niet zeggen dat het ook echt goed is. Er is een grijs gebied waarbij de waarde nog wel in het ref gebied ligt in je bloed, maar je op weefselniveau wel tekort hebt.

    Reageer
    #11

    Ik weet alleen dat verder alles goed was. Mijn ijzer zat nu op 6,8... Maar daarvoor heb ik ook al ijzertabletten! Maar dat is de oorzaak van mijn probleem niet, omdat ik deze klachten voor de tijd al had. Verder weet ik de waardes niet, maar ik slik zelf ook al extra vitamine pillen.... De huisarts is ervan overtuigd dat er niks is, maar ik geloof het niet... Is gewoon mn gevoel! Ik moest gaan sporten en anders terugkomen... Dat ga ik ook doen, en dan wil ik me eigenlijk door laten sturen naar een internist. Die kan alles extra onderzoeken en meerdere onderzoeken doen toch? Huisarts heeft enkel mijn bloed onderzocht. Ik voel gewoon dat er iets niet klopt. Dank voor jullie reacties.

    Reageer
    #12

    heej,
    ik ben laatst ook weer bij de huisarts geweest, wordt nu getest op allergieën (daar schijn je moe van te kunnen worden, als je ergens allergisch voor bent) en op pfeiffer en nogmaals bloedarmoede.
    de huisarts zei wel dat meisjes rond hun 16 vaak last krijgen van vermoeidheidsklachten en dat bij slechts een enkeling een oorzaak gevonden wordt..
    Hij zei dat ik wel naar de kinderarts of internist zou kunnen gaan als het geen pfeiffer is, maar dat de kans zeer klein is dat deze wel iets vindt.
    groetjes

    Reageer
    #13

    Hallo,

    Ja, ik ben al 24.
    En in ieder geval goed dat er bij jou nog van alles wordt getest. Ik had al pfeiffer gehad volgens mijn huisarts, dus dat kon niet, en ik had geen bloedarmoede.

    Ik snap best dat een huisarts zegt dat een internist ook niks vind, maar een internist doet dan meestal allemaal verschillende onderzoeken, en niet alleen bloedonderzoek. En die kijkt misschien wel verder dan dat een huisarts doet. Ik ga nu eerst starten met sporten en ik ben gestart met Shiatsu therapie, en als dat niet helpt, dan wil ik wel naar een internist. Gewoon om alles uit te sluiten en voor mijn eigen gevoel. Groetjes Meisje88

    Reageer
    #14

    Heey Meisje88,

    Ik ben al jaren vermoeid en ik heb ook al jaren hoofdpijn. Ik ben nu 23, bijna 24.
    Ik ben 3 jaar geleden bij de internist geweest en daar kwam niks uit. Ook al jaren achtereen bloenderzoeken gehad, kwam ook nooit iets uit. De internist heeft mij geadviseerd elke dag 30 minuten te bwegen en altijd tussen de 7-9 uur te slapen op een dag en nooit meer. Ook middagdutjes zijn uit den boze.

    Ik hoop dat er bij jou wel iets uit komt. Sterkte ermee!

    Reageer
    #15

    Hallo,
    nou ook uit dit bloedonderzoek kwam niets! Maar de vermoeidheid is eigenlijk niet meer zo erg, ik heb alleen zoveel pijn in mijn benen, met fietsen, lopen, traplopen... Kan niet meer naar dansles omdat ik zo'n last van mijn benen heb!
    Dus nu heeft de huisarts me doorverwezen naar een sportarts, waar ik komende donderdag naartoe ga. Hopelijk vindt die een oorzaak van de pijn en stijfheid in mijn benen, want dit is echt niet normaal!

    Maargoed, wat jou betreft, Meisje88, veel succes nog natuurlijk... Heb wel een vriendin die geen last van vermoeidheid heeft gehad toen ze pfeiffer had, en toen het virus al weg was kreeg zij ineens klachten. De klachten zijn nu weer over, dus laten we hopen voor jou dat dit nog een nasleep is van pfeiffer die snel genoeg weer overgaat!
    Groetjes

    Reageer
Reageer op: Ernstige vermoeiheid en allemaal vage klachten.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief