Waarom ben ik zo extreem moe?

  • #1

    Een jaar of 5 geleden is het begonnen met de vermoeidheid. Toen was het in periodes en wist ik steeds wel een rede te verzinnen....het weer, druk, slecht eten, verveling. Maar de afgelopen 2 jaar is het vrijwel constant. Moe, iedere dag moe. 'sMorgens, 'smiddags en 'savonds. Het maakt niet uit of ik nu 6 uur slaap of 12 uur, ik ben constant moe. En niet alleen dat. Ik heb enorme donkere kringen rond mijn ogen, ik ben vaak duizelig, ik voel me beverig en zweet snel bij inspanning. sMorgens was ik vaak misselijk en kon mijn bed bijna niet uitkomen omdat ik nog zo moe was/ben. Ook had ik woedeaanvallen. Ik maakte me heel snel boos. Huilbuien, vooral na zo'n woedeaanval maar ook als ik 'savonds in bed lag. Die woede aanvallen en huilbuien worden nu onderdrukt door medicatie.
    Begin vorig jaar ben ik bij de huisarts geweest. Uitgebreid bloedonderzoek gehad, kwam dus niks uit. Omdat ik ook lange tijd veel stress, drukte en irritatie op mijn werk had, werd ik doorgestuurd naar een psycholoog die constateerde dat ik Burn Out was. Ik geloofde het toen zelf ook. Nou, ik heb daar bijna een jaar gelopen bij die psych maar de vermoeidheid is er nog net zo erg als een jaar geleden. Inmiddels zit ik aan de antidepressieva waardoor die woedeaanvallen en huilbuien gelukkig onderdrukt worden. Ik had door die vermoeidheid ook erg last van depressieve klachten, vandaar de AD.
    Maarja, ik ben nu dus weer ruim een jaar verder. Ik ben wel aan het werk voor ca. 70% maar dit is echt de max. Naast mijn werk doe ik erg weinig omdat ik vaak uitgeput ben als ik thuiskom. Ik was iemand vol energie. Full time baan. Ik ging 4 keer in de week naar de sportschool en in het weekend deed ik aan wielrennen. Mijn conditie was top. Ik was altijd bezig en van niks doen werd ik onrustig. Nu doe ik niks anders dan niks doen omdat ik te moe ben om iets te doen.
    Op het moment voel ik me ook erg moe. Mijn ogen zwaar, mijn hoofd duf. Ik val bijna in slaap.
    Ik ben nu onder behandeling bij de huisarts en en ik heb pas weer een bloedonderzoek gehad. Ik blijf net zo lang zoeken tot ik iets heb want ik geloof niet meer in Burn Out. Het afgelopen jaar heb ik het rustig gehad. Mijn werkzaamomstandigheden zijn veranderd en het loopt allemaal goed. Geen stress, drukte en irritaties meer. Maar die vermoeidheid wil maar niet weggaan.

    Reageer
    #2

    Hoi jetta,
    Dat je psy "burned out" heeft geconstateerd is goed, dat hij jou antidepressiva voorschrijft is ook goed, maar. . . Je moet zelf ook wat doen om de negatieve gedachten weg te werken.
    Als ik down ben kan ik ook niets meer, dan weet ik eigenlijk zelf niet waarom maar toch moe en slap.
    Dan dwing ik me om te gaan lopen, de eerste paar keer met iemand, maar daarna alleen. . . . en lopen (in de natuur, bossen landschappen), 2 km, werkt zó purifierend, zo verhelderend, echt ga lopen, zet je er toe en je zult zien dat jouw vermoeidheid verdwijnt.
    Sterkte en ik hoor graag van je.
    Groetjes, har

    Reageer
    #3

    Moet ik me dwingen om te bewegen????? De psych heeft me juist geleerd om juist rust te nemen als ik moe ben en mezelf NIET te dwingen te bewegen.En daar dan ook vrede mee te hebben. Ik namelijk jarenlang die vermoeidheid genegeerd.
    Het is me vaak genoeg gebeurd dat pogingen om iets te ondernemen mislukte en dat ik me daardoor alleen maar rotter door ging voelen.
    Dus daar geloof ik niet meer in.

    Reageer
    #4

    Ik krijg juist energie door te gaan bewegen, maar ik ben maar een leek, geen psychiater... Dat pogingen mislukken, is toch niet erg? Begin met een wandelingetje van 5 minuten. Zorg dat je daar plezier in hebt. Als langer wandelen je tegenstaat, doe het dan niet.

    Groetjes

    Reageer
    #6

    Inderdaad. Bewegen. Jezelf verplichten de hele dag bezig te blijven. Hoe moeilijk het ook is. Anders maak je geen schijn van kans om er uit te raken. Enkel activatie helpt.

    Reageer
    #7

    Ik ben ook erg moe iedere dag, na een energiek leven,Maar het komt door je gedachten,die maken je zo moe,vermaan jezelf en zeg, Wat een heerlijke dag, ik ga zwemmen en fietsen , door het bos lopen,denk aan iets leuks,en geniet van de kleine dingen, koop Bloemen en geniet, dan zal het beter gaan, het zit gewoon in je Hoofd.

    Reageer
    #8

    Beste jetta, zou je mij aub willen mailen? Ik weet precies hoe jij je voelt en wat je bedoelt.
    Mijn mailadres: [email protected]

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Heb je wel eens aan slaapapneu gedacht

    Reageer
    #10

    Verman je?
    Wat een vreselijke dooddoener.
    Vermoeidheid die NOOIT over gaat is een ramp. Zo moe dat het pijn doet.
    Ben je ooit eens een middag gaan winkelen?
    Dat gevoel moet je even vasthouden.
    NEE niet een uurtje en dan weer er tegenaan kunnen. NEE dat gevoel de hele dag, dag in dag uit.
    Week in week uit.

    Verman je?
    Ik hoop van harte dat jij noch je partner er ooit mee te maken krijgt.

    Reageer
    #11

    Hallo, hoe is het nu met je vermoeidheid? Een oplossing gevonden? Ik heb dit al 5 jaar. Ondrukken gaat niet meer, het word erger met de jaar naarmate het ouder worden. Ik heb Zoveel geprobeerd. Ik kan enkel naar lotgenoten hun verhaal luisteren want ik ben te prikkelbaar als buitenstandaars mij "advies" geven.
    Ik ben het helemaal beu om 1/3 te leven en mijn dagelijkse doel is om wakker te blijven. Ik functioneer op 10% en ik mis zoveel potentieel in mn leven. Hopelijk heb jij een oplossing?
    Groetjes

    Reageer
    #12

    Ik ben ook zo erg moe, na een Leven vol van Energie, Ik bemerkte dat ik vroeger een Kick kreeg van Kopen Geld uitgeven, Vakantie;s, Uitgaan, Mooie Kleding, Toen ik Verzadigd raakte, werd ik Moe, Ik moest in mijn Hoofd een Doel Hebben waar ik Plezier in Had, die sombere gedachtes van Verveling of Saai verdrijven, de Kick van alles was weg, Mu denk ik Heerlijk ik ga Bloemen Kopen, en daarna ga ik 1 uurtje zwemmen, Nergens aan denken, alles wat je onaangenaam raakt, weg doen uit je Hoofd, Buiten alles intens op je In laten werken, hoe mooi alles is, bij een Kopje Thee denken OOOH wat Heerlijk Thee, al die kleine dingen peppen je op, een korte wandeling, Het zit in je Hoofd bemerkte ik.Als je langs de Zee gaat lopen je Afval wat in je Hoofd zit de Zee in gooien.Weg Ermee.Niet denken ik wil slapen,mijn buurvrouw slaapt hele dagen dan zegt ze Heerlijk Slapen, ik werd Zo Moe van die Uitspraak dat ik ook naar bed wilde Gedachten hebben Krachten.

    Reageer
    #13

    Zijn jullie wel eens bij een slaap centrum geweest? Ik zelf ben ook al jaren moe. Nu blijkt dat ik een slaapstoornis heb. Wordt s nachts enorm vaak wakker zonder dat ik het zelf door heb, doordat ik veel te weinig diepe slaap krijg ben ik dag en nacht moe. Helaas is er nog geen oplossing voor maar weet wel waar het aan ligt, geeft een stukje rust.
    Lijkt mij de moeite waard om te onderzoeken.

    Reageer
    #14

    Ik herken het.
    Ik ben ook vaak zo moe na werk of iets anders en zou dan zo graag nog van alles willen doen maar de vermoeidheid en dufheid houd me dan tegen. Ook gaat het vaak gepaard met hoofdpijn. Veel snachts wakker en rondlopen in huis.
    Ik heb al van alles geprobeerd en denk vaak dat het gewoon aan mezelf ligt en dus blijf ik maar doorgaan maar het kost heel veel van me.

    Reageer
    #15

    Ik ben vaak zo moe dat het op zware griep lijkt.
    Bewegen help inderdaad maar vaak oh zo moeilijk om op te brengen. Ik wordt er soms depressief van, en het gevecht hiertegen is heel zwaar. Ik blijf vechten maar soms mag van mij alles ophouden.
    Heeft iemand nog goeie tips?

    Reageer
Reageer op: Waarom ben ik zo extreem moe?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief